Vaihtaminen

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Taas yksi tyytyväinen asiakas!
Engineer
Steam trading.png

Vaihtaminen on pelinsisäinen Mann-Conomy-päivityksessä lisätty toiminto, jonka avulla pelaajat voivat käydä keskenään kauppaa aseilla, päähineillä, sekalaisilla esineillä ja työkaluilla. Valve teki vaihtamisesta myöhemmin koko Steamin laajuisen ominaisuuden ja Team Fortress 2:n esineitä voi vaihtaa myös muiden pelien esineisiin.

Vaihtaminen Steamissä

Kuvankaappaus Steam-vaihtokaupasta.

Valve esitteli Steam-vaihtamisen avoimen betan 9. elokuuta 2011[1] ja 6. syyskuuta 2011 siitä tuli julkinen ominaisuus Steamissä. Steam-vaihtamisen avulla pelaajat pystyvät vaihtamaan pelinsisäisiä esineitään muiden pelien esineisiin tai Steam-pelien kopioihin. Vaihtopyyntöjä voi lähettää Steam-keskusteluikkunoiden tai kaverilistan kautta. Ilmaistilit eivät pysty vaihtamaan esineitä.

Toimintatapa

Vaihtoruutu, jossa on käynnissä esimerkkivaihto
Onnistunut vaihto

Päästäksesi vaihtoruutuun valitse päävalikossa Hallitse esineitä -nappi ja sen jälkeen Vaihtaminen-ikoni.

Pelaaja voi valita vaihtokumppanin kaveriluettelostaan, senhetkiseltä pelipalvelimelta tai syöttämällä tämän Steam-profiilin osoitteen. Jos valittu pelaaja on online-tilassa ja pelaamassa Team Fortress 2:a, hänelle lähetetään vaihtopyyntö. Jos pelaaja hyväksyy pyynnön, vaihtoruutu avautuu; jos taas kumppani hylkää pyynnön tai ei vastaa 30 sekunnin aikarajan puitteissa, vaihto peruuntuu.

Enimmillään kahdeksan minkä tahansa tyyppistä esinettä voidaan vaihtaa yhdeltä pelaajalta toiselle. Esineet voidaan valita ja raahata vasemmalla puolella olevasta käyttäjän reppunäkymästä oikealle ylempään kahdeksaan vaihtoruutuun. Alemmat kahdeksan ruutua näyttävät toisen käyttäjän vaihtotarjouksen. Vaihtoikkuna näyttää myös esineen harvinaisuuden tausta- ja reunavärinä. Käyttäjät voivat keskustella ja sopia vaihdosta reppunäkymän alla sijaitsevan yksityisen jutteluruudun välityksellä.

Lahjapaperi mahdollistaa esineiden "käärimisen", jonka tuotteena syntyy "Huolellisesti kääritty lahja". Jotkin tavallisesti ei-vaihdettavat esineet on mahdollista kääriä ja vaihtaa. Kääritty esine voidaan toimittaa offline-tilassa oleville pelaajille. Lahjapaperi on saatavilla Mann Co. -kaupasta hintaan $1.99 / £0.99 / €1.99.

Tarjottujen esineiden tarkastamisen jälkeen molempien pelaajien on rastittava "Valmiina vaihtamaan" -ruutu. Jos tarjousta muutetaan, pelaajien on napsautettava "Valmiina vaihtamaan" -ruutua uudestaan. Kun molemmat käyttäjät ovat valmiita, heidän on painettava "Vaihda nyt!" -nappia kaupan viimeistelemiseksi.

Painamalla 'escape'-painiketta on mahdollista jatkaa pelaamista ja jättää vaihtoruutu taustalle. Pelaaja voi halutessaan estää vaihtopyynnöt pelin asetuksista.

Demonstraatio


Vaihtovinkkejä

Pääartikkeli: Vaihtovinkkejä

Huijaukset

Vaihtojen suuren vaihtelun vuoksi on mahdollista, että pelaajat altistuvat huijausyrityksille ja/tai erimielisyyksille tarjousten suhteen. Seuraavia käytäntöjä on suositeltavaa välttää.

  • Ulkoiset vaihdot: Pelinsisäisten esineiden vaihto rahaa ja/tai Steam-pelejä vastaan on erittäin riskialtista ja Steamin käyttöehtojen vastaista.
  • Laatikkojen avauspalvelut: Jotkin käyttäjät saattavat tarjoutua avaamaan laatikoita esinettä tai lupausta laatikon sisällön palauttamisesta vastaan. Ole tietoinen siitä, että heillä ei ole velvoitetta palauttaa laatikoista saatuja esineitä, kun olet hyväksynyt vaihdon.
  • Arpajaiset: Pelaajilta pyydetään matala-arvoinen esine (kuten Metalliromu) osallistumismaksuna arpajaisiin, joissa palkintona on korkea-arvoinen esine (kuten päähine). Ei ole mahdollista taata, että kilpailu suoritetaan oikeudenmukaisesti; varsin todennäköisesti "satunnainen voittaja" on mukana juonessa. Toinen mahdollinen lopputulos on, että arpajaisten isäntä (eli osallistumismaksujen vastaanottaja) yksinkertaisesti lähtee palvelimelta keräämiensä esineiden kanssa.
  • Lahjapaperiin käärityt esineet: Huomaa, että on mahdotonta tietää Huolellisesti käärityn lahjan sisältö avaamatta sitä.

