Ameţire

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Un Pyro amețit the Moș Ene
Oh dat's a skull fracture for sure!
The Scout

A fi amețit este starea în care ești incapabil de a ataca inamicul. Când sunt amețiți, jucătorii sunt forțați să se vadă la persoana a treia. De asemenea aceștia nu mai pot efectua niciun fel de atac, cu excepția Atacurilor prin taunt. Jucătorii pot fi amețiți "în întregime", lucru care îi va împiedica de asemenea să se miște.

Surse

Moș Ene

Stunned.png
Articol principal: Moș Ene

Echipat cu Moș Ene, Scout-ul capătă abilitatea de a-și ameți adversarii folosindu-și mingea sa de baseball de încredere. Folosind tragerea alternativă când are mingea în mână, Scout-ul o va lovi cu bâta trimițând-o în față. Traiectoria descrisă va fi aceea unui arc de cerc, aceasta fiind influențată deci de gravitație. Aceasta se va opri la primului adversar pe care îl va lovi, amețindu-l dacă acesta se află la mai mult de 256 de unități Hammer (aproximativ 16 feet). La distanțe extrem de mari (aproximativ 112 feet sau 1792 de unități Hammer), aceștia vor fi împinși puțin în spate și deasupra capului lor va pluti scris "BONK!", cuvânt acompaniat de acest sunet. Acesta împreună cu un efect de "stele verzi" vor rămâne deasupra jucătorului lovit pe întreaga durată în care acesta va fi complet "imobilizat", timp de 7 secunde. Jucătorii Heavy vor continua să își învârtă mini-gun-ul dacă acest lucru se întâmpla în momentul în care au fost loviți, indiferent dacă aceștia trăgeau sau doar îl învârteau. Această posibilitate a condus la mai multe controverse legate de natura folosirii lui Moș Ene, în special în jocul competitiv.

Lovitura unei mingi provoacă daune de aproximativ 15 puncte, sau 45 în caz de Lovitură Critică.

Scout-ul poate să folosească mingea o dată la 15 secunde, sau mai repede, dar numai dacă va recupera mingea pe care tocmai a trimis-o, daca ridică o minge de a altui Scout sau vizitează un cabinet de provizii. Mingile nu pot fi obținute prin nicio altă metodă, cum ar fi culegând pachete cu amuniție sau arme căzute.

Mingea unui inamic Scout poate fi lovită înapoi către el, iar dacă lovitura va fi bună, aceasta în va "ameți". Făcând acest lucru obții realizarea Beanball.

Altele

Alte surse care pot ameți inamicul sunt primele lovituri din următoarele taunt-uri, cu condiția ca acestea să își atingă ținta: Țepușa Sniper-ului, Tasarea Coloanei aparținând Medicului și Râșnița de organe al Inginerului. Aceste lovituri pot ameți chiar și jucători aflați sub ÜberCharge. De obicei acești își îndreaptă atenția asupra Saninelelor, lucru care ar trebui să-ți cumpere suficient timp pentru a efectua lovitura. Chiar și fără a produce daune, acest lucru o să consume o bună parte din prețiosul timp de invincibilitate.

Măsurători

Distanța

Distanța
(unități Hammer / feet)
Durata Amețelii
(seconds)
256 / 16 1
512 / 32 2
768 / 48 3
1024 / 64 4
1280 / 80 5
1536 / 96 6
1792 / 112 7

Notițe

  1. Aceste teste au fost efectuate cu boți. Timpul ar putea varia și în funcție de alte elemente.
  2. Cea mai mică distanță posibilă pentru a provoca efectul este de 256 unități Hammer / 16 feet.
  3. Pentru a imobiliza complet un adversar, lovitura trebuie efectuată de la cel puțin 1792 unități Hammer / 112 feet. O astfel de lovitură este necesară pentru a obține realizarea Moon Shot.
  4. Loviturile critice adaugă încă 2 secunde duratei amețelii.
  5. Loviturile Mini-Crits nu afectează durata amețelii.
  6. Durata amețelii este calculată în momentul impactului. Dacă trimiți mingea de la o anumită distanță, dar apoi mergi mai aproape de adversar în timp ce aceasta circulă prin aer, înainte de a-l lovi, timpul obținut poate fi mai scurt.

Viteza

Când un jucător este amețit de Moș Ene, viteza acestuia scade cu 50%. Tabelul de mai jos indică exact valorile.

Clasa Viteza în modul amețit Viteza normală
Leaderboard class scout.png Cercetaș 200 400
Leaderboard class soldier.png Soldat 120 240
Leaderboard class pyro.png Pyro 150 300
Leaderboard class demoman.png Demoman 140 280
Leaderboard class heavy.png Heavy 230
Leaderboard class engineer.png Inginer 150 300
Leaderboard class medic.png Medic 160 320
Leaderboard class sniper.png Sniper 150 300
Leaderboard class spy.png Spion 150 300
Unknownweapon.png Civil 150 300

Demonstraţie

Realizări

Leaderboard class scout.png Cercetaș

Bobilă
Bobilă
Năucește un Scout advers cu propria-i minge.


Trimis Înapoi
Trimis Înapoi
Năucește 50 de adversari care capturează un Punct de Control sau împing căruciorul.


Teritoriu Periculos
Teritoriu Periculos
Cauzează o moarte din cauza mediului năucind un adversar.
Lovitură Spre Lună
Lovitură Spre Lună
Năucește un adversar pentru o perioadă maximă, lovind-ul cu mingea de la distanță mare.


Zona Loviturii
Zona Loviturii
Omoară 50 de adversari în timp ce sunt năuciți.


Marea Durere
Marea Durere
Năucește 2 Medic-i care se pregătesc să activeze ÜberCharge-ul.

Leaderboard class soldier.png Soldat

Năuceala cea Lungă
Năuceala cea Lungă
Omoară 5 inamici năuciți.


Trivia

  • în prima variantă a lui Moș Ene, orice lovitură mai lungă de distanța minimă imobiliza complet adversarul. Acest lucru a fost modificat de mai multe ori pentru a balansa această armă.
  • În timp ce ești amețit poți totuși să faci un taunt. Poate fi folosit ca o ultimă variantă de salvare dacă ești echipat cu o armă care să îți permită așa ceva și dacă inamicul este suficient de aproape.
  • Daca un Lunetist își folosește arcul și are coarda acestuia trasă în momentul în care este lovit de minge, săgeata va fi eliberată ca și cum jucătorul ar fi tras în acel moment. Aceasta poate să rănească sau chiar să omoare adversari, exact cum ar face în mod normal.

De văzut