Puşca cu alice

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Yeah, come get some, ya frickin' wuss!
Scout-ul

Pușca cu Alice este arma primară a Scout-ului. Este o pușcă scurtă, cu două țevi , acționată cu ajutorul unei pârghii. Are un mâner de lemn și țeavă de metal. Această armă are o arie mare de tragere și o scădere a pagubelor pe măsură ce distanța față de țintă devine mai mare, trăgând 10 alice deodată. Deși Pușca cu Alice este letală de la imediata apropiere, aceasta devine mediocră la o distanță medie și complet inutilă daca este folosită la o distanță mare. Acest lucru obligă jucătorii să folosească viteza Scout-ului pentru a se apropria de inamici dacă vor să provoace pagube maxime. Două lovituri din imediata apropiere sunt destule pentru a omorî majoritatea claselor. Pușca cu Alice și Pușca normală sunt identice din următoarele puncte de vedere: pagubele făcute per alică, numărul de alice trase per foc precum și numărul de alice ce pot fi încărcate în pușcă. Principala diferență este că Pușca cu Alice are o pantă superioară a pagubelor cauzate: 175% față de 150%. De asemenea aceasta trage puțin mai lent și are timpi de încărcare diferiți față de Pușca normală.

Precum Pușca și Forț-A-Naturii, primul foc al Puștii cu Alice va lansa cel puțin o alică inspre țintă înainte ca raspandirea gloanțelor să aibă efect. Când împrăștierea aleatoare este oprită, alicele trase vor forma o matrice de trei pe trei.

Pagube si timp de funcționare

Mai Vezi: Pagube
Pagube si timp de funcționare
Tip de împușcare Hitscan
Tip de pagubă Bullet
Pagubă la distanță sau apropiată? Ranged
Pagube
Accelerare maximă 175% 10.5 / pellet
Pagubă de bază 100% 6 / pellet
Îndepărtare maximă 52.8% 3 / pellet
Număr de alice 10
Point blank 11-105
Medium range 6-60
Long range 3-30
Împrăștiere alice 30:1
Critice 18 / pellet
Minicritic 8.1 -14.2 / pellet
Momente de funcționare
Interval de atac 0.625 s
Reîncărcare (prima) 0.76 s
Reîncărcare (consecutiv) 0.56 s
Valorile sunt aproximate și determinate prin testarea de către comunitate.

Demonstraţie

Strange Variant


Trivia

  • Pușca cu alice nu este defapt niciodată încărcată: când încărcătorul ce ține șase gloanțe se golește, mânerul este folosit pentru a scoate cartușele fără a introduce unele noi. Valve consideră comportamentul ciudat al armei drept efect al "personalizării speciale" și al folosirii "tehnologiilor de spionaj".
  • Efectele sonore din fișierele jocului au în componență o anume "lovitură dublă". Este posibil ca arma să fi avut, sau să fi avut in plan un mod de tragere cu ambele țevi, ori s-ar fi vrut folosirea sa ca Super-Shotgunul din Team Fortress Clasic. Aceste efecte sonore nu au fost folosite pentru pușca cu alice dar ele au fost folosite pentru Forța-Naturii atunci când arma a fost adăugată în joc.
  • Pușca cu alice are variante ale dezvoltatorilor.
  • O comandă de server poate dezactiva împraștierea aleatorie a gloantelor Puștii cu alice, impreuna cu alte arme cum ar fi Pușca. Când este activată, toate gloanțele se vor duce într-un pătrat uniform cu diametrul de 3x3.

Gallery

Vezi de asemenea