Yhteisön vaihtosanastoa

Vaihtojärjestelmän toteutumisen myötä yhteisössä on syntynyt englanninkielisiä termejä kuvaamaan esineiden luonti- ja vaihto-ominaisuuksia sekä arvoa.

"Clean" items (Puhtaat esineet) 
Viittaa päähineisiin, aseisiin ja sekalaisiin esineisiin, joita ei ole annettu lahjaksi. Niitä voidaan suoraan käyttää vaihdoissa (ilman lahjapaperilla käärimistä). Suurin osa niistä on myös käyttökelpoisia luomisessa.
"Dirty" items (Likaiset esineet) 
Toisin kuin "puhtaat", nämä esineet eivät ole suoraan vaihdettavia (kuten esimerkiksi Mann Co. -lippis) ja lopulta luomiskelvottomia. Esineet, jotka on annettu lahjaksi tai ostettu Mann Co.-kaupasta eivät ole vaihdettavia eikä niitä voi hyödyntää luomisessa.
"Crate hats" (Laatikkohatut) 
Viittaa päähineisiin, jotka on mahdollista saada Mann Co:n tarvikelaatikosta avaamalla se Mann Co:n tarvikelaatikon avaimella. (Huomautus: Eriskummallisia päähineitä ei tavallisesti lasketa laatikkohatuiksi, vaikka ne ovatkin lähtöisin laatikoista.) Päähine voi olla laatikkohattu vaikka se olisikin saatu satunnaislöytönä, jos se on mahdollista löytää laatikosta.
"Sweeteners" (Houkuttimet) 
Viittaa vaihtoihin lisättyihin ylimääräisiin esineisiin tilanteissa, joissa vaihdon toisen puolen arvo koetaan selvästi erisuureksi toiseen verrattuna. Houkuttimien tarkoitus on tarjota kannustin kaupantekoon alkuperäisten esineiden arvojen erotuksesta huolimatta.
"Upgrading/Downgrading" (Nostaminen/Laskeminen)
Termejä käytetään klassikkoesineen vaihtamista ei-klassikkoon ja ylimääräiseen tavaraan tai päinvastoin. Joissain tapauksissa voi viitata myös samanlaatuisten, mutta eritasoisten esineiden vaihtamiseen.

Yleisiä lyhenteitä

Lyhenne Englanninkielinen merkitys Suomenkielinen merkitys
BP Backpack Reppu
Buds Earbuds Korvanapit
C+D Cloak and Dagger Viitta ja tikari
CaC Crit-a-Cola Krittikola
FaN Force-A-Nature Luonnonvoima
Lid Lumbricus Lid Matomainen myssy
Jumper Rocket Jumper tai Sticky Jumper Rakettihyppääjä tai Sticky Jumper
LF Looking for Haetaan
Mask Physician's Procedure Mask tai Halloween Mask Lekurin kirurginen maski tai Halloween-naamio
Max set Max's Head, Lugermorph ja Big Kill Maxin pää, Lugermorph ja Suurmurha
Merry Vintage Merryweather Vanha palokypärä
nv. Non-vintage Ei-klassikko
Promo Promotional item Mikä tahansa promoesine (paitsi Maxin irtileikattu pää)
Set hat Polycount Set Hat Minkä tahansa Polycount-sarjan päähine
Skull Spine-Chilling Skull Selkäpiitä karmiva kallo
Slug Triboniophorus Tyrannus Triboniophorus Tyrannus
SnS Safe'n'Sound Tuki & turva
Sombrero Old Guadalajara Vanha meksikolainen
UHHHH Unusual H.H.H.Headtaker Unusual H.H.H.Headtaker
v. Vintage Klassikko
Whiskers Whiskered Gentleman Viiksekäs herrasmies
Wig Magistrate's Mullet Tuomarin takatukka
WTB Willing to buy/ Want to buy Halutaan ostaa
WTS Willing to sell/ Want to sell Halutaan myydä
WTT Willing to trade/ Want to trade Halutaan vaihtaa

Vaihtokelvottomat esineet

Mahdollisen Mann Co. -kaupan ulkopuolisen rahakaupan vuoksi joitakin esineitä ei ole mahdollista vaihtaa.

Huomautuksia

  • 20. lokakuuta 2010 -päivitys vaihdettavien esineiden maksimilukumäärä nostettiin neljästä kahdeksaan huijausten vähentämiseksi. Punaisella tekstillä annettavat varoitukset ja esineen laadun mukaan värjätty tausta lisättiin vääränlaatuisilla esineillä harhauttamisen estämiseksi. Lisäksi Mann Co. -kaupasta hankitut Mann Co:n tarvikelaatikon avaimet, Maalipurkit, Nimitunnisteet ja Kaksintaistelu-minipelit muunnettiin vaihtokelpoisiksi.
  • Jos sinua on huijattu, voit tehdä ilmoituksen Steamin asiakastukeen ja selittää tilanteen. Todisteiden, kuten keskustelulokien tai ruudunkaappausten toimittaminen huijaustapahtumasta voi auttaa. Valve on kuitenkin selvästi todennut, etteivät he voi palauttaa esineitäsi jos olet joutunut kalasteluhuijauksen kohteeksi.
  • Steam Trading: Out of Beta and available to everyone! - TF2 Team