Team Fortress 2

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Team Fortress 2
TF2 Boxart.png
Basic Information
Released:
 • Microsoft Windows & Xbox 360 (Detailhandel - Den Orange Boks)
  • NA: Den 10. oktober, 2007
  • EU: Den 18. oktober, 2007
  • UK: Den 19. oktober, 2007
  • AU: Den 25. oktober, 2007
 • Microsoft Windows (Steam)
  • International: D. 10 oktober, 2007
 • PlayStation 3
  • NA: Den 11. december, 2007
  • AU: Den 22. november, 2007
 • Microsoft Windows (Detailhandel - For sig selv)
  • NA: Den 9. april, 2008
  • International: Den 11. april, 2008
 • Mac OS X (Steam)
  • International: Den 10. juni, 2010
 • Linux (Steam)
  • International: Den 14. februar, 2013
Developer:

Valve

Publisher:

Valve

Distributor:

Steam

Engine:

Source engine

Genre:

Første-person skyder

Modes:

Multiplayer

Designer(s):

John Cook, Robin Walker

Ratings:
 • ESRB: M
 • PEGI: 16+
 • BBFC: 15
 • OFLC: MA15+
Platforms:

Microsoft Windows, Xbox 360, PlayStation 3, Mac OS X, Linux

Media:

Download, DVD, Blu-ray disk

Requirements:
 • Windows
 • Minimum: 1.7 GHz Processor, 512MB RAM, DirectX® 8.1 level Grafikkort (Rekvirere støtte for SSE), Windows® 7 (32/64-bit)/Vista/XP, Mus, Keyboard, Internetforbindelse
 • Anbefalet: Pentium 4 processor (3.0GHz, eller bedre), 1GB RAM, DirectX® 9 level Grafikkort, Windows® 7 (32/64-bit)/Vista/XP, Mus, Keyboard, Internetforbindelse
 • OS X
 • Minimum: OS X version Leopard 10.5.8, Snow Leopard 10.6.3, 1GB RAM, NVIDIA GeForce 8 eller højere, ATI X1600 eller højere, eller Intel HD 3000 eller højere, Mus, Keyboard, Internetforbindelse

Team Fortress 2 er et holdbaseret multiplayer første-persons skydespil udviklet af Valve Software som del af spilbundtet Den Orange Boks. Det blev først udgivet til Microsoft Windows og Xbox 360 den 10. oktober, 2007. En PlayStation 3 version fulgte så den 22. november, 2007. Følgende, blev det udgivet som en selvstændig titel den 9. april, 2008, og den. 10 juni, 2010, blev Team Fortress 2 udgivet til Mac OS X. PC- og OS X-versionerne af Team Fortress 2 adopterede en "Free to Play" model den 23. juni, 2011 med alt indkomsten genereret fra micro-transaktioner i spillets butik. Efter adskillige måneder med lukket beta, blev Team Fortress 2 endelig udgivet til Linux-opererende systemer den 14. februar, 2013.

Spillet blev først annonceret i 1998 som en fortsætter til den originale Team fortress mod til Quake, men har siden været igennem en masse forskellige koncept- og design-perioder. I 1999, så det ud til at spillet ville forlade kunststilene fra det originale Team Fortress Classic ved at gå mod en mere realistisk og militærisk spillestil. Dog, fortsatte evolutionen af designet over spillets ni-års udviklingsperiode og game engine udskiftning. Den endelige kunststil gengivelse af Team Fortress 2 minder om det originale Team Fortress og Team Fortress Classic, og indeholder også en cartoon-agtig visuel stil baseret på tegningerne af Dean Cornwell, J. C. Leyendecker og Norman Rockwell. Team Fortress 2 fulgte en populær trend fra de seneste CGI-film, især, og film lavet for nyligt af Pixar Animation Studios, såsom De Utrolige.

Manglen på media-information eller tydelig udviklings-progression i seks år af spillets udvikling forårsagede, at det blev kaldt for vaporware, og det blev regulært omtalt på Wired News' årlige vaporware-liste, sammen med gaming nyheds-outlets. Dog, siden dets udgivelse, har spillet modtaget kritisk succes og adskillige priser.

