Verdoofd

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Een Pyro verdoofd door De Klaas Vaak
Oh dat is zeker weten een schedelbasisfractuur!
The Scout

Verdoofd zijn is een staat waarin je je moeilijk kunt bewegen. Als een speler verdoofd is word hij of zij in een third-person vernedering stand gedwongen wat betekend dat je niet meer kunt aanvallen met de uitzondering van bespottingen. Daarbij lijdt de speler ook nog eens aan een snelheids penalty van 50% en kan hij of zij niet springen of hurken. Spelers kunnen ook "compleet" verdoofd worden wat betekend dat de speler helemaal niet meer kan bewegen.

Bronnen

De Klaas Vaak

Stunned.png
Hoofdartikel: Klaas Vaak

Met De Klaas Vaak uitgerust krijgt de Scout de mogelijkheid om vijanden te verdoven met zijn oude vertrouwde honkbal. Door op de secundaire aanvalsknop te drukken slaat de Scout tegen de bal en vuurt hij de bal af met een boog. Als de bal een vijand raakt die verder dan 256 Hammer units (ongeveer 5 meter) bij jouw vandaan is dan zal die vijand verdoofd worden. Van extreem verre afstand (ongeveer 34 meter of 1792 Hammer units) zal de vijanden een klein stukje Terugslagen worden en de letters 'BONK' zullen boven hun hoofd zweven vergezeld door dit geluid. Dit gaat gepaard met een 'sterretjes zien' animatie en zullen gedurende 7 seconden compleet verdoofd zijn. Heavies die met hun miniguns draaien zullen dit blijven doen terwijl ze verdoofd zijn (of het nu de primaire of secundaire aanvalsknop is die word ingedrukt). De mogelijkheid om mensen te verdoven heeft voor het controversiële beeld dat mensen hebben van het gebruik van De Klaas Vaak, vooral in de concurrerende spelen.

Geraakt worden door een bal brengt ongeveer 15 schade toe of 45 door middel van een Voltreffer

De Scout kan zijn bal elke vijftien seconden afvuren tenzij hij zijn eigen bal weel opraapt, de bal van een andere Scout opraapt, of langs een voorraadkast gaat. Nieuwe ballen kunnen niet verkregen worden door munitie kisten of gevallen wapens.

De honkbal van vijandige Scouts kunnen naar hun worden terug geslagen. Als zij daarmee succesvol verdoofd worden zul je de Koekje van eigen deeg achievement krijgen.

Overig

De begin face van de Sniper's Steken, de Medic's Spinale tik en de Engineer's Organenroerder zullen een speler verdoven als zij raken. Deze aanvallen zullen zelfs een Überlading verdoven. Overgeladen vijanden zijn vaak lang genoeg afgeleid of bezig met op een Sentry Gun aan het schieten om ze te grijpen met je bespotting. Ook al richt dit geen schade toe, het zal hun veel waardevolle seconden van Überlading kosten.

The Geest van Harvest kan spelers bang maken zowel als de Horseless Headless Horsemann's bespotting in Mann Manor tellen voor achievements mee als verdoving.

Metingen

Afstand

Afstand
(Hammer units / Meters)
Verdovingstijd
(seconds)
256 / 5 1
512 / 10 2
768 / 15 3
1024 / 20 4
1280 / 25 5
1536 / 30 6
1792 / 35 7

Opmerkingen

  1. Deze test zijn gedaan met bots. Verdovingstijd kan niet helemaal correct zijn.
  2. De kortste afstand waarom De Klaas Vaak kan verdoven is 256 Hammer units / 10 meter.
  3. De afstand waarop De Klaas Vaak volledig verdoofd is 1792 Hammer units / 35 meter. Een treffer op deze afstand of verder is nodig voor de achievement Uitstel is geen afstel.
  4. Voltreffer zorgen voor twee extra seconden verdovingstijd bovenop de normale tijd.
  5. Mini-Voltreffer veranderen niets aan de verdovingstijd.
  6. Verdovingstijden worden berekend op het moment van inslag. Als je de bal afvuurt en naar de vijand toe loopt kan dit resulteren in een kortere verdovingstijd.

Snelheid

Waneer een speler verdoofd is door De Klaas Vaak wordt hun snelheid met 50% verminderd. Hieronder zie je de exacte waarde.

Class Snelheid Verdoofd Snelheid Normaal
Leaderboard class scout.png Scout 200 400
Leaderboard class soldier.png Soldier 120 240
Leaderboard class pyro.png Pyro 150 300
Leaderboard class demoman.png Demoman 140 280
Leaderboard class heavy.png Heavy 115 230
Leaderboard class engineer.png Engineer 150 300
Leaderboard class medic.png Medic 160 320
Leaderboard class sniper.png Sniper 150 300
Leaderboard class spy.png Spy 150 300
Unknownweapon.png Burger 150 300

Demonstratie

Gerelateerde Achievements

Leaderboard class scout.png Scout

Koekje van eigen deeg
Koekje van eigen deeg
Verdoof een Scout met zijn eigen bal.


Halt!
Halt!
Verdoof 50 vijanden terwijl ze een controlepost innemen of de kar duwen.


Vuil spel
Vuil spel
Veroorzaak een omgevingsdood door een vijand te verdoven.
Uitstel is geen afstel
Uitstel is geen afstel
Verdoof een vijand voor de langst mogelijke tijdsduur door hem te raken met een langeafstandsbal.


Gevoelloos
Gevoelloos
Assisteer in of dood zelf 50 vijanden terwijl ze verdoofd zijn.


Prikje voor de pijn
Prikje voor de pijn
Verdoof 2 Medics die op het punt staan een überlading in te zetten.

Leaderboard class soldier.png Soldier

Doofpotaffaire
Doofpotaffaire
Dood 5 verdoofde spelers.


Trivia

  • Oorspronkelijk was elke verdoving een complete verdoving en was de verdovingstijd afhankelijk van de afstand (zoals nu het geval is, alhoewel de minimum afstanded wel aangepast zijn). Dit werd verander doormiddel van vele permutaties van De Klaas Vaak onder het motto: spel balans.
  • Terwijl je verdoofd bent is het mogenlijk om een bespotting uit te voeren, dit kan gebruikt worden als een laatste redmiddel als je bent uitgerust met een bespottingsaanval wapen en je vijnand dichtbij genoeg is.
  • Mocht een Sniper met een gespannen Jachtman verdoofd worden dan zal de pijl worden afgeschoten alsof het op een normale manier was afgevuurd en kan mogenlijk zijn tegenstanders verwonden of vermoorden.

Zie ook