Team Fortress 2

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Team Fortress 2
TF2 Boxart.png
Basic Information
Released:
 • Microsoft Windows & Xbox 360 (Retail - The Orange Box)
  • NA: 10 Oktober, 2007
  • EU: 18 Oktober, 2007
  • UK: 19 Oktober, 2007
  • AU: 25 Oktober, 2007
 • Microsoft Windows (Steam)
  • International: 10 Oktober, 2007
 • PlayStation 3
  • NA: 11 Desember, 2007
  • AU: 22 November, 2007
 • Microsoft Windows (Retail - Standalone)
  • NA: 9 April, 2008
  • International: 11 April, 2008
 • Mac OS X (Steam)
  • International: 10 Juni, 2010
Developer:

Valve

Publisher:

Valve

Distributor:

EA Distribution/Steam

Engine:

Source engine

Genre:

First-person shooter

Modes:

Multiplayer

Designer(s):

John Cook, Robin Walker

Ratings:
 • ESRB: M
 • PEGI: 16+
 • BBFC: 15
 • OFLC: MA15+
Platforms:

Windows, Xbox 360, PlayStation 3, OS X

Media:

Download, DVD, Blu-ray disc

Requirements:
 • Windows
 • Minimum: 1.7 GHz processor, 512 MB RAM,
  DirectX 8 level graphics card,
  Windows 2000/XP/Vista, Internet connection
 • Recommended: Pentium 4 processor (3.0GHz, or better),
  1 GB RAM, DirectX 9 level graphics card,
  Windows 2000/XP/Vista, Internet connection
 • OS X
 • Minimum: 1 GB RAM,
  OS X Leopard,
  NVIDIA GeForce 8 eller høyere, ATI X1600 eller høyere, og Intel HD 3000 eller høyere

Team Fortress 2 (TF2) er et lagbasert multiplayer first-person shooter som er laget av Valve som en del av spillboksen The Orange Box. Den kom ut til Microsoft Windows, Xbox 360, og PlayStation 3 i 2007 og ble et standalone spill i 2008. Den kom ut til OS X i 2010. Med både PC og OS X utslippet til Team Fortress 2, ble "Free to Play" modellen av spillet adoptert den 23 Juni, 2011 som bare går fra gratisbruker til premiumbruker når man gjør en mikrotransaksjon via Mann Co. Butikken.

Spillet selv var annonsert i 1998 som en etterfølger til den originale Team Fortress modifikasjonen til Quake, men hadde blitt siden endret på konsept og design. I 1999, ble spillets opptreden blandet med Team Fortress og Valve's egne Team Fortress Classic modifikasjoner til Half-Life med en mer realistisk og militærstil gameplay, men designet ble forvandlet over spillets ni årlige utvikling og utbyttelse av spillengine. Den endelige konverteringen til Team Fortress 2 som har en lik sammensetning som Team Fortress og Team Fortress Classic spillene, og er mer en tegneserielignende visuell stil basert på tegningene til Dean Cornwell, J. C. Leyendecker, og Norman Rockwell – som fulgte trendene til CGI filmer, spesielt filmer laget av Pixar Animation Studios, som De Utrolige.

Mangelen på informasjon eller tilsynelatende prosess for seks år og spillets utvikling ble stemplet som "vaporware", og det var flere ganger lagt på Wired News' sin årlige vaporware-liste, sammen med andre ignorerte. Spillet selv har fått masse ros og skryt og mange priser etter at det kom ut.

Gameplay

Team Fortress 2 i spillet: en gruppe RED spillere som angriper BLU basen på kartet "2Fort", som viser Scout, Engineer, Heavy, Spy, og en førstepersonsvinklet Medic.

Som sine søsken, er Team Fortress 2 bygd på to ulike lag som skal kjempe mot hverandre for å utføre en oppgave. Disse to lageme er ment å representere et ødeleggelse- og et konstruksjonskompani : Reliable Excavation Demolition (RED) og Builders League United (BLU). Spillere kan velge å være en av ni ulike klasser i disse lagene, hver og en med ulike styrker og svakheter. Selv om evnene er endret i en rekke klasser fra tidligere Team Fortress spill, er basiselementene til hver klasse ennå der.

