Sniper muita luokkia vastaan

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search


Ole kohtelias. Ole tehokas. Varaudu kaikkien vastaantulijoiden tappamiseen.
Sniper esimerkillisestä taisteluetiketistä
Luokka Strategia
Sniper.png
Sniper
vastaan Scout.png
Scout
Vaikka vihollis-Scoutiin on vaikea osua, hän voi enintään härnätä sinua Pistoolillaan pitkällä matkalla. Lähietäisyydellä hän taas hallitsee sinua täysin, joten yritä eliminoida hänet ennen kuin hän pääsee liian lähelle. Scoutin pää on melko pieni maalitaulu, joten kannattaa ennemmin ampua täyteen ladattu osuma kehoon kuin nopeasti tähdätty pääosuma. Jos Scout juoksee suoraan sinua kohti, häntä on helppo ampua päähän etäisyydestä riippumatta. Jos hän onnistuu pääsemään lähelle, hänellä on valtava etulyöntiasema. Tällöin voit perääntyä ampuen samalla Konepistoolillasi tai lataamattomia laukauksia ykkösaseellasi.
Sniper.png
Sniper
vastaan Soldier.png
Soldier
Vihollis-Soldier taistelee yleensä etulinjassa kaukana sinusta. Hän on hidas, kömpelö maali ja häneen on helppo osua maassa. Jos hän näkee sinut, hän luultavasti pakottaa sinut suojautumaan ampumalla raketteja olinpaikkaasi. Tässä tilanteessa voit ampua nopeita laukauksia rakettikeskitysten välissä. Jos hän yrittää lähestyä sinua rakettihyppimällä, sinun on joko ammuttava hänet ilmasta tai yksinkertaisesti peräännyttävä. On itsemurha taistella suoraan Soldieria vastaan lähietäisyydellä, jolloin hän tekee sinusta selvää Haulikollaan ja raketeillaan.
Sniper.png
Sniper
vastaan Pyro.png
Pyro
Ellei vihollis-Pyro käytä Valopistoolia, Sytytintä, Korvennuskanuunaa tai Miestennielijää, hänellä ei ole mitään keinoa taistella vastaan matkan päästä. Jos hän on aukealla paikalla, voit iskeä pelkäämättä kostoa. Jos kuitenkin joudut lähitaisteluun, hänen Liekinheittimensä on erittäin vaarallinen vastus. Tällöin voit perääntyä ampuen samalla Konepistoolillasi tai lataamattomia laukauksia ykkösaseellasi. Tulessa oleminen vaikuttaa negatiivisesti tähtäykseesi, mutta tulen voi sammuttaa Jaratella.
Sniper.png
Sniper
vastaan Demoman.png
Demo
Pitkän matkan päästä vihollisen Demoman voi vain singota epätarkkoja kranaatteja ja tahmapommeja olinpaikkaasi. Pysy liikkeessä laukaustesi välillä välttääksesi suurta räjähdysvahinkoa. Jos hän yrittää tahmapompata tai rynnätä luoksesi, suojaudu tai hyödynnä hänen ennakoitavaa liikerataansa helpon pääosuman saantiin. Keskipituiselta matkalta Demon räjähteet voivat helposti päättää taistelun lyhyeen. Jos hän pääsee liian lähelle, peräänny ampuen samalla Konepistoolillasi tai lataamattomia laukauksia ykkösaseellasi. Epäsuoraa aseistustaan käyttämällä Demoman on niitä harvoja luokkia, jotka voivat iskeä kimppuusi ilman suoraa näköyhteyttä; hyvin sijoitetut räjähteet voivat muuttaa ammuntasoppesi tappoansaksi. Pidä ansoja silmällä ja hävitä tarvittaessa tahmapommit Tarkkuuskiväärillä tai Konepistoolilla.
Sniper.png
Sniper
vastaan Heavy.png
Heavy
Heavy on mehukas maalitaulu hitautensa ja suuren kokonsa vuoksi. Pitkän välimatkan päästä hänen Konekiväärinsä tulitus kärsii isosta hajonnasta eikä tee paljon vahinkoa, joten voit itse ammuskella vapaasti. Muutamalla pääosumalla saat hänen terveytensä tiputettua nollaan sen suuresta määrästä huolimatta. Muista kuitenkin, että lähempää Heavyn aseistus repii sinut kappaleiksi. Jos hän pääsee jotenkin lymypaikkaasi, juokse henkesi edestä; lähempää toimivilla aseillasi ei ole mitään mahdollisuuksia häntä vastaan.
