Hagelbössa

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Yeah, come get some, ya frickin' wuss!
Spanaren

Hagelbössa är spanarens primära vapen. Det är ett kort och dubbelpipigt hagelgevär med en bred spridning som avfyrar tio kulor per skott. Medan det är ett dödligt vapen på nära håll, så är den inte lika bra på långa avstånd. Två skott på nära avstånd är tillräckligt för att döda de flesta klasser. Hagelbössan gör mer skada och har bredare spridning än ett hagelgevär, annars är den lika bra i alla andra områden. Om vapnet avfyras medan spanaren är så nära att han rör fienden, så är den kapabel att göra så att fienden flyger bakåt. Som med alla andra hagelgevär och Force-A-Nature så kommer åtminstone en kula att avfyras mot korshåret det första skottet innan kulspridning tar verkan.

Skada & Funktionstider

Se även: Skada
Skada och Funktionstider
Skjut-typ Hitscan-attack
Damage type Bullet
Ranged or Melee damage? Ranged
Skada
Maximal skada möjligt 175% 10.5 / skada per hagelkorn
Grundskada 100% 6 / skada per hagelkorn
Minimal möjlig skada 52.8% 3 / skada per hagelkorn
Antal Kulor 10
Point blank 11-105
Medium-distans 6-60
Lång-distans 3-30
Pellet Spread 30:1
Kritisk 18 / skada per hagelkorn
Mini-kritisk träff 8.1 - 14.2 / skada per hagelkorn
Funktionstider
Attack interval 0.625 sek
Omladdning (första) 0.76 sek
Omladdning (följande) 0.56 sek
Värdena är ungefära och determinerades genom gemenskaps-testning.

Demonstration

Avvikande Variant


Kuriosa

  • Hagelbössan laddas egentligen aldrig om: när magasinet är tomt, används spaken till att slunga ut alla patronhylsor i vapnet, och inga nya skott sätts in. Valve skyller detta på "personlig anpassning" och användning av "spionteknologi".
  • I spelets filer finns det ljudeffekter märkta som "dubbelskott". Det är möjligt att det har funnits eller att det skulle ha finnats ett läge där vapnet skulle avge två skott. Dessa ljudeffekter var återvunna och används nu till Hagel-med-Kraft.
  • Hagelbössan har utvecklarvapensvarianter.
  • Ett serverkontrollerat konsolkommando kan användas för att avaktivera slumpmässig spridning för hagelbössan, tillsammans med andra kulvapen såsom hagelgeväret. När detta kommando är aktiverat avfyras dessa vapen tio hagelkorn i en perfekt 3x3-kvadrat (två hagelkorn kommer träffa exakt i kradratens mitt).

Se även