Team Fortress 2 er et av de første Valve's multiplayer spill som gir spillere info om deres statistikker. Deres statistikker inkluderer hvor mye tid man har brukt på å spille med hver og en klasse, gjennomsnittlig poengscore, og flest tatte punkt eller mål gjennomført på en runde. (Se Valve statistikker.) Presise statistikker gir spillerne en mulighet til å se hvordan de utvikler seg med å se på dem, om de skulle gjøre nye rekorder på skade gjort på en runde. Team Fortress 2 har i tillegg en del prestasjoner som man kan oppnå, som å gjøre et viss antall drap eller gjøre en hel runde innen en viss tid. Nye sett med klasse-spesifiserte prestasjoner har blitt siden lagt ut i oppdateringen, med nye evner og våpen til hver og en klasse når man har opplåst dem. Prestasjoner som blir opplåst og statistikker fra forrige spill blir vist på spillernes Steam Samfunn eller Xbox Live-profil siden.

Kart

Hovedartikkel: Maps

På PC og OS X versjonene, gir spillet et stort utvalg på kart som er utgitt og utviklet av Valve med flere offisielle, samfunnslagde kart. Derimot, på konsollversjonene, så er det bare seks kart hvor alle er lagd av Valve. De offisielle kartene er planert med geniale taktiske steder, med hemmelige baser som er inne i industrivarehus og skjulte supervåpen som laserkanoner og missilplattformer der spillet foregår.

Når en spiller går inn på et kart for første gang, vil en introduksjonsfilm vise spilleren hvordan man gjør kartets objektiver. Kartets spiller grense er på 24 på PC og OS X, selv om spiller grensen kan bli økt helt opp til 32 i noen servere, og 16 på Xbox 360 og PlayStation 3.

Utvikling

Opphav

Originalt planlagt som en gratis modifikasjon til Quake, ble utviklingen til Team Fortress 2 byttet til GoldSrc engine i 1998 etter at utviklerteamet til Team Fortress Software – som besto av Robin Walker og John Cook - hadde skrivet en tidskontrakt som arbeidere for Valve. Navnet på spillet var Valve's Team Fortress for et øyeblikk. På dette punktet ble Team Fortress Software's arbeid flyttet opp et par hakk til at produktet ble oppgradert til en standalone, salgs produktet hadde siden da økt gradvis, men også tidsproblemet ble merkbart, for mange av Team Fortress spillerne hadde kjøpt Half-Life for å skaffe seg i håp å få Team Fortress 2 gratis. Arbeidet begynte i 1999 som et lite prosjekt og ble til gratis spillet Team Fortress Classic. Merkbart, var Team Fortress Classic bygd på hele konseptet til Half-Life Software Development Kit (SDK) som et eksempel til samfunnet og industrien om dens stabilitet.

Walker og Cook ble tungt oppslukt av deres tre måneders kontrakt i Valve, og de jobbet ekstremt mye på designet til spillet, som fikk et antall ganger endringer. Team Fortress 2 skulle være et modernisert krigsspill, med en kommando som skulle ha oversikt på kampen i fugleperspektiv, ha kontroll over fallskjermdropp over fiendens område, holde oppe stemmekommunikasjonene til alle spillerne, og et antall andre innovasjoner.

E3 1999

den originale stilen til Team Fortress 2 som hadde en mer framtidig stil.

Det nye designet til spillet ble avslørt i 1999 Electronic Entertainment Expo (E3) til folket hvor den fikk mange priser som Best Online Game og Best Action Game. På dette tidspunktet hadde Team Fortress 2 en ny undertittel, "Brotherhood of Arms", og resultatet til Walker og Cook som jobbet hos Valve ble klargjort. Mange nye og uforventede teknologier ble også vist på showet: Paramentiske animasjoner sømløst blandet animasjoner for glattere, mer liv-likt bevegelser, og Intel's Multi-resolusjon mesh teknologi dynamiskt reduserte detaljen på skjerm elementene så det ble mer fjerne for å få en bedre ytelsen (en teknikk som gjorde det at man ytet mindre på minne kosten siden dagens spill bruker en teknikk kjent som å øke detaljer, som bruker mer minne men mindre prosess krefter). Ingen lanserings dato ble gitt under framvisningen.

