Ruggenprik

From Team Fortress Wiki
< Uberslice(Redirected from Spinal Tap/nl)
Jump to: navigation, search
I'm going to saw through your bones!
The Medic

Als je met de Überzaag een bespotting uitvoert gooit hij zijn jaspanden naar achter en gaat in een aanvalsstand staan om vervolgens zijn Überzaag naar voren te steken en weer terug te trekken en elke speler te vermoorden die ongelukkig genoeg is om in de weg te staan.

De aanvankelijk steek met de Überzaag zorgt ervoor dat het slachtoffer verdoofd word en het terugtrekken van de Überzaag voor de doodslag. Omdat de verdovende steek en moordende terugtrekken twee verschillende acties zijn is het mogelijk om te raken met het ene en te missen met het andere als de vijand buiten bereik is of als de Medic onderbroken wordt. Wanneer de bespottingsaanval succesvol wordt uitgevoerd ontvang de Medic 100% Überlading (25% voor de aanvankelijk steek en 75% voor het terugtrekken) wat gelijk staat aan vier normale treffers met het wapen. Spelers die onder het effect van een Überlading zijn als zij geraakt worden door deze bespotting leveren de Medic echter maar 50% Überlading op.

Het verdovende effect van de bespotting werkt beide op tegenstanders met een Überlading of Bonk! Atomische stoot maar zal ze niet doden. Een Medic die op deze manier verdoofd word verliest zijn Überlading connectie met zijn vriend.

Zoals alle bespottingsaanvallen kan deze bespotting worden gebruikt tijdens vernederig en Gelijkspel.

Schade en functie tijden

Zie ook: Schade
Schade en functietijden
Schade
Op de man af 1 + 500
Minivoltreffers 675
Functietijden
Bespottingsduur 4
Waarden zijn bij benadering en bepaald door gemeenschapstesten.

Update Geschiedenis

13 januari 2010-patch

  • De oginele bespotting van de Überzaag die leek op die van de Bottenzaag (maar alleen dan een grovere en meer cello-achtig geluid.) is vervangen door deze bespotting.

14 april 2011-patch (Hatless Update)

  • [Onbeschreven] Een succesvol uitgevoerde bespottingsaanval geeft de Medic 100% Überlading tenzij het doelwit onder het effect van Überlading is wat je maar 50% zal opleveren.

5 mei 2011-patch (Replay Update)

  • [Onbeschreven] Een dialoog waneer je de Ruggenprik gebruikt is aan het spel toegevoegd.

Niet gebruikte content

Rukkenprik's ongebruikte doodsicoon
  • Er bestaat een uniek moordicoon voor de Ruggenprik in de bestanden van het spel maar ondanks dat word de normale Überzaag icoon gebruikt.


Trivia

  • De ruggenprik name is en verwijzing naar een Lumbale punctie wat een medische ingreep waarin een naald tussen de ruggenwervels word gestoken om er ruggenmergsvocht uit te halen. Hoewel deze ingreep helemaal niet dodelijk als het wordt uitgevoerd door een professional (met andere woorden iedereen behalve de Medic) kan het wel ontzettend veel pijn doen.
  • Er is een achievement in Left 4 Dead met dezelfde naam die je kan ontvangen door een geïnfecteerde die jouw nog niet heeft opgemerkt van andere neer te slaan met een slagwapen.

Zie ook