Team Fortress Classic

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search


Team Fortress Classic
TFC Boxart.png
Perustiedot
Julkaistu:

Kansainvälinen: Huhtikuun 1. päivä, 1999

Kehittäjä:

Valve

Julkaisija:

Sierra Studios

Jakelija:

Steam

Pelimoottori:

Half-Life 1 Engine (Gold Source Engine)

Genre:

Ensimmäisen persoonan ammuntapeli

Pelimuodot:

Moninpeli

Suunnittelija(t):

John Cook, Robin Walker

Ikäluokitus:

ESRB: M (Mature)

Alustat:

Windows

Tallennusväline:

CD-ROM, lataus

Laitevaatimukset:

*Minimi: 500 MHz prosessori, 96 MB RAM,
16 MB näytönohjain, Windows XP,
Internet -yhteys
*Suositeltu: 800 MHz prosessori, 128 MB RAM, Windows XP,
32 MB+ näytönohjain,
Internet -yhteys

Team Fortress Classic (TFC), tunnetaan myös Team Fortress 1.5, on yksi nimikkeistä Team Fortress -pelisarjassa.

Team Fortress Classic on Valve -korporaation kehittämä ja Sierra Studios -videopelijulkaisijan julkaisema hahmoluokkiin ja tiimeihin perustuva multiplayer-online -ensimmäisen persoonan räiskintävideopeli. Porrti Quake/QuakeWorld -pelin Team Fortress -modista, Team Fortress Classic oli alunperin julkaistu Windows -käyttöjärjestelmälle huhtikuun 1. päivänä vuonna 1999 modina Half-Life -peliin ja perustuen Half-Life 1 -videopelin pelimoottoriin (Gold Source Engine). Erillinen versio julkaistiin myöhemmin tammikuun 1. päivänä vuonna 2003. Team Fortress Classic videopelin kehitystä johti John Cook ja Robin Walker, kaksi kolmesta Team Fortress videopelin suunnittelijasta.

Peli itsessään sisältää tiimejä, missä jokaisessa on kymmenen hahmoluokkaa, jotka kilpailevat erillaisissa pelimoodeissa, kuten Lipunryöstö -, Hallitse Pistettä -, ja Suojelu -pelimoodeissa. Kesäkuussa vuonna 2000, peli koki huomattavan parannuksen, missä peliin lisättiin uusia pelattavia hahmoja ja pelimoodeja. Vuodesta 2003 lähtien, peli oli yksi eniten pelatuista Half-Life -modeista Gamespy -mediayhtiön mukaan.[1] Nykyään, tämän edeltäjän Quake Team Fortress -videopelin kanssa, peli ei ole enää niin aktiivinen ja tämän seurauksena pelissä on enää muutamia palvelimia toiminassa, joissa ihmisä on pelaamassa bottien sijaan enemistössä. Palvelinselaimesi voi enimmillään löytää 100 palvelinta tai enemmän.

Kehitys

Ennen Team Fortress Classic -videopeliä oli Team Fortress – vuoden 1996 modi Quake/QuakeWorld -pelille. Sen menestymisen jälkeen, Team Fortress Software halusi aloittaa tehdä Team Fortress 2 -modia, joka perustuisi Quake II -pelimoottoriin, mutta tämä myöhemmin liittyi Valve -korporaatioon ja portitti Team Fortress -modin Half-Life -videopeliin Team Fortress Classic nimikkeellä, joka julkaistiin huhtikuun 1. päivänä vuonna 1999. Huolimatta yhtiön lausunnosta vuonna 1998, että Team Fortress 2: Brotherhood of Arms julkaistaisiin "pian", peli pysyi kehityksessä kahdeksan vuotta, kunnes se lopulta julkaistiin lokakuun 10. päivänä vuonna 2007, josta lähtien se on ollut Wired -lehden kymmenen parhaan vaporware -listan kärjessä joka vuosi 2001 -vuodesta lähtien. Team Fortress -videopelin suunnittelijoiden tehtävän oli ollut kehittää Team Fortress 2 Half-Life 1 -pelimoottorille (Gold Source Engine), mutta sen sijaan, he loivat Team Fortress -videopelin uudelleen käyttäen tätä pelimoottoria esitelläkseen sen modattavuutta.