I midten av 2000, annonserte Valve at utviklingen av Team Fortress 2 hadde blitt avbrutt for andre gang. De forklarte at systemet hadde nok engang byttet over til en in-house, ordentlig engine som i dag er kjent som Source engine. Rundt denne tiden ble alle nyhetene størknet og Team Fortress 2 gikk i mot en seks år lang stille periode, som varte til 13 Juli, 2006. På den tiden, jobbet Walker og Cook på andre Valve projekt – Walker var prosjekt lederen til Half-Life 2: Episode One og Cook ble en Steam utvikler samt gjorde andre små oppgaver – som økte tvilen på at Team Fortress 2 overhode var et aktivt prosjekt.

"Invasion" designet

Se også: Team Fortress 2 Alpha
Romvesen kommando.
Menneske kommando. Se konsept tegning.

Når Half-Life 2 kildetreet ble lekket ut i 2003, ble to Team Fortress 2 modeller inkludert ved siden av Team Fortress 2 kildekoden – som var fullt komplisert. Det besto av et romvesen og en velkledd, unormal menneske soldat. Koden ble lagt inn av fans som skulle referere til "Syv Timers Krigen", som er en stor del fra Half-Life historien; however, de to spille modellene hadde ikke noen sammenligning fra noen stiler som er fra Half-Life serien.

Når Source SDK kom ut med Half-Life 2 kildekoden, var det også en referanse til Team Fortress 2. Noen koder ble nesten godkjente og var allerede betrodd, men andre segmenter ga komplett ny informasjon som NPC'er fra mutliplayer matcher, at muligheten til spille tok sted inne i Half-Life 2 universet, fixed plasma gun and missile launcher emplacements, and more.

Ingen lekket info om dette kan bli klargjort eller bli godkjent ettersom man kjenner spillet i dag. denne utgaven ble kjent i August 2007 i et intervju med Gabe Newell av GameTrailers og i September 2010 intervjuet med PC Gamer, hvor han sa at "Invasion" var den andre fasen i Team Fortress 2' sin utvikling av Valve Software.

Det endelige designet

Det endelige designet fikk Team Fortress 2 gikk på en høy stilt 'retro' stil.

Den neste store meldingen dukket opp på Half-Life 2's 2004 lanseringen: Valve's Direktør for Marknaden Doug Lombardi sa at Team Fortress 2 var ennå under utvikling og informasjonen om at den ville komme ut etter Half-Life 2's lansering. dette skjedde ikke, og ingen nyhet etter Lombardi's like ord under en tidlig intervju angående Half-Life 2: Episode One. Nær tiden rundt Episode One's lansering, ga Gabe Newell nyheter om at Team Fortress 2 ville komme – og denne gangen ville den komme. Team Fortress 2 ble siden tilbaketrukket en måned etter på Juli 2006 EA Summer Showcase hendelsen.

Walker avslørte i Mars 2007 at Valve hadde stille lagd "kanskje tre til fire spill" føre de satt seg inn i den endelige designet. På grunn av spillets lange utvikling ble ofte nevnt ved siden av Duke Nukem Forever, enda et langtidsutviklende spill som har tatt mange år av endringer på utvikling og engine ombytter.

Beta versjonen av spillet hadde seks multiplayer kart hvor tre stykker hadde valgfrie kommentarspor av utviklerne på spillets design, nivådesign og karakterdesign, som ga mer informasjon om historien bak utviklingen.

Team Fortress 2 bruker ikke de realistiske grafikkene som blir brukt i andre Valve spill som bruker Source engine som for eksempel Half-Life 2, Day of Defeat: Source, og Counter-Strike: Source. Istedet, bruker den en mer stilfull, tegneserie-lik grafikk som er "tungt påvirket av tidlige 20 århundrets reklame illustrasjoner." Effekten ble nådd ved bruk av Valve in-house rendering og lys teknikk som lagde en utstrakt 'Phong skyggelegging'. Utvikler kommentarene i spillet foreslo at en del av grunnen til den tegneserie stilen var vanskelig å forklare de realistiske vilkårene på kartene og karakterene. Fjerningen på vekten til realistikk innstillingen som gjør disse spørsmålene stå på sidelinjen. Spillet debuterte med Source engine's nye dynamiske lys, skyggelegging, og myke partikkel teknologier, ved siden av mange andre unevnte tillegg, ved siden av Half-Life 2: Episode Two. Team Fortress 2 var også det første spillet som fikk bruke Source engine's nye Facial Animation 3 tillegg.

