Spy muita luokkia vastaan

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Aion perata sinut kuin cornwallilaisen kalkkunan.
Spy taistelusuunnitelmistaan
Luokka Strategia
Spy.png
Spy
vastaan Scout.png
Scout
Tyypillinen Scout seisoo harvoin kiltisti paikoillaan ja häneen on vaikea osua millään aseistasi, mikä tekee hänestä huonon selkäänpuukotuskohteen. Nopeuttaan hyödyntämällä hän voi yksinkertaisesti törmätä sinuun Spyita etsiessään ja päihittää sinut helposti. Luonnonvoiman potkaisu, Hullu maito tai Piikkipampun aiheuttama verenvuoto voi paljastaa sinut joksikin aikaa, joten Scoutia kannattaa vältellä aina kun mahdollista. Lisäksi Scout tekee reilusti sinua enemmän vahinkoa. Jos päädyt taistelemaan suoraan Scoutin kanssa, peruuta mutkitellen samalla kun lauot Revolveriasi; et halua joutua lähitaisteluun hänen kanssaan.
Spy.png
Spy
vastaan Soldier.png
Soldier
Soldier kävelee hitaasti ja tarjoaa tiimilleen suurta tulivoimaa, mikä tekee hänestä tärkeän selkäänpuukotettavan. Häntä voi kuitenkin olla vaikea saavuttaa taistelukentällä, jos hän hyödyntää rakettihyppyjä ja on tiiminsä etulinjassa tai korkeilla paikoilla. Soldierin hyvän liikkuvuuden ja raketinheittimen suuren vahingon vuoksi olet lähes varmasti mennyttä, jos hän saa sinut kiinni. Jos selkäänpuukotus epäonnistuu tai Soldier huomaa sinut, on paras paeta; Revolverisi ei tee kovin paljon vahinkoa hänen suureen terveyteensä nähden.
Spy.png
Spy
vastaan Pyro.png
Pyro
Pyron levittämä tuli toimii vastavetona verhoutumisellesi ja valepuvuillesi. Koska tiimikavereita ei voi vahingoittaa, hän voi huoletta tarkistaa Liekinheittimellään kaikki toverinsa. Taistelun tiimmellyksessä Liekinheittimen laaja tulisuihku voi vahingossa paljastaa sinut, mikä tekee Pyrosta vaarallisen selkäänpuukotuskohteen. Lisäksi hän voi vangita sinut nurkkaan ilmapuhalluksillaan, jos paljastut. Jos joudut taistelemaan Pyroa vastaan suoraan, pysy matkan päässä ja tähtää vakaasti; Revolverisi on tehokkaampi kuin hänen kakkosaseensa. Selvitä vesialtaiden ja terveyspakkausten sijainnit, jotta voit sammuttaa itsesi perääntymisen aikana. Jos vihollis-Pyro tuottaa sinulle ongelmia, voit harkita Kuolemankellon tai Jääpuukon käyttöä; nämä esineet voivat sammuttaa jälkipalon ja tehdä sinut jotakuinkin immuuniksi hänen Spy-tarkastuksilleen.
Spy.png
Spy
vastaan Demoman.png
Demo
Demoman on yleensä liian keskittynyt taisteluun tai tahmapommiansojen virittelyyn kiinnittääkseen sinuun huomiota. Hän liikkuu suhteellisen hitaasti eikä voi tahmapomppia kovin usein menettämättä terveyttään merkittävästi, joten saat helposti iskettyä puukon hänen selkäänsä. Käytä verhoutumistasi ja valepukuja, niin voit ohittaa tahmapommiansat suhteellisen turvallisesti. Vaikka Demoman tekee sinua enemmän vahinkoa kaikilla etäisyyksillä, hänen kranaattinsa voi yleensä väistää. Tahmapommien virittymiseen taas menee hetki ja Demon aseet latautuvat hitaasti. Jos tappelet suoraan Demomania vastaan, pysy melko lähellä mutta pidä turvaväli, varsinkin jos hänellä on kilpi käytössään; hänelle tulee ongelmia tähtäyksen kanssa jos hän ei voi lähitaistella.
Spy.png
Spy
vastaan Heavy.png
Heavy
Heavy on suuri, hidas kohde joka tarjoaa paljon tulivoimaa tiimilleen, mikä tekee hänestä luonnollista saalistasi. Konekiväärin luonteen vuoksi Heavyn on jatkuvasti katsottava maaliinsa. Katso ennen hyökkäystä, että hän on tiukasti keskittynyt taisteluun; jos sinut havaitaan, Konekiväärin laaja tulitusalue hävittää helposti verhoutumisesi ellei silkka vahinko tapa sinua ensin. Heavyn tappaminen helpottaa huomattavasti perääntymistäsi takaisin oman rintaman taakse.
Spy.png
Spy
vastaan Engineer.png
Engineer
Spylla on potentiaalia tappaa Engineer ja tuhota hänen varusteensa yhdellä iskulla. Kun te kaksi kohtaatte mies miestä vastaan, Engineer on yleensä vartiotykkinsä lähellä, joka niittää helposti maahan minkä tahansa kohteen. Käyttämällä verhoutumistasi ja valepukuja voit kuitenkin livahtaa huomaamatta tykin ohi ja tuhota kaikki hänen rakennuksensa Tyhjentäjillä. Jos alueella ei ole muita vihollisia, voit tyhjentää rakennuksia nopeammin kuin Engineer ehtii niitä korjata, mikä pakottaa hänet hylkäämään rakennuksensa ja hyökkäämään kimppuusi. Jos onnistut välttelemään hänen tulitustaan, rakennukset tuhoutuvat lopulta.

