Seria Team Fortress

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Seria Team Fortress
TF2 crosshair.png
Informații de bază
Data lansării:

24 August 1996

Developer:

Valve

Designer:

Robin Walker, John Cook, Ian Caughley

Team Fortress este o serie de jocuri shooter la prima persoană bazate pe clase și echipe, jucate online cu mai mulți jucători. Seria a fost creată de Robin Walker și apoi de către Valve. Jocurile se bazează pe cooperarea dintre jucători pentru a completa obiective. Echipele sunt compuse din nouă clase, fiecare dintre ele având un rol diferit de completat.

Team Fortress

Articol principal: Team Fortress

Lansat în August 1996, Team Fortress este un joc bazat pe o modificare a engine-ului Quake creat de Id Software. Prima versiune a Team Fortress-ului, cunoscută sub numele de Quake World Team Fortress (QWTF) sau Quake Team Fortress (QTF) a fost creată de către Robin Walker, John Cook și Ian Caughley. Jocul a fost actualizat în Decembrie 1996 pe engine-ul QuakeWorld.

Team Fortress Classic

Articol principal: Team Fortress Classic

Team Fortress Classic este o recreare a modificării Team Fortress. A fost lansat în May 1999 sub forma unei adiții gratuite pentru Half-Life. O versiune separată a fost lansată mai târziu pe sistemul Steam al Valve-ului în 2003. Echipa de developeri a jocului a fost condusă de John Cook și Robin Walker, creatorii modificării originale Team Fortress. Team Fortress Classic se joacă asemănător cu Team Fortress dar funcționează pe engine-ul GoldSrc deținut de Valve în loc de QuakeWorld.

Team Fortress 2

Articol principal: Team Fortress 2

Team Fortress 2 este succesorul Team Fortress-ului și al lui Team Fortress Classic. Acest joc a fost creat de Valve și lansat ca parte din Orange Box în 2007 pentru console și calculatoare prin intermediul Steam-ului. Are un stil vizual asemănător cu un desen animat și mecanicile jocului sunt cu mult mai complexe decăt cele ale predecesorilor lui. Deși abilitățiile unor clase au fost schimbate elementele de bază ale acestora au rămas la fel ca și în primele jocuri din serie. Jocul a devenit gratuit pe Steam în Junie 2011, cu toți banii câștigați de Valve din joc venind din microtranzacții, obiecte cumpărate din magazinul Mann Co. și procentaje din vânzările obiectelor de pe marketul comunitar Steam, lansat în beta pe data de 12 Decembrie 2012.