Spillestil

Team Fortress 2 i spil: En gruppe af RØD'e spillere angriber en BLÅ base på Erobr Flaget-banen "2Fort", mens der vises en Scout, Engineer, Heavy og Spy fra en Medics første-persons perspektiv.

Som dets forgængere, er Team Fortress 2 centreret rundt om to modsatte hold, der konkurrerer om et formål. Disse to hold skal repræsentere et nedrivnings- og et konstruktions-firma som del af baghistorien: Reliable Excavation Demolition (RED) og Builders League United (BLU). Spillere kan vælge at spille som en af de ni klasser på disse hold, hver med deres egne unikke styrker, svagheder, evner og roller. Selvom en del af klassernes evner har ændret sig fra tidligere Team Fortress versioner, er de basale klasseelementer for hver klasse forblevet intakt.

Team Fortress 2 er det første af Valves multiplayer spil, der inkorporerer detaljeret statistikker for spillere. Disse statistikker inkluderer tiden brugt som hver klasse, den gennemsnitlige score, og de fleste erobringer eller formål opnået i en enkelt runde. Vedvarende statistikker fortæller spilleren, hvor meget de har forbedret sig i relation til de statistikker, som hvis en spiller kommer tæt på sin rekord for skade gjort i en runde. Team Fortress 2 indeholder også adskillige præstationer, som man får for at fuldføre visse opgaver, som at score en bestemt mængde drab eller færdiggøre en runde inden for et bestemt tidsrum. Nye sæt af klasse-specifikke præstationer blev tilføjet i opdateringer efter den primære udgivelse. Disse tilføjede nye evner og våben til hver klasse, når de blev oplåst af spilleren. Oplåste præstationer og statistikker fra forrige spillede spil er vist på spillerens Steam-fællesskab- eller Xbox LIVE-profilside.

Baner

Hovedartikel: Baner

På PC- og OS X-versionerne af Team Fortress 2, inkluderede den første udgivelse kun seks officielle Valve baner, med adskillige flere tilføjet til spillet over årene af Valve og Team Fortress 2-fællesskabet. På konsol-versionerne, dog, er disse seks Valve-udgivede baner, stadig de eneste tilgængelige baner. De officielle baner er normalt tematiserede med en ond geni eller retro-spionteknologi mentalitet, med hemmelige baser, der er ligger skjult inden i industrielle varehuse, såvel som overdrevede supervåben, såsom en laserkanon og missilskyde-faciliteter, der tager rollen som formål.

Når spillere forbinder sig til en server for første gang, vil en introduktionsvideo vise dem, hvordan man fuldfører banens formål. Banespiller begrænsningen er fireogtyve på PC og OS X, selvom spiller-begrænsningen er blevet ændret på visse servere til at nå så højt som toogtredive, mens den er seksten på Xbox 360 og PlayStation 3.

Udvikling

Oprindelse

Med sine rødder som en freeware mod til Quake, skiftede Team Fortress 2 til GoldSrc engine i 1998 efter udviklingsholdet af Team Fortress Software - bestående af Robin Walker og John Cook - indgik en aftale med og begyndte at arbejde for Valve. På det tidspunkt, blev Team Fortress 2 kaldt Valves Team Fortress. Ved Team Fortress Softwares opkøbelse, blev produktionen sat en tak op, og spillet blev forfremmet til et alenestående, detaljehandel-produkt for at give overgangshjælp til fans siden, såvel som tidsproblemer, en del Team Fortress-spillere havde købt Half-Life i ren forventning om den gratis udgivelse af Team Fortress 2. Arbejdet begyndte på en simpel spil-port, som blev udgivet i 1999, som det gratis Team Fortress Classic. Det skal noteres, at Team Fortress Classic blev bygget fuldstændig inden for det offentlig-tilgængelige GoldSrc Software Development Kit (SDK) som et eksempel til fællesskabet og industrien om dets fleksibilitet.

