Template:FeaturedArticle/nl

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search


Huidig Uitgelicht Artikel

Reset de pagina cache om het up te daten.

Text

Teleporters zijn een type constructie die kunnen worden gebouwd door de Engineer door middel van het Constructie-PDA. Twee delen maken een complete en functionerende Teleporter set: de Teleporteringang en de Teleporteruitgang. Beide einden zien eruit als een team gekleurd apparaat die snel ronddraaien en gloeien.

Spelers die op een volledig opgeladen Teleporteringang staan zijn onmiddelijk geteleporteerd naar de bijbehorende Teleporteruitgang in een flits van licht en team gekleurde deeltjes. Na een korte oplaadtijd kan een ander teamgenoot erdoorheen. Een team's aanval of verdediging kan gemakkelijk verbroken worden door een tekort aan versterkingen, terwijl een team met een verstandig geplaatste uitgang constante druk op het vijandelijke team kan zetten en zelfs achter de lijnen van onoplettende vijanden sluipen.

Image
Teleporters

Propose new featured articles first, before making any changes here.

Vorige aanbevolen artikelen

Voorwerpkwaliteit

Normaal
Uniek
Klassieke
Authentieke
Vreemd
Bijzondere
Bespookt
Community
Zelfgemaakt

Valve

Alle voorwerpen hebben een aangewezen kwaliteit. Kwaliteit bepaalt de kleur van de naam van het voorwerp en beïnvloed de opgevatte ruilwaarde.

Een voorwerp kan maar één aangewezen kwaliteit hebben, welke alleen door Valve aangepast kan worden.

De namen van de verscheidene kwaliteit zijn bepaald in de spelbestanden.

Middeleeuwse modus

Middeleeuwse modus

Middeleeuwse modus is een speltype toegevoegd aan Team Fortress 2 op 17 december 2010 als onderdeel van het Australisch Kerstfeest.

Momenteel gebruikt maar één officiele map Middeleeuwse Modus: DeGroot Keep. Het speltype is uniek doordat het de speler niet in staat stelt om elk wapen te gebruiken dat hij of zij wilt - er is maar een bepaald aantal wapens toegestaan, voornamelijk slagwapens. Het doel van het speltype is vergelijkbaar met andere controlepostmappen, waarbij het aanvallende team enkele controleposten moet innemen om te winnen. Hierbij moet het aanvallende team de eerste twee posten innemen om toegang te krijgen tot de laatste post. Indien deze niet binnen een bepaalde tijd wordt ingenomen, zal de poort sluiten en moeten de eerste twee posten weer opnieuw ingenomen moeten worden.

Bonk! Atomische Stoot

Bonk! Atomische Stoot

Bonk! Atomische Stoot is een vrijspeelbaar secundair wapen voor de Scout. Het is een klein energiedrankblikje met een teamgeschikt etiket. REDs smaak is "Cherry Fission", terwijl de BLU versie "Blutonium Berry" is.

Wanneer gedronken geeft dit wapen tijdelijk onkwetsbaarheid aan de speler tegen elk type schade voor 6 seconden, op omgevingsdood en telefrags na. De spelers aanzicht is geforceerd tot een derde-persoonsaanzicht, waarna ze kunnen bewegen en springen hoe ze willen, maar niet in staat zijn om wapens te gebruiken. Wanneer de Scout onder de effecten van Bonk! wordt geraakt, verschijnt er in grote letters "Miss!" boven het hoofd van de Scout, gevolgd door één van de vele reacties. De Scout heeft een oneindige hoeveelheid aan Bonk! blikjes tot zijn beschikking, maar kan geen tweede blikje drinken totdat de afkoelperiode is afgelopen (gezien in de HUD).

Strips

Strips

Strips zijn korte verhaaltjes die inzicht bieden in de wereld van Team Fortress 2, gezien door de ogen van de huurlingen, hun baas en de kleurrijke personages die voorkomen in hun avonturen.

Het verhaal van Team Fortress 2 bevat een zeer losse continuïteit. Terwijl strips dingen zoals de oorsprong van wapens uitleggen, komen sommige gebeurtenissen niet overeen.

Films

Films

Enkele kort-geanimeerde filmpjes zijn gecreëerd door Valve om Team Fortress 2 te promoten. De meeste prominente zijn die in de Ontmoet het Team serie, welke elk van de klassen in de hoofdrol heeft, in hun eigen verhaal. Andere filmpjes zijn gecentreerd rondom grote spelupdates of laten ontwikkelingsprocessen rondom het spel zien, zoals de creatie van bepaalde maps. Elk filmpje duurt ongeveer drie of vier minuten.

Sandvich

Sandvich

De Sandvich, voluit de Sandvich Edible Device, is een vrijspeelbaar secundair wapen voor de Heavy. het is een halve sandwich, bestaande uit twee driehoekige gesneden boterhammen, met sla, tomaat, Zwitserse kaas en een onbekend lapje vlees. Bovenop de sandwich is een groene olijf vastgemaakt met een tandenstoker.

