Team Fortress series

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search


Team Fortress series
TF2 crosshair.png
Grundläggande Information
Släppt:

24:e Augusti 1996

Utvecklare:

Valve

Designer:

Robin Walker, John Cook, Ian Caughley

Team Fortress är en serie lag- och klass-baserade online flerspelar-förstapersons-skjutarspel, designat av Robin Walker och senare utvecklat av Valve. Spelserien placerar en stor betoning på lagarbete och samarbete för att klara av mål genom krig mellan två konkurrerande lag av spelare som väljer mellan nio klasser, där alla fyller olika roller i lagets led.

Team Fortress

Huvudartikel: Team Fortress

Utsläppt i Augusti 1996, Team Fortress är ett spel-mod basrat på id Software's Quake engine. Den första versionen av Team Fortress, också känt som Quake World Team Fortress (QWTF) eller Quake Team Fortress (QTF), var designat och skrivet av Robin Walker, John Cook, och Ian Caughley. En updatering till spelet släpptes i December 1996, som istället var baserat på motorn till QuakeWorld.

Team Fortress Classic

Huvudartikel: Team Fortress Classic

Team Fortress Classic är en remake av Team Fortress-moddet till Quake. Det släpptes i Maj 1999 som ett gratis tillägg till Half-Life. En egenstående version släpptes senare med Valve's Steam-system under 2003. Utvecklingen av Team Fortress Classic leddes av John Cook och Robin Walker, designers av det första Team Fortress-moddet. Det behöll mycket av originalgameplayet från Team Fortress men drevs av Valves GoldSrc-motor istället för QuakeWorld.

Team Fortress 2

Huvudartikel: Team Fortress 2

Team Fortress 2, uppföljaren till Team Fortress och Team Fortress Classic, utvecklades av Valve som en del av spelsamlingen The Orange Box och lanserades 2007 för spelkonsoler och till datorer via Steam. Det har en stil som liknar tecknade serier och expanderar på gameplayet som fanns i de tidigare spelen. Även om förmågorna hos många klasser har ändrats från tidigare Team Fortress-versioner har många av bas-elementen hos varje klass forsatt orörda. Steam-släppet av Team Fortress 2 antog en free-to-play-modell i Juni 2011, där all intjänad förtjänst antingen kom från mikrotransaktionsbetalning av föremål i Mann Co.-Butiken eller från avgifter för att köpa föremål på Steams gemenskapsmarknad, som öppnade under betan den 12:e December 2012.