Telefrag/nl

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
SneakySpy 
Killicon telefrag.png
 UnwittingEngie
Een Spy die een telemoord uitvoerd op een Engineer.
Sorry dat is onaangekondigd binnen kom vallen.
De Spy over onverwachte optredens

Een telemoord is een soort moord die voorkomt als een speler te dicht bij een Teleporter uitgang staat op het moment dat de vijand de teleporter gebruikt. Elke speler die in hetzelfde gebied als de teleporterende vijand staat, wordt vermoord en de teleport gaat gewoon door. Meerdere spelers kunnen tegelijk tele-vermoord worden, als ze allemaal in het gebied van de teleporter staan.

Telemoorden zijn aangegeven met het icoon van "niet nader beschreven moorden": een skelet met botten erdoor heen en de speler die de teleporter gebruikte krijgt een punt voor de moord; sinds telemoorden redelijk zeldzaam zijn, is er no geen speciaal icoon voor gemaakt en veel telemoorden worden niet eens opgemerkt door bijstanders.

Er zijn maar twee manieren hoe een telemoord kan gebeuren: of de speler is te dicht bij de teleporter uitgang terwijl de vijand de teleporter gebruikt, of de speler is te dicht bij een vriendelijke teleporter terwijl een vijandelijke Spy de teleporter gebruikt. Het is niet mogelijk om teamgenoten te telemoorden, behalve als vriendelijk vuur aan staat. Spelers kunnen zelfs ge-televermoord worden als ze zijn ge-:ÜberCharged of als ze de Doodse Gelijkenis dragen.

Een nogal omslachtige strategie voor de Spy is het sappen van een Engineer zijn teleporter ingang, om er vervolgens om te gaan staan. Hierdoor zal de de Engineer dood gaan als hij de Teleporter probeert te repareren via de Teleporter uitgang. Deze tactiek werkt ook andersom, nalatige Spies die een teleporter uitgang sappen kunnen tele-vermoord worden door Engineer's nadat ze de uitgang hebben gerepareerd.


Demonstratie

Updateverleden

[Onbekende datum]

  • Telemoorden tellen nu als punten voor de speler die teleport, niet voor de teleporter uitgang.

29 mei 2009-patch

  • Een bug waar Spies niet tele-vermoord konden worden als ze met een Doodse Gelijkenis op de uitgang stonden, is verholpen.

31 augustus 2009-patch

  • Een bug waar server logs telemoorden niet als moorden beschouwden, is verholpen.

Trivia

  • Telemoorden zijn een overblijfsel van de oude Quake/Team Fortress engine. In sommige mappen was teleportatie vereist om doelen te behalen, maar als een speler in een andere speler zou teleporteren, zouden ze in elkaar blijven zitten. Telemoorden waren de oplossing voor dit probleem.
    • De term "telemoord" was bedacht door de gemeenschap van id Software's eerdere titel Doom. "Moord" is het woord dat werd gebruikt al sde speler een punt kreeg voor een Moord in de Doom en Quake serie.
  • Als je een vijand tele-vermoord als een Soldier met een Versterkende Baniers zal de meter volledig opladen en die van de Veroveraarsschelp bijna helemaal. Dit is omdat je bijna 1000 schade doet aan de vijand.
  • Vroeger kregen de teleporter uitgangen punten voor telemoorden en dus niet de teleporterende spelers. Een speler kon dus een doodscamera hebben waarop stond: "Je bent vermoord door de teleporter uitgang van X"/"Je bent vermoord door de teleporter uitgang van de late X".