Jos Engineer työskentelee rakennustensa kimpussa tai alue on liian raskaasti vartioitu, käytä “Puukota ja tyhjennä” -strategiaa: puukota häntä selkään, laita nopeasti tyhjentäjä hänen vartiotykkiinsä ennen kuin se ampuu sinua, ja pakene paikalta. Tätä on paras yrittää kun tykki osoittaa sinusta poispäin tai sitä päivitetään; muuten voit kärsiä pahaa vahinkoa selkäänpuukotuksen jälkeen. Jos Engineer on sinun ja vartiotykin välissä, on mahdollista paljastaa itsensä ja saada näin tykki ampumaan omistajaansa.

Jos vartiotykin lähestyminen on vaikeaa, Ikuista palkkiotasi käyttämällä saat uuden valepuvun välittömästi selkäänpuukotuksen jälkeen, minkä jälkeen tyhjennysetäisyydelle on paljon helpompi päästä. Jos aluetta vartioi liian monta vihollista, on paras tehdä yhteistyötä tiimikaverien kanssa; voit yksinkertaisesti poistaa kaikki läheiset rakennukset käytöstä, jolloin tiimisi on helppo tuhota ne.

Spy.png
Spy
vastaan Medic.png
Medic
Medicin parannuskyky tekee hänestä yhden tärkeimmistä kohteistasi. Hän katselee usein ympärilleen parantamisen aikana etsiäkseen mahdollisia uhkia, joten sinun on yritettävä olla näyttämättä epäilyttävältä lähestyessäsi. Tee parhaasi näytelläksesi vihollistiimin jäsentä, kun valmistaudut puukottamaan Mediciä. Välttääksesi koston on paras puukottaa ensin Medic ja sitten vasta hänen potilaansa. Jos selkäänpuukotus epäonnistuu, kannattaa perääntyä, koska jopa Medic jättää sinut varjoonsa lähitaistelussa. Jos olet erityisen kavala ja Medic erityisen huolimaton, voit naamioitua hyväksi parannuskohteeksi ja huijata hänet parantamaan sinua, seuraamaan sinua ansaan tai hukkaamaan ylilatauksensa sinuun.
Spy.png
Spy
vastaan Sniper.png
Sniper
Sniper keskittyy yleensä kaukaisten maalien tähtäilyyn eikä huomaa, että olet hänen takanaan. Jos hän käyttää Selkäsuojaa, voit yksinkertaisesti ampua hänet ykkösaseellasi ennen kuin hän ehtii kostaa. Jos Sniper kuitenkin huomaa sinut, hän voi käyttää Jaratea tai Heimolaisterän verenvuotoa tehdäkseen näkymättömyytesi tai valepukusi hyödyttömäksi, jolloin jäät haavoittuvaksi kaikille lähivihollisille. Heikoilla lähitaisteluaseillaankin Sniper kykenee päihittämään sinut kaksintaistelussa, varsinkin jos vuodat verta tai olet jaratoituna. Jos selkäänpuukotus epäonnistuu, pysy jonkin matkan päässä ja ammu Revolverillasi - tai yksinkertaisesti häivy paikalta ja yritä joskus toiste uudelleen.
Spy.png
Spy
vastaan Spy.png
Spy
Vaikka toisen Spyn selkäänpuukotus on harvinaista, voit tehdä Spy-tarkistuksia lähestymällä tiimikavereitasi takaapäin veitsi esillä; jos se nousee puukotusasentoon, "tiimikaverisi" onkin vihollis-Spy. Jos olet vihollisalueella, saatat nähdä vihollis-Spyn vaihtavan valepukuaan; jos et ole hyökkäysasemissa, voit yksinkertaisesti kertoa asiasta tiimillesi ja jatkaa muita puuhiasi. Jos päädyt taistelemaan vihollis-Spyta vastaan, väistele hänen hyökkäyksiään ja tulita Revolverillasi.


Katso myös