Scout confrontaties

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Klasse Strategie
Scout.png
Scout
vs Scout.png
Scout
Je hebt de meeste kans om een andere Scout te vinden wanneer jullie allebei van je teamgenoten weg zijn, zoals bij de eerste rush naar een Controlepunt of bij de buitenwijken van een slagveld. Dit betekent meestal dat de enige hulp die je zult krijgen zal komen van health kits, en alleen als het je lukt om het gebied er rond te controleren. Een Scout zal normaal altijd rennen en springen terwijl hij constant van richting veranderd om te voorkomen dat hij geraakt wordt. Wat je wapenkeuze ook is, zorg ervoor dat je goed op je tegenstander richt terwijl je zelf ook onvoorspelbaar beweegt. Omdat de Scout zo snel is, is het moeilijk om je terug te trekken, maar als je je toch terug moet trekken, blijf dan terug vuren zo dat hij je niet gemakkelijk kan raken.
Scout.png
Scout
vs Soldier.png
Soldier
Dichtbij zijn jullie beide erg effectief. Gebruik je dubbelsprong vaardigheid om een vijandelijke Soldier nooit een voordeel te geven. Je snelheid zal genoeg zijn om directe schoten van zijn Raketwerper te ontwijken, en je kan het bereik van de explosie ontwijken met een nabijgelegen schuilplaats. Gebruik ook wapen hekelen; val aan van een gemiddelde afstand tot dat hij naar zijn Shotgun veranderd, waarna je dichterbij hem moet komen om hem af te maken. Als je moeite hebt met het verslaan van Soldiers, dan kan je je altijd terug trekken, want de Soldiers slome snelheid zorgt ervoor dat je hem makkelijk kunt ontlopen.
Scout.png
Scout
vs Pyro.png
Pyro
Een Pyro verslaan hangt allemaal af aan je afstand van de Pyro. Het is het is beste om helemaal niet geraakt te worden, want een onbehandelde nabrand kan zo de helft van je gezondheid afnemen. Je zult je snelheid moeten gebruiken om uit het bereik van de Vlammenwerper te blijven, terwijl je toch dichtbij genoeg zult moeten zijn om veel schade toe te brengen met je Scattergun. Trek je terug terwijl je zijn levenskracht vermindert met één van je wapens. Wapen hekelen is niet zo effectief tegen een Pyro, zeker als hij een Ontvetter heeft, want het bereik van zijn wapens is vergelijkbaar met die van jou. Probeer niet een Pyro te lijf te gaan in een gesloten ruimte or een smalle gang, want dan kan hij een luchtstoot gebruiken om je in een hoek te jagen en je makkelijk te doden.
Scout.png
Scout
vs Demoman.png
Demoman
Als je in een open plek bent, kun je makkelijk Demomans indirecte projectielen ontwijken, waardoor het grote aantal schade dat hij kan inflicteren niks betekent. Jouw snelheid laat je gemakkelijk dichtbij een Demoman komen, waar hij op z’n zwakst is en zichzelf pijn kan doen. Als het nodig is, neem dan alternatiefe routes om zijn Sticky bombs to kunnen ontwijken of om hem te verrassen. Een Demoman met een Stormend Schild is nog kwetsbaarder voor wapen hekelen; blijf uit zijn bereik om zijn slagwapen aanvallen te ontwijken, en kom dichterbij als hij naar de Granaatwerper veranderd.
Scout.png
Scout
vs Heavy.png
Heavy
Wees op je hoede als je een Heavy benaderd van elk bereik – met zijn Minigun kan hij je sneller doden dan dat jij hem kan doden. Het verrassingselement is je sterkste wapen hier; je kan de Heavy doden met een paar schoten van heel dichtbij, dus het is het beste om aan te vallen als hij zijn Minigun nog niet heeft warm gedraait. Als hij al weet dat je er bent, probeer dan af en toe van achter een muur tevoorschijn te komen om schade te verminderen. Als je het direct tegen een Heavy moet opnemen, blijf dan in zijn gezicht en draai rondjes om hem om zijn Minigun te ontwijken. Je kan ook een dubbelsprong maken om over of op zijn hoofd te komen om hem te verwarren terwijl je toch blijft schieten. Maar als hij gepaard is met een Medic of Natascha gebruikt, is het beter om je terug te trekken en terug te komen met wat teamgenoten.