Team Fortress Classic' -videopelin julkaisusta lähtien vuonna 1999, Valve on lisännyt useita muutoksia peliin. Päivitykset korjasivat pelin automaattista tasapainotusta ja lisäsi uutta materiaalia, kuten uusia tasoja. Erityisen iso päivitys julkaistiin kesäkuun 8. päivänä vuonna 2000, jonka mukana tuli useita uusia tasoja ja pelimoodeja, kuten uusi GUI -valikko, uusia pelattavia hahmoja ja optimisoi pelin nettikoodausta sulavemman ja nopeamman pelattavuuden saavuttamiseksi.

Pelattavuus

Team Fortress Classic -logo
Yksi Team Fortress Classic -videopelin mainostuskuva.

Team Fortress Classic -videopeli pyörii kahden tiimin ympärillä, jotka kilpailevat eri pelimoodeissa, joissa pelaajat voivat valita yhden kymmenestä hahmoluokasta. Pelaajilla on usein mahdollisuus liittyä kahteen tasaiseen Red -tai Blue -joukkueeseen, vaikka tietyt pelimoodit mahdollistavat useamman kuin kahdessa tiimissä pelaamisen pelkästään, jolloin myös erillaiset hahmoluokat ovat valittavissa. Miten pelaaja toimmii pelissä, märitetään sillä, minkä hahmoluokan hän valitsee, jokainen sisältäen omat voimat ja heikkoudet. Tämän takia, Team Fortress Classic luottautuu paljon yhteistyöhön eri hahmoluokkien välillä.

Pelimuodot

Pääartikkeli: Lista pelimoodeista (Classic)

Team Fortress Classic videopeli tukee useita pelityylejä, joissa jokaisessa on tiettyjä tavoitteita, mitä tiimit koettavat tavoitella.

Joukko Blue -pelaajiahyökkäämässä Red -päämajaan 2Fort -kartassa.

Lipunryöstö

Lipunryöstö -kartoissa, molempie tiimien tavoite on ryöstää vihollisen lippu ja palauttaa se omaan päämajaan, samalla puollustaen omaa lippua vastustavalta tiimiltä. Joissakin Lipunryöstö -kartoissa on kuitenkin käänteitä, kuten useita lippuja ja pelaajien täytyy joko ryöstää nämä kaikki tai suorittaa jokin toimi, kuten sulkea turvallisuus verkoston ennen kun he pystyvät ryöstämään lipun.

Standardi

Standardi -kartoissa molemmat joukkueeet koettavat ryöstää vihollisen lipun, kunnes piste -raja on saavutettu, tai aika -raja ylittyy. Molepien joukkueiden täytyy estää vastustajan tekemästä samaa itselleen.

Jalkapallo

jalkapallo -kartat sisältävät normaalin lipun, tai useammissa tapauksissa pallon, joka pitää saada työnnettyä vihollisen hallinta pisteeseen.

Käänteinen

Käänteinen -kartoissa vastustaja tuo oman lippunsa vihollisen päämajaan ja sitten ryöstävät vasta vastustajan lipun.

Vaihteleva

Vaihteleva -kartoissa on rajattomat mahdollisuudet. Tällaiset viralliset kartat sisältävät useita normaaleja lippuja, jotka sijoittuvat, kuten Flagrun -kartassa, tai ottelun, joka sijoittuu kokonaan vihollisen päämajaan, kuten Rock 2 -kartassa.

Hallitse Pistettä

Hallitse pistettä -kartoissa on kaksi pää-pelityyliä.

Standardi

Standardi -kartat koostuvat useista komento pisteistä, jotka pitää ryöstää, tyypillisesti, joko seisomalla komentopisteellä tai tuomalla lippu sinne. Tiimi palkitaan pisteillä jokaiselta komento pisteeltä tietyin aikavälein.

Hyökkää ja Puollusta

Hyökkää ja Puollusta -kartoissa, jotka ovat muunnos Hallitse pistettä -kartoista, yksi tiimi yrittää kaapata useita komento pisteitä tietyssä sarjassa, kun toinen tiimi puollustaa jokaista komento pistettä kaappaukselta.