De Sandvich kan worden opgegeten door de knoppen voor het primaire vuur of de bespotting in te drukken. De Sandvich zal 100% van de gezondheid genezen tijdens het eten gedurende vier seconden. De speler zal tijdens deze vier seconden in de derde persoon worden geforceerd waarbij de Heavy stopt en luide geluiden maakt tijdens het eten.

Beteugelaar

Beteugelaar

De Beteugelaar is een vrijspeelbaar secundair wapen voor de Engineer. Het is het overblijfsel van een houten kolf van een pistool, gecombineerd met een vroeg jaren 80 joystick met één knop en een satellietschotel.

Wanneer de Beteugelaar wordt geselecteerd, neemt de Engineer handmatig de controle over zijn Sentry Gun. Terwijl de Beteugelaar actief is, zal de Sentry Gun niet meer automatisch richten en schieten. Daarentegen kan de Engineer nu wel de constructie begeleiden met richten en de primaire vuurknop gebruiken om het machinegeweer te vuren, terwijl een level 3 sentry met de secundaire vuurknop zijn raketten kan afvuren. De machinegeweren en de raketten hebben niet langer een maximum afstand, maar de raketten hebben wel last van schadeafname, gebaseerd op de afstand tussen de Engineer en het doelwit.

2Fort

2Fort

2Fort is een Verover de Vlag map en is de remake van de Team Fortress Classic map met dezelfde naam; beide mappen waren gebaseerd op de map "2fort5" van Team Fortress. 2Fort was de eerste officiële CTF-map voor Team Fortress 2. Het was één van de zes oorspronkelijke mappen die in het spel beschikbaar waren bij de vrijgeving van het spel.

Twee vergelijkbare forten staan tegen over elkaar, gescheiden door een met water gevulde gracht. Een overdekte brug overbrugt de gracht en balkonnen op beide forten geven een excellente positie om binnenkomende spelers aan te vallen.

Bespottingen

Bespottingen

Bespottingen kunnen gedaan worden met de meeste wapens, waarbij elk wapen zijn eigen unieke animatie en dialoog heeft. Verscheidene gesproken zinnen zijn semi-willekeurig gekozen voor een bespotting, met één zin willekeurig gekozen en elke zin erna in een specifieke volgorde.

Bespottingen zijn meestal voor leedvermaak na het doden van een vijand, om een overwinning te vieren, levende vijanden te bespotten of gewoon voor komisch effect. Over het algemeen hebben bespottingen geen direct effect op het spel. Sommige bespottingen, daarentegen, zijn in staat om vijanden te verdoven, te beschadigen of zelfs te doden. Er zijn ook bespottingen die in staat zijn om te genezen.

Voltreffers

Voltreffers

Voltreffers zijn aanvallen die extra schade doen en hebben een uniek geluid voor zowel bij het schieten en bij het raken van een doelwit. Spelers die geraakt worden door voltreffers krijgen de woorden "Voltreffer!!!" boven hun hoofd, vergezeld door een luide ping.

Voltreffers zijn makkelijk uit elkaar te houden met normale rake treffers. Slagwapens hebben een unieke animatie. Explosieve wapens zoals raketten en kleefbommen hebben een team-gekleurde gloei en lichten op. Kogels laten een teamgekleurde lijn achter.

Medic

Medic

Terwijl hij gebrek heeft in medelijden met de zieken, respect voor de waardigheid van een mens, en een fatsoenlijke opleiding met medicijnen, maakt de Medic dat meer dan op in de vorm van een bodemloze voorraad naalden en een enthousiasme om ze in onbedekt vlees te steken. Geboren en getogen in Stuttgart, Duitsland in een tijd waarin de eed van Hippocrates verminderd was naar een optioneel voorstel van Hippocrates beschouwt de Medic genezen als een onbedoelde neefeffect van zijn dodelijke nieuwsgierigheid

Dispenser

Dispenser

Een Dispenser is een constructie dat gebouwd kan worden door een Engineer. De Dispenser geeft gezondheid, Munitie en metaal voor iedereen die dichtbij genoeg staat. Engineers gebruiken dikwijls het metaal van hun Dispenser om hun Sentry Guns en andere gebouwen te bouwen en te onderhouden. Het enige wat je hoeft te doen om al dit te kunnen krijgen, is in de buurt van een Dispenser van je team staan. Als je ammunitie van een Dispenser pakt, tast dat niet de metaalproductie aan, want die is oneindig.

Als je team er goed gebruik van maakt, is je Dispenser zeer waardevol. Ze geven je gezondheid, ammunitie, en metaal, dat ook door andere Engineers gebruikt kan worden. Dispensers zorgen er ook voor dat al je teamgenoten zich rond je Dispenser verzamelen, wat goed is voor een gecoördineerde aanval, maar op deze manier is je team ook heel kwetsbaar voor explosieven, zoals raketten of granaten.