Walker og Cook var meget påvirket af deres sparsommelige tre-måneders kontrakt hos Valve, og begyndte at arbejde fuldtid på deres design, som undergik hurtig metamorfose. Team Fortress 2 blev til et moderne krigsspil, med en kommando-hierarki, der inkluderede en kommandant, med et fuglesyn på krigsmarken; faldskærm-drop over fjendtlig territorium; netværk stemme-kommunikation; og adskillige andre innovationer.

E3 1999

Den originale opbyggelse af Team Fortress 2 havde en mere realistisk stil.

Det nye design blev afsløret til befolkningen ved Electronic Entertainment Expo (E3) i 1999, hvor det fik adskillige priser, såsom Bedste Online Spil og Bedste Action Spil. På denne tid, havde Team Fortress 2 fået en ny undertitel, "Brotherhood of Arms", og resultaterne fra Walker og Cooks arbejde ved Valve blev tydeliggjort. Adskillige nye, og dengang, usammenlignelige teknologier blev vist: Parametrisk animation; kontinuere blendet animationer for mere jævn, livagtige bevægelser; og Intels multi-opløsnings mesh teknologi, der dynamisk reducerede detaljen af elementer på skærmen, når de er længere væk, for at forbedre præstation (en teknik gjort ligegyldig af formindskende hukommelses-bekostning, siden spillene i dag bruger en teknik kendt som level of detail (Engelsk), der bruger mere hukommelse, men færre bearbejdnings-kræfter). Ingen udgivelsesdato blev givet ved udstillingen.

I midten af de 2000, annoncerede Valve, at Team Fortress 2's udvikling havde blevet sat tilbage endnu engang. De begrundede udviklingen med at de skiftede til en intern, privatejet engine, som i dag er kendt som Source Engine. Det var omkring denne tid at alle nyhederne løb tør, og Team Fortress 2 gik ind i sin berygtede seks-års vaporware fase, som blev ved indtil den 13. juli, 2006. Uden den tid, arbejdede både Walker og Cook på varierende Valve projekter - Walker var projekt-fører på Half-Life 2: Episode One og Cook blev bl.a. en Steam-udvikler – der fik forøgede tvivlen om Team Fortress 2 virkelig var det aktive projekt, der konstant blev beskrevet.

"Invasion" design

Se også: Invasion
Rumvæsen kommandant.
Menneske kommandant. Se konceptuelle tegninger.

Da det berygtede Half-Life 2 source tree læggede i sen 2003, blev to Team Fortress 2-modeller inkluderet med Team Fortress 2 source-koden – som var hel kompatibel. Den bestod af en rumvæsen-soldat og en meget stiliseret, ud-af-proportion menneske-soldat. Koden blev fortolket af fansene, som at lave referencer til dele af Half-Life baghistorie; dog, lignede de to lægget spillemodeller ikke nogen kendt stil fra Half-Life-serien, som ledte mange til at tro, at de var til Team Fortress 2.

Source SDK'en blev udgivet med Half-Life 2 source-koden, og gav også referencer til Team Fortress 2. Visse kode verificerede bare, hvad der allerede blev tænkt, men andre segmenter gav fuldstændig nye informationer, såsom tilstedeværelsen af NPC'er i multiplayer kampe, muligheden for at spillet fandt sted i Half-Life 2-universet, fiksede plasma-våben og positioner til missil-affyringsramper, og mere.

Intet af den læggede information ser ud til at have nogen påvirkning på spillet i dag. Denne version blev nævnt i et interview med Gabe Newell af GameTrailers fra august 2007 og et september 2010 interview med PC Gamer, hvori han nævner "Invasion", som at være den sekundære fase af Team Fortress 2's udvikling under Valve Software.

Endelig design

Den endelig opbygning af Team Fortress 2 går efter et høj-stiliseret 'retro' design.

