Team Fortress Wiki

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search


Logo.png

Team Fortress Wiki (formellt och grundad som TF2 Wiki) var lagad av Nos i October 2007. Deras mål är att ge Team Fortress 2 spelare med information som de kommer att hitta användbart för att öka deras förståelse av spelet.

I juni 2010 flyttades Wikin och dess innehåll till en ny server hos Valve och blev den officiella wikin för Team Fortress, som täcker allt relaterat till Team Fortress 2 och dess äldre syskon – Team Fortress Klassisk och Team Fortress.

Wikin är uppdelad i två sektioner: Team Fortress 2 och Team Fortress klassisk.

Vad är en wiki?

Se Wikipedias artikel om definitionen av en "wiki".

En wiki är en hypertextpublikation på nätet som redigeras och hanteras av sin egen publik med hjälp av en webbläsare. En typisk wiki innehåller flera sidor för projektets ämnen eller omfattning, och kan antingen vara öppen för allmänheten eller begränsad till användning inom en organisation för att upprätthålla sin interna kunskapsbas.

Hur man kommer igång och var man hittar saker

  • Länkarna till vänster under 'Navigering' hjälper dig att navigera dig runt i wikin.
  • Kolla först in huvudsidan. Den berättar vad som är nytt och har användbara länkar.
  • För det andra, prova sökrutan! Det är ganska användbart, även om du alltid kan söka inom wikin med Google.
  • För det tredje, om du är uttråkad kan du alltid checka ut en slumpmässig sida!

Hur man redigerar

Detta är en wiki, en kooperativ och informativ webbplats som vem som helst kan redigera för att göra den bättre.

För att redigera en sida måste du först logga in eller, om du inte har skapat ett konto ännu, skapa en. Fortsätt sedan med att trycka på redigeringsknappen överst i en sektion.

Team Fortress Wiki, liksom Wikipedia, använder wiki-uppmärkningen för att formatera en sida. Om du till exempel skriver in en text mellan två likhetstecken skapas en titel. Wikipedia har ett fuskblad utformat för att hjälpa nykomlingar. Du bör också kolla in tutorial för grunderna.

Vi har också en stil guide som du borde följa. Den har riktlinjer för hur du ska formatera sidor.

Resurser

Wiki pålägg
Översättning
Övrigt

Var man kan få hjälp

Vilka är de ansvariga?

Den här webbplatsen drivs av volontärer från Team Fortress 2-gemenskapen. Valves direkta engagemang i den dagliga driften av webbplatsen är minimal bortsett från en Terms of Use policy som alla bidragsgivare måste följa.

Se Grupp rättigheter för en komplett lista över användare med förhöjda rättigheter.

Webbplatsstatistik

Detta är bara några få sidor som visar fakta och statistik om denna webbplats:

kuriosa

  • Team Fortress Wiki blev en officiell wiki för Valve den 30 juni 2010 och är en del av den inofficiella Valve Wiki Network.[1]
  • Ange Konami-koden utan start (, , , , , , , , B, A) på din tangentbord var som helst på wiki kommer att utlösa ett Easter egg där en BLU Spion sappar 'Team Fortress 2 Officiella Wiki' logo som finns överst i sidofältet till vänster på denna sida. Teknikern säger "Spion sappar min wiki!" Skiftnyckel slag hörs och sappern tas så småningom bort. Teknikern säger sen "väldigt tacksam, pardner." Denna Easter egg kan göras på mobilen genom att svepa upp, upp, ner, ned, vänster, höger, vänster, höger på pekskärmen och sedan trycka på skärmen tre gånger.
  • En modifierad version av Klisterbombs bilden som är uppladdad till Wiki är dold i spelfilerna för spelet Shantae: Half-Genie Hero, som användes troligen som en platshållarsprite innan en riktig sådan gjordes till det spelet.

Galleri

Se också

Externa länkar

Referenser