Sawmill (Koning van de Heuvel)

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Sawmill heeft meerdere variaties, inclusief Arena en Verover de vlag.
Sawmill (King of the Hill)
Environmental death Saw Blades.png
Basisinformatie
Kaarttype Koning van de heuvel
Bestandsnaam: koth_sawmill
Ontwikkelaar(s): Valve
Kaartinformatie
Omgeving: Alpen
Decor: Bewolkt, regen
Diep water: Yes
Gevaren: Zagen
Map Items
Healthico.png Genezingkits: Smallhealth.png ×2   •   Mediumhealth.png ×4
Ammoico.png Ammunitiepakketten: Smallammo.png ×2   •   Mediumammo.png ×2   •   Largeammo.png ×2
Map Photos
Menu photos koth sawmill.png
Map Overview
Sawmill (Arena) overview.png
Set in a stormy mountain sawmill, this arena map has its cap point in a large structure atop a hill in the center of the map; beneath which lies a hidden underground spytech base; and above which, pouring down on everything we just mentioned, is rain—the first weather effect to appear in a TF map. If that previous sentence wasn’t long enough for you, replace the period with a comma and add this next part: players must ALSO watch out for the two deadly saw blades near the cap, which were left on when the previous occupants abandoned it for a less deadly, hilly, rain-swamped sawmill not built on a spybase.

Sawmill is een Koning van de Heuvel map en een gemodificeerde versie van Sawmill (Arena). Het is uitgebracht tijdens de Klasseloze Update samen met de Verover de Vlag variant als officiële map. Sawmill (Koning van de Heuvel) heeft een bijna identiek ontwerp aan de Arena variant.

Het doel is om het controlepunt te veroveren en deze vast te houden gedurende 3 minuten terwijl je het andere team ervan moet weerhouden hetzelfde te doen.

Locaties

  • Waterval: Ligt aan de rechterkant van het spawngebied van RED, een grote waterval valt neer van een grijze clif midden in een grote plas. Houtstaven vormen een drijvend platform langs de plas, alhoewel het water zelf ook niet diep is. Een kleine gezondheidskit kan worden gevonden in het midden van de houten platforms. Er is ook een duidelijk 'verstopt' pad achter de waterval die gebruikt kan worden als je je bekeken voelt door de vijand.
  • De Grot - Een grot die een lange lus maakt langs een kant van de map achter de waterval, kan worden verdedigd aan allebei de einden.
  • Houtschuur: Aan de rechterkant van het spawngebied van BLU staat een wijde schuur vol met hout, die uitkijkt over een overstroomde greppel. Een andere kleine gezondheidskit ligt op een stapel planken binnenin de schuur.
  • Centrale schuur: Het midden van de map word gedomineerd door een grote schuur die meerdere ingangen voor elk team heeft. In het midden van de schuur ligt het controlepunt (afgeschermt en niet in gebruik in deze mapversie). Grote cirkelzagen bewegen zich op lineaire wijze voort langs het controlepunt en maken zeer veel lawaai en functioneren als dodelijke obstakels voor spelers die de vlag proeren te veroveren of gewoon door het gebied heen lopen. Houtstaven hangen boven in de schuur.
  • Daken - Buiten elke spawnkamer lopen er loopplanken welke uitmonden op de daken van het gebouw direct ernaast. Een andere houten plank verbind deze daken met de balkonnen van de centrale schuur.
  • De Balkonnen - Aan beide kanten van het controlepunt, lijnrecht tegenover de kanten gedomineerd door de zagen, zijn twee randen met ramen erin met trappen die naar de begane grond leiden. Deze smalle 'kamers' kunnen worden verdedigd door een vastberaden Engineer, als hij een Sentry nest op tijd daar neerzet.

Strategie

Zie Communitie Sawmill (Koning van de Heuvel) strategie

Controlepunt Timing

Controleposten Vermenigvuldiger Seconden
Controleposten ×1
36 ,000
×2
24 ,000
×3
19 ,636
×4
17 ,280


Updateverleden

13 september 2009-patch (Klasseloze Update)

  • KOTH_sawmill is aan het spel toegevoegd.

29 oktober 2009-patch (Bespookte Halloween Special)

  • Repareerde een Engineer exploit.

Zie ook

Externe links