Den næste signifikante offentlige udvikling fremkom i løbet op mod Half-Life 2's 2004-udgivelse: Valves Markedsdirektør, Doug Lombardi, påstod at Team Fortress 2 stadig var under udvikling og information vedrørende, at det ville komme efter Half-Life 2's-ugivelse. Dette skete ikke, heller var der nogen nyheder udgivet efter Lombardis ligende påstand under et tidligt interview vedrørende Half-Life 2: Episode One. Nær Episode One's-udgivelsestid, påstod Gabe Newell igen at nyheder om Team Fortress 2 ville komme snart - og denne tid passede det. Team Fortress 2 blev vist igen en måned senere ved juli 2006's EA Sommer Fremvisnings-begivenhed.

Walker afslørede marts 2007, at Valve i stilhed havde bygget "sikkert tre til fire forskellige spil" før de valgte deres endelige design. På grund af spillets lange udviklings-cyklus, blev det ofte nævnt ved siden af Duke Nukem Forever, et andet langtids-ventet spil, som gik igennem mange år af forlænget udvikling og engine ændringer før det blev udgivet.

Beta-udgivelsen af spillet inkluderede seks multiplayer-baner, hvor tre indeholdte valgfri kommentarspor af udviklerne om spildesign, karakterdesign, og yderligere information om historien bag udviklingen.

Team Fortress 2 forsøger sig ikke med den realistiske grafiske fremgang brugt i andre Valve spil, der bruger Source engine, såsom Half-Life 2, Day of Defeat: Source og Counter-Strike: Source. I stedet, burger den en mere stiliseret, cartoon-agtug fremgang "med meget indflydelse taget fra tidlig 20. århundredes reklame-illustrationer." Effekten er opnået ved brug speciel Valve intern gengivelse og oplysnings-teknik, som gør ekstensiv brug af 'phong skygning'. Udvikler-kommentaren i spillet foreslår, at en af grundene den cartoon-agtige stil blev valgt, var sværheden med at forklare banerne og karakterne i realistiske termer. Fjernelsen af fokuset på en realistisk opsætning tillader disse dem at se bort fra spørgsmålene. Spillet debuterede med Source enginens nye dynamiske oplysning, skygning og bløde partikel-teknologier, sammen med mange andre uannoncerede dele og Half-Life 2: Episode Two. Team Fortress 2 blev også det første spil, der implementerede Source Enginens nye Ansigt Animation 3 dele.

Tegnestilen for spillet blev inspireret af J. C. Leyendecker, såvel som Dean Cornwell og Norman Rockwell. Deres distinktive stile med stærke silhuetter og skygger for at lede opmærksomheden til specifikke detaljer blev adapteret for at gøre modellerene tydlige, med en fokus på karakterenes hold, klasse og midlertidige våben, der skulle være nemme at identificere. Silhuetter og animationer er brugt til at gøre en karakterklasse synlig på selv lang afstand, og med et farvevalg, der leder opmærksomheden mod bryst-området for at sætte fokus på det båret våben.

Baner er designet med et neutralt rum mellem to baser. De er af samme model, men forklædte som normale bygninger for at give plausibiliteten til deres nærstående postion. Banerne har lidt visuel rod og stiliseret, næsten impressionistisk modellering, for at tillade fjender at blive spottet nemmere. Brugen af impressionistiske design påvirker også teksturene, som er baseret på fotografier, der er filtreret og forbedret med håndkraft, som giver dem en taktil kvalitet, der så giver Team Fortress 2 sit unikke udseende. baserne er designet til at lade spillerne øjeblikkeligt vide hvor de er. Den RØD'e base bruger varme farver, naturlige materialer og kantet former, mens den BLÅ base bruger kolde farver, industrielle materialer og ortogonale former.

Udgivelse

Under juli 2006's Electronic Arts pressekonference, afslørede Valve, at Team Fortress 2 ville blive afsendt som multiplayer-komponenten af Half-Life 2: Episode Two. En konference-trailer, der demonstrerede spillets nye grafiske stil, indeholdte alle de originale Team Fortress klasser, der pegede mod en mere lys og sjov visuel stil i stedet for den mørke, på en måde mere traditionelle, militære simulering, som traileren originalt havde vist. Gabe Newell, den styrende direktør hos Valve, sagde at deres mål var at skabe "det bedste klasse-baseret multiplayer-spil i udseende og spillestil."

