Injectiepistool

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Ooh hoo hoo, je geweer schiet medicatie! Zeer intimiderend!
De Scout voordat hij een speldenkussen wordt

Het Injectiepistool is het standaard primair wapen voor de Medic. Het is een vreemd gevormd, luchtaangedreven geweer. Bovenop het wapen is een doorzichtige buis geplaatst met naalden, waarvan blijkbaar de projectielen die afgevuurd worden vandaan komen.

Naalden worden gevuurd vanuit het wapen met een snelheid van tien naalden per seconde, met een snelheid van 990 Hammer eenheden/18,68 meter per seconde. De naalden leggen een gebogen baan af, waardoor het nodig is om een bewegend doelwit te leiden en licht omhoog te mikken om te compenseren voor afstand. Het Injectiepistool is redelijk accuraat wanneer de baan in acht wordt genomen en heeft een gemiddelde schade afname over afstand. Ook al zijn het projectielen, de naalden kunnen niet gereflecteerd worden met de Pyro's compressiestoot.

Schade en functietijden

Zie ook: Schade
Schade en functietijden
Type schot Projectiel
Damage type Kogelschade
Ranged or Melee damage? Afstand
Schade
Maximale toename 120% 12
Basisschade 100% 10
Maximale afname 50% 5
Op de man af 10-12
Gemiddelde afstand 5-10
Lange afstand 5-6
Voltreffer 30
Minivoltreffers 14
Functietijden
Attack interval 0,1 s
Herladen 1,6 s
Waarden zijn bij benadering en bepaald door gemeenschapstesten.

Demonstratie

Vreemde variant


Gerelateerde prestaties

Leaderboard class medic.png Medic

Doet dit pijn?
Doet dit pijn?
Dood 50 Scouts met je injectiepistool.

Updateverleden

20 december 2007-patch

  • Een misraportage van Injectiepistool schade afstanden aan het statistiekensysteem is gerepareerd.

31 december 2007-patch

  • Injectiepistool projectielen duwen niet langer spelers heel hoog de lucht in, waardoor ze niet langer op slechte maplocaties terecht kunnen komen.

18 augustus 2011-patch

Bugs

  • Als de vuurknop één keer wordt ingedrukt, zal het wapen maar één naald schieten, maar het geluid speelt af alsof er twee zijn geschoten.

Trivia

Alternatieve afbeeldingshoek
  • De naam en het ontwerp van het wapen zijn gebaseerd op echte injectiepistolen, welke worden gebruikt om met meer controle naalden in patiënten te injecteren. Deze zijn ook meestal luchtaangedreven.
  • Tijdens de eerste tests rondom de Medic Update voegde Valve drie voorwerpen toe aan de spelbestanden. Deze waren later verwijderd als onderdeel van de Mann-Conomie Update. Het secundaire wapen en het slagwapen gebruikte de afbeeldingen voor de Kritzkrieg en Überzaag respectievelijk, maar met de namen en statistieken van de standaard wapens. Daarentegen was de afbeelding voor het primaire wapen het standaard wapen in een andere hoek, zoals rechts te zien.
  • De naalden binnen het model bewegen nooit en zijn altijd aanwezig, zelfs wanneer de munitie op is. Tijdens de herlaadanimatie wordt dan ook een nieuwe luchtpatroon herladen.

Gallerij

Zie ook