Sawmill (Erövra flaggan)

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search


Sawmill (Capture the Flag)
CTF Sawmill Center.png
Grundläggande Information
Typ Erövra Flaggan
Filnamn: ctf_sawmill
Utvecklare: Valve
Kartinformation
Miljö: Alpint
Scensättning: Molnigt, regningt
Djupt vatten: Ja
Faror: Saw Blades
Kartföremål
Healthico.png Hälsopaket: Smallhealth.png ×5   •   Mediumhealth.png ×4
Ammoico.png Ammunitionslådor: Smallammo.png ×2   •   Mediumammo.png ×4
Map Photos
Menu photos ctf sawmill.png
Map Overview
Sawmill (Capture the Flag) overview.png
Seriöst... finns det något som denna karta inte kan göra? Arena Sawmill har blivit omarbetad till att fungera som Valves tredje 'Erövra flaggan' karta. Två vägar har blivit blockerade för att centrera spelarna, och en byggnad nära båda återskapningsrummen går nu att gå in i. Denna leder till en översvämmad underjodisk bas som håller fiendens tophemliga intelligens-flagga, helt uppbyggt av mikrofilm. Eller möjligtvis nylon. Hursomhelst, baxa den!

Sawmill är en Erövra Flaggan karta som släpptes med Klasslösa Uppdateringen som en officiell karta. Sawmill (Erövra flaggan) är nästan identisk med dens Arena- och Herre på täppan-motsvarigheter, de enda stora skillnaderna är utbyggnaden av ett intelligensrum för varje lag, och avblockningen av skjulet för varje sida. Kontrollpunkten är utbytt mot ett litet hälsopaket.

För att vinna ska spelarna erövra det andra lagets Intelligens upprepade gånger tills de når erövringsmålet (standardmålet är 3) samtidigt som de måste hindra det andra laget från att göra samma sak.

Platser

 • Huvudskjulet: Ett stort skjul finns på kartans mitt med flera ingångar för båda lagen. I mitten av skjulet finns kartans kontrollpunkt (Täckt av brädor och oanvändbar i denna version). Stora runda sågar rör sig linjärt mot kontrollpunkten, skapar ett stort oväsen, och fungerar som dödliga hinder för spelarna som försöker sno Intelligensen, eller bara ta sig till andra sidan. En trädstam hänger i taket.
 • Trädskjulet: På höger sida om BLU's återskapningsrum är ett stort skjul, fullt med timber, som är beläget ovanför ett översvämmat dike. Ytterligare ett litet hälsopaket finns på en hög av plankor i skjulet. Den borttre sidan mot RED's del är blockerat i denna version.
 • Intelligensrummet: Nedtryckt i källaren av en av byggnaderna tvörs över mot återskapningsrummen ligger intelligensrummet. Det går också att nå hit via en inhackad vägg i en närliggande byggnad. Rummet är helt översvämmat.
 • Vattenfall: Belägen på den högra sidan av RED's återskapningsrum ligger ett vattenfall som strömmar ner från en grå klippa till mitten av en stor vattenpool. En bro av trädstammar formar en väg över vattnet, dock så är inte vattnet särskilt djupt. Ett litet hälsopaket kan finnas på trädstammarna. Det finns också en uppenbar "gömd" väg som finns bakom vattenfallet som kan användas för att smyga förbi fienden. Endast REDs vattenfall går att nå.
 • Grotta: En grotta slingrar sig runt vattenfallet och kan försvaras på båda sidorna.
 • Takplattor: Utanför varje återskapningsrum finns vägar som leder till byggnadens tak tvärs över mot dem. En annan träplanka sammanfoger dessa takplattor till Alkoverna inuti kvarnen.
 • Alkoverna: På varje sida om kontrollpunkten, vinkelrätt mot sågarna finns två fönsterklädda avsatser, med trappor ner till bottenplanen. Dessa små "rum" kan skyddas av en ihärdig Ingenjör, om han tidigt får upp ett sina byggnader.

Strategi

Huvudartikel: Community Sawmill (CTF) strategy

Uppdateringshistorik

Augusti 13, 2009 Patch (Klasslösa uppdateringen)

 • Lade till Sawmill (erövra flaggan) till spelet.

Augusti 21, 2009 Patch

 • Fixade att CTF_Sawmill inte tog slut när mp_timelimit tar slut i mitten av rundan.

Oktober 29, 2009 Patch

 • Fixade ett problem med ingenjören.

Mars 28, 2018 Patch #1

Buggar

 • Det är möjligt att ta sig till taket av BLUs återskapningsrum med hjälp av explosiva hopp.

Se även

Externa länkar