En beta for Team Fortress 2 blev udgivet via Steam den 17. september, 2007 for kunder, der forudbestilte Den Orange Boks og dem der aktiverede deres "Sort Boks" kupon, som blev inkluderet med ATI HD 2900XT Grafikkort. Udover Den Orange Boks-kunderne, havde LAN-gaming centre, der brugte deres 'Steam for Cafe'-systemer, spillet installeret og klar til brug.

Team Fortress 2 blev udgivet den 10. oktober, 2007 som både et alenestående produkt via Steam og i detaljeforretninger som del af Den Orange Boks - en spilpakke sat ved hver gaming platforms standard pris. Pakken indeholdte også Half-Life 2, Half-Life 2: Episode One, Half-Life 2: Episode Two og Portal. Valve tilbød Den Orange Boks med en $5-rabat for dem, der havde forudbestilt via Steam før den 10. oktober udgivelsen, såvel som muligheden for at være med i den endelige Team Fortress 2 beta-test. Spillet modtog konstante, gratis opdateringer, som gav spillet nyt indhold, fejlfiks og yderligere spilkomponenter.

Team Fortress 2 blev free-to-play den 23. juni, 2011 på Steam.

Kritisk modtagelse

Team Fortress 2 blev meget godt modtaget af anmeldere, såvel som forbrugere. IGN's Charles Onyett tildelte Team Fortress 2 en 8.9/10, og roste den finurlige grafik og sjove atmosfære, men kritiserede manglen af ekstra indhold, som bots, såvel som bortskaffelsen af klasse-specifikke Granater, som var en af de mere defineret dele af det originale Team Fortress. Som kontrast, roste PC Gamer UK Team Fortress 2 for at fjerne Granaten, og fortsatte med at komplimentere Valve Software for deres klassers unikke natur i spillet. På trods af mild kritik over bane-navigering og Medic-klassen, tildelte PC Gamer UK spillet 94%. X-Play tildelte Den Orange Boks sin højeste score, (5/5), med intet andet end godt at sige om Team Fortress 2. Anmeldelses-opsamlingsside, Metacritic, rangerer Team Fortress 2, som at have modtaget "universel bifald", med en gennemsnitlig anmelder-score på 92%, baseret på 12 anmeldelser af spil-anmeldeses-sider, og en 9.6/10-score baseret på bruger-rangering. Til og med den 21. januar, 2008, har Den Orange Boks en GameRankings score på 96.2% på Xbox 360, som gør den ligestillet som det højeste rangeret Xbox 360-spil, og en score på 96,2% på PC.