Suojelu

Suojelu -kartoissa, pelaajay jaetaan kolmeen tiimiin - yksi on VIP -tiimi, toinen on VIP -tiimin Henkivartijat ja loput ovat kolmas tiimi Salamurhaajia. Suojelu -karttojen päämääränä on kuljettaa VIP -pelaaja tiettylle pisteelle kartalla, samalla kun Salamurhaajat koettavat tappaa VIP -pelaajan, ennen kuin hän pääsee päämääräänsä.

Alkuperäisen yhdeksän hahmoluokan hahmot

Yhteisön-tekemä

Valven virallisten pelimoodien lisäksi, yhteisön-tekemä -kartat voivat luoda uusia moodeja pelattavaksi. Esimerkiksi Murhapallo -pelimoodi sisältää Kukkulan kuningas -tyylisen pelin, jossa normaaliin palloon taulukoidaan pisteet pitämällä pallo niin pitkään kuin mahdollista, kun kolme muuta tiimiä yrittää saada sen itselleen.

Hahmoluokat

Pääartikkeli: Classes (Classic)
Uusi (vasemmalla) ja vanha (oikealla) hahmo.

Team Fortress Classic -videopeli sisältää kymmenen normaalia hahmoluokkaa. Jokainen hahmoluokka on varustettu vähintään yhdellä uniikilla aseella, ja usein myös ne ovat varustettu toissijaisella aseella, kuten Haulikolla tai Naulapyssyllä. Näiden lisäksi, kaikki hahmoluokat ovat varustettu lähitaisteluaseella – usein Sorkkaraudalla – kuten myös Kranaateilla, joilla on erillaisia vaikutuksia valitusta hahmoluokasta riippuen. Suojelu -kartoissa, yhdestä pelaajasta tulee Siviili, joka on ainoastaan aseistettu sateenvarjolla, ja jota muun tiimin täytyy suojella läpi kartan.

Scout -hahmoluokka on kaikista nopein hahmoluokka koko pelissä, mutta ei kykene ottamaan vastaan paljon vahinkoa. Scout on aseistettu naulapistoolilla, kuten myös jalkapiikeillä ja aivotärähdyskranaateilla hidastaakseen ja samalla hämätäkseen.

Sniper -hahmoluokka on aseistettu voimakkaalla Tarkkuuskiväärillä, jota voi käyttää vihollisia vastaan pitkältä matkalta.

Soldier -hahmoluokka on huomattavasti hitaampi kuin Sniper - tai Scout -hahmoluokat, mutta tällä on parempi suojaus ja raketinheitin, mikä mahdollistaa rakettihyppäämisen, sekä varalla haulikko toissijaisena aseena. Rakettihyppääminen, ollessaan tehokas tapa liikkua taistelukentällä, myös vahingoittaa Soldier -hahmoluokkaa huomattavasti. Soldier voi myös käyttää naulapommeja tuottaakseen lisää vahinkoa lähietäisyydellä.

Demoman -hahmoluokka on aseitettu Kranaatinheittimellä vihollisen epäsuoraan tulittamiseen, ja Putkipommiheittimellä alueiden ansoittamista varten. Näiden lisäksi Demoman -hahmoluokkalla on purkupommi, jolla on mahdollista avata tai sulkea tiettyjä reittejä pelissä.

Medic -hahmoluokka on varustettu super -naulapistoolilla, aivotärähdyskranaateilla ja ensiapupakkauksella, jonka voi käyttää joko joukkuetovereiden parantamiseen tai vihollisten altistuttamiseen tarttuvaan tautiin, joka vie vastustajan terveyspisteet.

Heavy -hahmoluokka on aseistettu voimakkaalla Pikakiväärillä, ja voi ottaa vastaan enemmän vahinkoa kuin mikään muu hahmoluokka. Kuitenkin, Heavy on huomattavasti hitaampi kuin muut hahmoluokat.

Pyro -hahmoluokka on aseistettu Liekineittimellä ja palo -raketinheittimellä, jotka molemmat voivat sytyttää viholliset tuleen. Hän kantaa myös napalmikranaatteja, jotka ajavat saman tarkoituksen kun tämän aseet.