Sniper.png
Sniper
vastaan Engineer.png
Engineer
Engineer on yleensä leiriytynyt puolustusasemiin, jolloin pelkän Tarkkuuskiväärin kanssa lähestyminen on liian vaarallista. Ellette ole kaukana hänen vartiotykistään, on epätodennäköistä että kohtaisitte suorassa taistelussa. Hänen Haulikkonsa ja mahdollinen minivartiotykkinsä antavat hänelle etua lähietäisyydellä, joten sinun ei kannata lähteä etsimään häntä. Suojattoman vartiotykin voi kuitenkin napsia muutamalla ladatulla ykkösaseen laukauksella, mikä pakottaa Engineerin joko hylkäämään tykin tai riskeeraamaan henkensä korjatessaan sitä. Jos Engineer korjaa aktiivisesti vartiotykkiään tai kiusaa sinua kaukopaimenella, ammu hänet ensin; hän ei voi korjata rakennuksiaan kuolleena.
Sniper.png
Sniper
vastaan Medic.png
Medic
Kun näet vihollisen Medicin, hänestä pitäisi tulla yksi tärkeimmistä kohteistasi. Yritä parhaasi mukaan ampua häntä päähän tai kehoon täydellä latauksella, jolloin vihollisesi menettävät saman tien parantajansa. Hänen Ruiskuaseensa on tehoton pitkän matkan päähän; jos hän on yksin, sinun pitäisi pystyä hoitelemaan hänet ongelmitta. Jopa Medic voi kuitenkin päihittää sinut helposti lähietäisyydeltä, sillä hänen Ruiskuaseensa ylittää Konepistoolisi. Hän saa sinut helposti kiinni suhteellisen kovalla juoksunopeudellaan, joten pakeneminen ei välttämättä ole viisas ratkaisu.
Sniper.png
Sniper
vastaan Sniper.png
Sniper
Yksi päätehtävistäsi on ärsyttävien, tiimiäsi verottavien vihollis-Sniperien eliminointi. Koska Sniperien kaksintaistelu ratkeaa usein ensimmäiseen laukaukseen, keskity ennakoimaan vastustajan liikkeitä pysyen samalla itse liikekannalla. Paikallaan seisovaan maaliin osuminen on todella helppoa - tähdätessäkin kannattaa liikahdella edestakaisin ja säätää tähtäystä sen mukaan. Totuttele nopeiden pääosumien ampumiseen, ellet ole varma että voit tappaa kohteesi keho-osumalla. Ammuttuasi pysy liikekannalla äläkä jää näkyville; jos et saa häntä heti hengiltä, joudut luultavasti itse hänen maalitaulukseen. On tärkeää saada alue hallintaan ensin; jos olet valmiina täydessä latauksessa heti kun vihollinen astuu suojan takaa, sinulla on suuri etulyöntiasema. Jos näet merkkejä siitä, että vihollis-Sniper tarkkailee jo aluetta, kuten lasertähtäyspisteitä tai haavoittuneita tiimikavereita, kannattaa vaihtaa paikkaa niin, että pääset ampumaan ensimmäisen laukauksen. Ellet halua tehdä niin, poistu suojastasi ladaten samalla laukaustasi niin, että olet heti valmis ampumaan. Metsämiestä käyttävä Sniper taistelee paljon lähempänä etulinjaa ja on täten haavoittuvainen tavallista Tarkkuuskivääriä käyttävälle vihollis-Sniperille.
Sniper.png
Sniper
vastaan Spy.png
Spy
Spy on perivihollisesi. Koska keskityt yleensä katselemaan kaukaisia maaleja tähtäimen läpi, et välttämättä huomaa että hän on aivan takanasi Veitsi tanassa. Sniperina työskentelet yleensä yksin, joten pidä ympäristöä silmällä ja tarkista kaikki lähelle tulevat epäilyttävät tiimikaverit. Voit yrittää lannistaa Spyn käyttämällä Selkäsuojan tai Jaraten kaltaisia esineitä. Pysy suhteellisen lähellä tiimikavereitasi, koska kokenut Spy pyrkii ampumaan sinut matkan päästä Spyntorjuntaesineitä nähtyään. Vaikka Spyn Revolveri antaa hänelle etua suorassa tappelussa, Jarate ja Heimolaisterä voivat tehdä hänen verhoutumisestaan ja valepuvuistaan hyödyttömiä, jolloin tiimikaverisi voivat helpommin nujertaa hänet.


Katso myös