Teletappo

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
ViekasVakooja 
Killicon telefrag.png
 TietämätönTeknikko
Spy teletappaa Engineerin.
Anteeksi, että pistäydyin ilmoittamatta etukäteen.
Spy yllätysvierailulla

Teletappo (engl. telefrag) on kuolintapa, jonka pelaaja kokee seisoessaan liian lähellä teleportin uloskäyntiä vihollisen käyttäessä sitä. Kaikki pelaajat, jotka ovat samassa kohdassa kuin paikalle teleporttaava vihollinen, kuolevat välittömästi ja teleporttaaja ilmestyy paikalle normaalisti. Useita pelaajia voi teletappaa kerralla, jos he kaikki ovat teleporttaajan törmäyslaatikon sisäpuolella.

Teletappo aiheuttaa 1000 terveyden edestä vahinkoa ja se näytetään "määrittelemättömän kuoleman" pääkallolla ja sääriluilla. Teleporttaava pelaaja saa aiheuttamansa vahingon ja tapon omiin nimiinsä; koska teletapot ovat suhteellisen harvinaisia eikä niitä merkitä kovin selkeästi, useimmat niistä jäävät muilta pelaajilta huomaamatta.

Teletappo voi tapahtua kolmella eri tavalla: joko pelaaja on liian lähellä vihollisen uloskäyntiä vihollisen käyttäessä sitä, liian lähellä oman tiimin uloskäyntiä vihollisen Spyn käyttäessä sitä tai jos pelaaja teleporttaa suoraan vihollisen kohdalle käyttäen teleportaatiotaikaa. Tiimikavereiden teletappaminen ei ole mahdollista, ellei omien tulitus ole päällä. Pelaajia voi teletappaa, vaikka he olisivat Yliladattuja, Naps! Atomi-iskun vaikutuksen alaisina, käyttäisivät Kuolemankelloa tai mitä tahansa muuta vahinkoa vähentävää keinoa. Pyrot, joiden Flogistonaattorin "Mmmph" on aktivoitu, voivat kuitenkin selvitä teletaposta.

Erityisen kavala Spy-taktiikka on seisoa vihollis-Engineerin teleportin sisäänkäynnin päällä ja laittaa siihen Tyhjentäjä. Jos Engineer on huolimaton ja seisoo liian lähellä uloskäyntiä poistaessaan Tyhjentäjää, Spy teleporttaa välittömästi sillä hetkellä kun tyhjentäjä poistetaan, teletappaa Engineerin ja pääsee rauhassa tuhoamaan tämän jäljellä olevat rakennukset. Tämä taktiikka toimii myös toisinpäin; huolimattomat uloskäyntiä tyhjentävät Spyt voivat päätyä sisäänkäyntiä korjaavan Engineerin teletappamiksi. Engineerit voivat myös asettaa teleporttejaan pullonkauloihin ja teletappaa niiden päältä käveleviä vihollisia.

Esittely

Update history

[Tuntematon ajankohta]

  • Teletapot myönnetään nyt teleporttaavalle pelaajalle teleportin uloskäynnin sijaan.

29. toukokuuta 2009 -päivitys

  • Spyt eivät enää selviä teletaposta Kuolemankellon avulla.

31. elokuuta 2009 -päivitys

  • Korjattiin bugi, jonka takia palvelinloki ei kirjannut teletappoja tehdyiksi "telefrag"-nimisellä aseella

17. huhtikuuta 2012 -päivitys

  • Vahinkovähennykset eivät enää toimi murskaus- ja teletappovahinkoon

Nippelitietoa

  • Teletapot ovat jäänteitä vanhasta Quaken ja Team Fortressin käyttämästä pelimoottorista. Joissain kartoissa teleportaatiota vaadittiin tehtävien suorittamiseen, mutta jos teleporttaava pelaaja päätyi vihollisen kohdalle, he jäivät jumiin toistensa sisään. Tämä ongelma ratkaistiin teletapoilla, koska pelaajat olisivat voineet väärinkäyttää toista vaihtoehtoa, jossa teleportit eivät toimineet vihollisen seistessä uloskäynnillä.
    • Englanninkielisen termin "telefrag" keksi id Softwaren aiemman pelin, Doomin, pelaajayhteisö. Sanaa "frag" käytettiin pisteestä, jonka tappamisesta sai Doom- ja Quake-pelisarjoissa.
  • Pelin julkaisusta tuntemattomaan ajankohtaan asti teletapon sai nimiinsä teleportin uloskäynti, eikä teleporttaava pelaaja. Näin ollen teletapettu pelaaja sai pysäytyskuvan, jossa sanottiin "Sinut tappoi Teleportin uloskäynti, jonka rakensi X"/"Sinut tappoi Teleportin uloskäynti, jonka rakensi edesmennyt X".
  • Koska teletapon aiheuttaman vahingon saa nimiinsä teleporttaava pelaaja, kaikki aiheutetusta vahingosta latautuvat kyvyt (kuten Sotalipun raivo) täyttyvät onnistuneesta teletaposta.