Spy -hahmoluokka eroaa muista hahmoluokista tämän erillaisella pelityylillä, koska tämä kykenee naamioitumaan molempien tiimien eri hahmoluokiksi. Hän on varustettu veitsellä, millä selkäänpuukottaessa, voi tappaa pelaajan yhdellä iskulla, sekä tainnutusasella, jolla voi voi hidastaa vihollisa ja hallusinaatiokaasulla, millä niitä voi taas hämätä. Spy -hahmoluokalla on myös kyky tekeytyä kuolleeksi.

Engineer -Hahmoluokka rakentaa rakennuksia tiiminsä tukemiseksi, kuten Vartiotykkejä puollustamaan avainkohteita, ammuksia Apulaitteella ja Teleportin. Engineer -hahmoluokkalla on kyky täydentää tiimitoverin suojausta taputtamalla tätä kiintavaimella. Sen lisäksi Engineer -hahmoluokalla on EMP -kranaatteja, jotka sytyttävät kaikki räjähteet sen kantamalla, ja Haulikko tukemiseksi.

Kartat

Pääartikkeli: Lista kartoista (Classic)

Trivia

  • Kansiossa original page Engineer -päivityksessä on kuvankaappaus alkuperäisestä Team Fortress Classic -hahmoluokasta, kuten myös nuoresta Dell Conagher, joka seisoo Engineerin vieressä Team Fortress Classic -videopelistä. Tämä, kuten myös Sniperin Siviili -pampulapää, jossa on Team Fortress Classic -logo sen jalustalla ja Catch-Up -sarjakuva, varmentaa, että Team Fortress Classic - ja Team Fortress 2 -videopelit tapahtuvat samassa universumissa, TFC sijoittuen 1930-luvulle.
  • Toisin kuin Team Fortress 2, Team Fortress Classic sisältää useita viitteitä (ja uudelleen käytettyä materiaalia) Half-Life -videopelistä, joista silmiinpistävin on Hunted -kartta. Sen sijaa, että se olisi uusi versio alkuperäisestä Hunted President -kartasta Team Fortress -videopelistä, se oli muunnos Half-Life -videopelin kampanjan osasta, mikä sisälsi navigoimista usean Sniper -pesästä. Mitään virallista materiaalia ei ole tehty Team Fortress 2 -videopeliin, ja itseasiassa yksi kartta jakaa nimen Half-Life - Deathmatch kartan kanssa, mutta ei muuten jaa mitään yhteistä sen kanssa.
  • Fortress Forever oli luotu portittaakseen Team Fortress Classic -videopelin pelattavuus ja mekaniikka Source Engine -pelimoottoriin ja antaa Source -pelien omistajille kyky kokea Half-Life 1 Engine (Gold Source Engine) Classic -pelimoottori. Se on suosituin modi tähän mennessä, mikä ajaa tämän tarkoituksen, mutta sen pelattavuus ja mekaniikka ovat hiukan erillaiset alkuperäisestä.
  • Elokuun 24. päivän, Team Fortress' videopelin syntymäpäivänä, kranaatit korvataan lahjoilla jos tfc_birthday cvar on asetettu '1'.
  • Team Fortress 2 -sarjakuvassa, Kylmä päivä Helvetissä, Classic -tiimi on lähetetty kaappaamaan TF2 -tiimiä.

Team Fortress Classic -videopelin historia

  • Huhtikuun 4. päivä, vuosi 1997 - Team Fortress Software luotiin.
  • Toukokuun 30. päivä, vuosi 1999 - Versio julkaistiin modina Half-Life -videopeliin, perustuen Half-Life 1 Engine -pelimoottoriin (Gold Source Engine).
  • Kesäkuun 8. päivä, vuosi 2000 - Versio julkaistiin usean uuden kartan ja pelimoodin kanssa, uuden GUI -valikon, uusien hahmojen ja paremman netcode -optimisaatiolla tasaisemman ja nopeamman pelikokemuksen saavuttamiseksi.
  • Tammikuun 16. päivä, vuosi 2003 - Versio julkaistiin erillisenä videopelinä ja Ravelin -kartta lisättiin.
  • Heinäkuun 15. päivä, vuosi 2009 – Versio nykyään julkaistu.

Katso myös

Viitteet

Ulkoiset linkit