Kunststilen til spillet er inspirert av J. C. Leyendecker, også Dean Cornwell og Norman Rockwell. Deres karakeristiske stiler av sterke silhuetter og skyggelegging for å få oppmerksomhet til spesielle detaljer ble tilpasset for å gjøre modellene mer karakteristiske, med fokus på å lage karakterenes lag, klasse, og våpen enklere å identifisere. Silhuettene og animasjonene er brukt til å lage klassen av en karakter tilpasset ved avstand, og farge skjemaet som gir oppmerksomhet til bryst området som fokuserer på det valgte våpenet.

Kart er designet med nøytral avstand mellom begge basene. De er arketypiske spionfestninger, men skjulte som helt vanlige bygninger. Disse kartene har lite rot og ikke noe mye spesiell stil, som gir gode inntrykk av modellene slik at fienden kan bli sett enda lettere. Intrykks designets tilnærming påvirker også teksturer, som er basert på fotoer som er filtrert for hånd, som gir en taktisk stil som gir Team Fortress 2 dens unike utseende. Basene er designet for spillerne så de umiddelbart kjenner igjen hvor de er. RED basen bruker varme farger, naturlige materialer, og kantete former, mens BLU basen bruker kalde farger, industrielle materialer, og runde former.

Lanseringen

Under Juli i 2006 Electronic Arts presse konferanse, avslørte Valve at Team Fortress 2 ville bli et multiplayer-tillegg til Half-Life 2: Episode Two. En konferansetrailer demonstrerte spillets nye grafikken som hadde alle de originale Team Fortress klassene, rettet mer mot en lett-hjertet og lunefull visuell stil i motsetning til den mørke, noe tradisjonelle militær simulasjonen som den egentlig ble vist først. Gabe Newell, direktøren i Valve, sa at målet deres var å lage "den beste visning og beste spillbare klasse-baserte multiplayer-spillet."

En beta for Team Fortress 2 kom ut via Steam den 17. September 2007 til spillere som forhåndsbestilte The Orange Box og til dem som aktiverte sin "Black Box" kupong, som ble inkludert i pakker med grafikkortet ATI HD 2900XT. I tillegg til The Orange Box spillerne, ble LAN spilling sentrert med å bruke Steam for Cafe-systemet som hadde spillet installert og klart til å spille.

Team Fortress 2 ble lansert den 10 Oktober, 2007 både som et "standalone" produkt via Steam og på spillbutikker som en del av The Orange Box – en samlingspakke med en pris for hver plattforms standardpris. Pakken inneholdt også Half-Life 2, Half-Life 2: Episode One, Half-Life 2: Episode Two. og Portal. Valve ga et avslag på $5 på The Orange Box til de som forhåndsbestilte den via Steam før lanseringen den 10. Oktober, i tillegg til en mulighet til å delta i den siste betatestingen av Team Fortress 2.

Kritikk

"For omdømmets skyld, behøves det ikke å oversette dem"