Evaluering Magasin / Webside Syn
100 AceGamez (Engelsk) The marriage of highly stylised retro-spy presentation, fresh, high octane action, deep and varied classes and the underlying twinkle of humour in its metaphorical eye make Team Fortress 2 far more than just your average fragfest. Long after the novelty of the graphics wears thin, we are left with a refined and accessible multiplayer game that simultaneously cultivates new players whilst retaining enough depth to accommodate even the hardiest of veterans.
100 GameSpy (Engelsk) At this point, it's a leading contender for our Multiplayer Game of the Year, and whether you pick it up as part of the Orange Box package or on its own via the Steam digital download service, it's worth every penny.
100 Eurogamer (Engelsk)
(Gen-anmelding) [Juli 2011]
Team Fortress 2 is the purest embodiment of Valve's philosophy: listening to their audience, always updating, and forever over-delivering. It's also the best argument for Steam as a platform ever made: with an average of one update a fortnight it has expanded and changed so much, yet like its celebrated silhouettes, still stands out, utterly familiar.
96 Cheat Code Central (Engelsk) Team Fortress 2 is a must-buy. It's the most fun you'll have being shot at in a long time.
96 YouGamers (Engelsk) When the biggest flaw of the game is that it gets a bit repetitive after the first hundred or so hours of play, you know you have something special.
94 PC Gamer UK (Engelsk) Rich, gorgeous and endlessly fun.
93 Computer Games Online RO (Engelsk) Watch out though, if you get the taste of it, eventually you might end up telling your boss, "Take it like a man, shorty!"
93 PC Zone UK The perfect integration of classes, the character and level design, the visuals, and the level of accessibility. [Dec 2007, p.64]
92 GameZone (Engelsk) This game makes me laugh even when I'm losing… an impressive feat.
90 Eurogamer (Engelsk) The game also does a lovely job of framing your relationship with other players and nurturing them.
90 GameDaily (Engelsk) With a whacky, off-the-wall cartoon style, Team Fortress 2 provides excellent class based multiplayer action. TF2's classes are unique from each other and stand out to fulfill specific roles, but flexible enough to adapt to changing situations.
90 Play (Polen) The ideal online shooter: average player can enter the fray and even hurt somebody, while pros will be grinding away milliseconds from the time to carry the suitcase on 2Forts. And all thanks to the fact that among the nine classes there is exactly zero useless ones. The only serious drawback is the disgracefully low number of maps: only six. [Dec 2007]
90 1UP (Engelsk) I loved, loved TF2's cosmetic makeover. "Cartoon come to life" isn't compliment enough. Some cartoons are better animated, more distinctively stylized than others – and, by analogy, this is among the best.
90 PALGN (Engelsk) Team Fortress 2 is, at heart, a gloriously simple game that's been created with style, panache and an undeniable love of gaming. It's the kind of game that you want to show to people who don't play games so that they understand and then either get involved or go away. There is life before Team Fortress 2, and there is life after. After is better.
90 GamerNode (Engelsk) The action is fast-paced and furious, the game's presentation is hilarious and exciting and the gameplay is very easily approachable. Experiment with a few classes or stick with one, but do anything to get your hands on TF2. It'll be an online experience you won't forget.
89 IC-Games (Engelsk) It's one hell of a game. With its powerful artistic style and blazingly quick, yet accessible gameplay, it's enough to melt the icy cynicism imprisoning the hearts of even the most jaded among us. That being said, it's not the most complex shooter out there.
85 The New York Times (Engelsk) Team Fortress 2 is a beautifully designed game with a visual style reminiscent of old Warner Brothers cartoons, and battles that combine strategy with frenetic action. The only real flaw is the documentation, which is far too skimpy to be of any help at all in learning the intricacies of each soldier class.
85 GameSpot (Engelsk) Team Fortress 2 sets a brilliant stage for its signature brand of class-based multiplayer mayhem.
80 GameSpot (Engelsk)
(Gen-anmelding) [Januar 2014]
Staying relevant even a year after release is rare for a competitive shooter, and yet, here's Team Fortress 2, still lively after seven years in the business. At times it feels like the same game you could have played back then, and at other times it feels like no one will ever quite nail class-based shooter competition the way TF2 does. The experience has evolved over the years without compromising what made it so great in the first place, so though your free-to-play options may have increased considerably in the past few years, there are few that do it as well as Team Fortress 2.

Priser

Team Fortress 2 har vundet adskillige priser siden dets udkomst. I "Bedste i 2007"-prisudgivningen, ærede IGN.com spillet med pris for "Bedste Artistiske Design" til PC. Derudover, modtog Team Fortress 2 priser for "Bedste Multiplayer Oplevelse (PC)", og "Bedste Artistiske Retning (PC)" fra 1UP.com i sin 2007 redaktionelle prisudgivning. Spillet har også vundet "Årets Bedste Multiplayer Spil" både på PC og alle andre platforme i GameSpys 2007 årets spil prisudgivning sammen med prisen for "Mest Unikke Tegnestil".

Eksterne links

Store Spil-opdateringer (Fra ældst til nyest):