Självmord

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Död.
You are dead, not big surprise.
Den Tunga Artilleristen

All död som inte orsakas av en motståndarspelare räknas som ett självmord.

Det finns flera sätt att begå självmord på i spelet. Dessa inkluderar att spelaren byter till en annan klass då denne inte befinner sig inom ett återskapning- eller återställningsområde, en Soldats egna raketer, en Demomans egna granater eller klisterbomber, en Pyro som reflekterar projektiler på sina fötter, en Tung Artillerist med Gorbatjovs Rushande Uppercut aktiva, en Spanare som använder Atomiseraren för att trippelhoppa kontinuerligt eller en Spanare som slår sig själv med Bostonbankaren eller Treruns-Svärd gång på gång. Det är även möjligt för en Tekniker att bli dödad av sitt eget Vaktgevär. Om spelaren dödar sig själv genom att byta lag eller klass, kommer meddelandet, "<spelarens namn> tog farväl, grymma värld!", visas som en dödsnotering. Dessa notiser visas även vid död av miljöfaror, vilka inlkuderar drunknging, tåg och sågblad.

Soldater kan begå självmord genom att utföra Kamikaze-hånet, vilket dödar spelaren själv såväl som motståndarspelare som befinner sig inom räckhåll. Soldaten kan överleva om han är överhelad av en Sjukvårdare och är buffad med Bataljonens Förstärkning.

Ett självmord kan även begås omedelbart genom att skriva in kill i konsolen. Detta används normalt i specifika situationer, som när en spelare råkar fastna någonstans på kartan och vill börja återställnings-cykeln. Likaså kan spelaren skriva in explode i konsolen för att begå ett sprängnings-självmord, som om de hade dödats av en explosion. Dessa kommandon kan däremot inte användas under förnedring.

Spelare som nyligen har skadat fiender som sedan dör via självmord eller en miljöfara kommer få en dödsassist i dödsnotisen i form av meddelandet "<Spelaren> gjorde slut på <Offret>". All död som inte direkt orsakas av en spelare kommer att få detta.

Relaterade framsteg

Leaderboard class scout.png Scout

Fall Tillbaka
Fall Tillbaka
Orsaka en miljörelaterad död eller ett självmord genom att använda Hagel-Med-Krafts rekyl.
Foulområde
Foulområde
Orsaka en miljörelaterad död genom att bedöva en fiende.

Leaderboard class demoman.png Demoman

Klistrig Kelt
Klistrig Kelt
Använd Klisterbombskastaren till att döda en fiendespelare via miljöskador.


Leaderboard class medic.png Medic

Medicinsk Mottagning
Medicinsk Mottagning
Rädda en fallande lagkamrat från att dö vid nerslaget.


Galleri

Dödsikoner

Huvudartikel: Dödsikoner
Killicon skull.png
 Spanare tog farväl, grymma värld!


Krypskytt 
Killicon skull.png
  gjorde slut på Spion


Killicon train.png
 Pyro

Uppdateringshistorik

4 Augusti, 2008 Patch

  • Fixade att klienter uppnådde framsteg när en spelare de nyligen skadat begick självmord.

Se även