Evalueringer Magasiner / Websider Omdømme
100 AceGamez The marriage of highly stylised retro-spy presentation, fresh, high octane action, deep and varied classes and the underlying twinkle of humour in its metaphorical eye make Team Fortress 2 far more than just your average fragfest. Long after the novelty of the graphics wears thin, we are left with a refined and accessible multiplayer game that simultaneously cultivates new players whilst retaining enough depth to accommodate even the hardiest of veterans.
100 GameSpy At this point, it's a leading contender for our Multiplayer Game of the Year, and whether you pick it up as part of the Orange Box package or on its own via the Steam digital download service, it's worth every penny.
96 Cheat Code Central Team Fortress 2 is a must-buy. It's the most fun you'll have being shot at in a long time.
96 YouGamers When the biggest flaw of the game is that it gets a bit repetitive after the first hundred or so hours of play, you know you have something special.
94 PC Gamer UK Rich, gorgeous and endlessly fun.
93 Computer Games Online RO Watch out though, if you get the taste of it, eventually you might end up telling your boss, "Take it like a man, shorty!"
93 PC Zone UK The perfect integration of classes, the character and level design, the visuals, and the level of accessibility. [Dec 2007, p.64]
92 GameZone This game makes me laugh even when I'm losing… an impressive feat.
90 Eurogamer The game also does a lovely job of framing your relationship with other players and nurturing them.
90 GameDaily With a whacky, off-the-wall cartoon style, Team Fortress 2 provides excellent class based multiplayer action. TF2's classes are unique from each other and stand out to fulfill specific roles, but flexible enough to adapt to changing situations.
90 Play (Poland) The ideal online shooter: average player can enter the fray and even hurt somebody, while pros will be grinding away milliseconds from the time to carry the suitcase on 2Forts. And all thanks to the fact that among the nine classes there is exactly zero useless ones. The only serious drawback is the disgracefully low number of maps: only six. [Dec 2007]
90 1UP I loved, loved TF2's cosmetic makeover. "Cartoon come to life" isn't compliment enough. Some cartoons are better animated, more distinctively stylized than others – and, by analogy, this is among the best.
90 PALGN Team Fortress 2 is, at heart, a gloriously simple game that's been created with style, panache and an undeniable love of gaming. It's the kind of game that you want to show to people who don't play games so that they understand and then either get involved or go away. There is life before Team Fortress 2, and there is life after. After is better.
90 GamerNode The action is fast-paced and furious, the game's presentation is hilarious and exciting and the gameplay is very easily approachable. Experiment with a few classes or stick with one, but do anything to get your hands on TF2. It'll be an online experience you won't forget.
89 IC-Games It's one hell of a game. With its powerful artistic style and blazingly quick, yet accessible gameplay, it's enough to melt the icy cynicism imprisoning the hearts of even the most jaded among us. That being said, it's not the most complex shooter out there.
85 The New York Times Team Fortress 2 is a beautifully designed game with a visual style reminiscent of old Warner Brothers cartoons, and battles that combine strategy with frenetic action. The only real flaw is the documentation, which is far too skimpy to be of any help at all in learning the intricacies of each soldier class.
85 GameSpot Team Fortress 2 sets a brilliant stage for its signature brand of class-based multiplayer mayhem.

Team Fortress 2 fikk veldig mye kritikk om seg selv og gode tilbakemeldinger. Charles Onyett fra IGN ga Team Fortress 2 en 8.9/10 for dens gode grafikk og morsomme atmosfære, men manglet det lille ekstra, som botter, og fjerningen av klasse-spesifiserte granater som er med i det originale Team Fortress. Av kontrastene, ga PC Gamer UK Team Fortress 2 god kritikk for fjerningen av granatene, som ga Valve Software god tilbakemelding på naturen rundt spillets karakterer. Selv om den milde kritikken mot spillets kartnavigering og Medic-klassen, ga PC Gamer UK spillet 94%. X-Play ga The Orange Box det høyeste omdømme (5/5) med ingenting enn bare gode ting om Team Fortress 2. Omdømme siden Metacritic ranket Team Fortress 2 etter å ha fått "universal anerkjennelse", med en gjennomsnittlig kritikk omdømme på 92% basert på omdømmet fra 12 spillkritikk-sider, og en 9.6/10 basert på brukerdømming. Den 21 Januar, 2009, fikk The Orange Box en GameRanking score på 96.2% på Xbox 360, som gjør at spillet er et av de høyeste rankede Xbox 360 spillene, og en score på 96.2% på PC.

Utgivelser

Team Fortress 2 har vunnet en rekke priser siden lanseringen. I sin "Best of 2007" priser, ga IGN.com æren til spillet ved å gi den "Best Artistic Design" for PC. i tillegg, fikk Team Fortress 2 priser for "Best Multiplayer Experience (PC)", og "Best Artistic Direction (PC)" fra 1UP.com i sine redaksjonspriser for 2007. Spillet vant også "Best Multiplayer Game of the Year" både til PC og alle andre spillplattformer i GameSpy's 2007 Game of the Year priser ved siden av "Most Unique Art Style" prisen.

Eksterne linker

Major game updates (den eldste til den nyeste):