Een paar voorwerpen die nuttig zijn tegen Heavies zijn de Klaas Vaak, Crit-de-Cola en Maffe Melk. De grote, slome Heavy is een goed doelwit voor een verlamming met de Klaas Vaak, waardoor je of hem een paar keer makkelijk kan schieten, of dat je makkelijk langs hem kan glippen. Met Crit-de-Cola kan je zijn vuurkracht evenaren terwijl je door Maffe Melk de schade van Heavy kunt nemen.

Scout.png
Scout
vs Engineer.png
Engineer
Een Engineer die alleen is is een simpel doelwit; hij is net zoals jou, maar met mindere mobiliteit. Als je niet met zijn Sentry Gun hoeft te rekenen, ontwijk dan gewoon zijn schoten terwijl je zelf terug schiet.

Maar de Sentry brengt veel meer schade toe and kan je bewegingen volgen, waardoor je snelheid nutteloos is. Als je gesnapt wordt, dan is de terugstoot van de Sentry in staat om je te vangen en te doden. Als het mogelijk is, check dan altijd eerst in nieuwe locaties of er een Sentry is voordat je er doorheen rent. Als er geen Engineer bij de Sentry is, dan kan je hem langzaam maar zeker slopen met je Pistool of Korte Stop. Omdat je sneller kan rennen dan een Sentry zich kan omdraaien, is het ook mogelijk om er rondjes om te draaien, maar dit is heel moeilijk. Een veel voorkomende tactiek voor een problematische Sentry is om de onkwetsbaarheid van de Bonk! Automatische Stoot te gebruiken om er langs te rennen of om hem af te leiden zodat teamgenoten hem kunnen vernietigen. Als er een Engineer bij een Sentry staat, dan kun je het beste de Engineer van een grote afstand beschieten.

Scout.png
Scout
vs Medic.png
Medic
Een Medic die alleen is is een makkelijk doelwit. Je kunt gemakkelijk zijn schoten van zijn Injectiepistool ontwijken, net als zijn Bottenzaag, terwijl je zelf terugvuurd.

Het is alleen heel zeldzaam om een alleenstaande Medic te vinden. Als hij een Medic maatje heeft die hij geneest, probeer dan eerst de Medic te doden, want het is vrij moeilijk om iemand te doden die constant word genezen. Manoeuvreer langs zijn patiënt of besluip het paar van achteren. Beschiet de Medic met een paar schoten van dichtbij, en ren weg voordat zijn patiënt kan reageren. Word niet al te gretig; behalve als je zeker weet dat zijn patient gewond was, vecht niet – de overheel zal hem een groot voordeel geven.

Scout.png
Scout
vs Sniper.png
Sniper
Alhoewel je de snelste klasse bent in het spel, in een rechte lijn rennen maakt je nog steeds een makkelijke prooi voor een gevorderde Sniper – één hoofdschot of een 100% geladen lichaamsschot is alles wat nodig is om je te doden. Zigzag, spring en loop constant zijwaarts om jezelf een moeilijk doelwit te maken. Als je dichterbij de Sniper bent, is het best makkelijk om hem te doden, want al je projectielwapens zullen meer schade doen dan dan zijn Machinepistool en Kukri. Zelfs al gooit hij een Jarate naar je, zul je nog steeds makkelijk zijn slagwapen bereik kunnen ontwijken.
Scout.png
Scout
vs Spy.png
Spy
Je snelheid maakt het moeilijk voor Spies om je in de rug te steken en het maakt het makkelijker voor jou om wegrennende vijanden te achtervolgen, waardoor je een van de meest dodelijke vijanden van de Spy bent. Hij heeft een paar van de zwakste wapens in het spel, waardoor een normaal gevecht met hem heel simpel is; zoals gewoonlijk wil je rondjes om hem draaien om zijn Revolver en Mes te ontwijken. Als hij zich verhult, gebruik dan de spreiding van de Scattergun, de Maffe Melk of het bloed effect van de Boston Beuker om hem te onthullen en te achtervolgen. Je kan ook gemakkelijk je teamgenoten Spy-checken door tegen ze lopen; als je er niet langs kan, dan zijn ze een Spy.


Zie ook