Lumbalpunktion

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Good to go!
Sjukvårdaren

När man hånar med ÜberChargesågen utrustad, kastar Sjukvårdaren sin rock bakåt och intar en stridsposition innan han stöter sin ÜberChargesåg framåt och drar tillbaka. Fientliga spelare som är långsamma, ovetande eller helt enkelt har otur dödas av denna attack.

Begynnelseträffen bedövar offret och orsakar 1 skada, medan tillbakadragningen orsakar 500 skada. Eftersom att det är två separata akter är det möjligt att lyckas med det ena men misslyckas med det andra, beroende på om fienden är inom räckvidd eller om Sjukvårdaren blir avbruten. Vid lyckat dödande kommer Sjukvårdaren belönas med 100% ÜberLaddning, (25% från den inledande träffen, 75% från tillbakadragningen) ekvivalent till fyra normala träffar med ÜberChargesågen.

Bedövningseffekten för hånet fungerar både på ÜberLaddade fiender och fiender som är under effekten av Bonk! Atomic Punch, men attacken kommer ej att döda dem. Sjukvårdaren kommer däremot fortfarande få 100% ÜberLaddning.

Lik som alla dödshån kan detta hån användas för att döda fiender under förnedring och dödlägen.

Skada och Funktionstider

Se även: Skada
Skada och Funktionstider
Skada
Point blank 1 + 500
Mini-kritisk träff 675
Funktionstider
Tidsläng av hån 4
Värdena är ungefära och determinerades genom gemenskaps-testning.

Uppdateringshistorik

Januari 13, 2010 Patch

  • ÜberChargesågens ursprungliga hån (likt Bensågens men med ett hårdare, cello liknande ljud) byttes mot detta hån.

April 14, 2011 Patch (Hattlösa Uppdateringen)

  • [Odokumenterad] Ett lyckad dödande med Lumbalpunktion fyller nu Sjukvårdarens ÜberLaddning till 100% istället för 50%.

Kuriosa

Oanvänd dödsikon.
  • Lumbalpunktion är en referens till en talspråksterm med samma namn(Lumbalpunktion), en medicinsk procedur där en nål insätts mellan två ryggkotor i ländryggen för att extrahera ryggmärgsvätska. Även om det inte alls är livsfarligt när det utförs av professionella (det vill säga alla utom Sjukvårdaren), har det en tendens att vara extremt smärtsamt.
  • Det finns ett Framsteg i Left 4 Dead med samma namn, som involverar att i närstrid döda en oanande infekterad bakifrån, omedelbart.
  • Trots att en unik dödsikon finns i spelfilerna så visas den normala dödsikonen för ÜberChargesågen.

Se även