Kaupankäynti

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Taas yksi tyytyväinen asiakas!
Engineer
Steam trading.png

Kaupankäynti on pelinsisäinen Mann-Conomy-päivityksessä lisätty toiminto, jonka avulla pelaajat voivat käydä keskenään kauppaa aseilla, päähineillä, sekalaisilla esineillä ja työkaluilla. Valve teki kaupankäynnistä myöhemmin koko Steamin laajuisen ominaisuuden ja Team Fortress 2:n esineitä voi vaihtaa myös muiden pelien esineisiin. Jos molemmilla osapuolilla on ollut Steamin mobiilivarmennin päällä ainakin viikon, vaihtokauppa tapahtuu heti.

Kaupankäynti Steamissä

Kuvankaappaus Steam-vaihtokaupasta.

Valve esitteli Steam-kaupankäynnin avoimen betan 9. elokuuta 2011[1] ja 6. syyskuuta 2011 siitä tuli julkinen ominaisuus Steamissä. Steam-kaupankäynnin avulla pelaajat pystyvät vaihtamaan pelinsisäisiä esineitään muiden pelien esineisiin tai Steam-pelien kopioihin (uusia kopioita ei enää voi ostaa) Vaihtopyyntöjä voi lähettää Steam-keskusteluikkunoiden tai kaverilistan kautta. Ilmaistilit eivät pysty käymään kauppaa.

Vaihtoviive

Jos toisella puolueella ei ole Steam-mobiilivarmenninta päällä, Vaihtoviive joka rajoittaa kaupankäyntiä voi kestää jopa 15 päivää. Jos olet ollut kavereita toisen puolueen kanssa vaihtoviive kestää vain päivän ajan.

Demonstraatio

Kaupankäynti pelin sisällä

Steamin kautta kaupankäynnin lisäksi voit lähettää vaihtopyyntöjä pelin kautta, mutta tämä menee silti Steamin järjestelmän kautta. Tämä vaihtoehto löytyy (painamalla: M ), tai konsolikomennolla open_charinfo_direct. Tämä avaa pienen ikkunan mistä löydät kaikki pelaajat jotka ovat samalla palvelimella, kaverisi, ja voit etsiä pelaajia SteamIDn avulla. Teet kaupankäyntipyynnön painamalla toisen pelaajan nimen kohdalta. Kun pyyntö on lähetetty, vaihtopyynnön vastaanottajalla on kaksi vaihtoehtoa: hän voi joko hyväksyä vaihtopyynnön tai kieltäytyä siitä. Jos hän hyväksyy sen, vaihtoikkuna aukeaa automaattisesti. On mahdollista muokata ketkä voivat lähettää sinulle vaihtopyyntöjä käyttämällä Steamin asetusvalikkoa. Lisäksi ns. Ilmaispelaajat eivät voi vaihtaa esineitä, paitsi jos joku lahjoittaa ne heille. Kaikki vaihdot ovat pysyviä; jos teet virheellisen vaihtokaupan voit yrittää kysyä toiselta osapuolelta esineitäsi takaisin, mutta Valve ei anna esineitäsi takaisin. Kaikki vaihdot kannattaa tarkistaa ennen hyväksymistä.

Vaihtokelvottomat esineet

Miltein kaikki esineet ovat vaihtokelpoisia pelissä, paitsi aseet jotka saat saavutuksista, ja esineet jotka on merkitty vaihtokelvottomiksi. Jokainen esine jonka luot vaihtokelvottomista esineistä on myös vaihtokelvoton.

Ostetut Esineet

  • Manniversary-Päivityksen jälkeen kaikki Mann Co. Kaupasta ostetut esineet ovat vaihtokelvottomia vähintään viikon ajan.
  • Myös mainoskampanjaesineet [esineet)] ovat vaihtokelvottomia niin kauan kun kampanja kestää.
  • Tavarat jotka ovat ostettu Steamin kauppapaikalta ovat vaihtokelvottomia seitsemän päivän ajan.

Kaupankäyntivinkkejä

Kaupankäyntivinkit

Bugit

  • Jos pelaaja on potkittu pelistä samalla kun hän vaihtaa esineitä ajastin pysyy hänen pää näytöllä noin 10,000 sekunnin ajan.
  • Joskus vaihtamisessa et pysty lisätä esineitä tai vahvistaa pyyntöä. tämän voi korjata päivittämällä sivun (painamalla F5 näppäintä).
  • Joskus esineet eivät lataa oikein, jolloin niillä ei ole nimeä tai kuvaa.
  • Harvoin esine ilmestyy viestikanavaan mutta ei ilmesty vaihtoon, tämän voi korjata ottamalla esineen pois ja laittamalla sen takaisin.

Huomautuksia

  • 20. lokakuuta 2010 -päivitys vaihdettavien esineiden maksimilukumäärä nostettiin neljästä kahdeksaan huijausten vähentämiseksi. Punaisella tekstillä annettavat varoitukset ja esineen laadun mukaan värjätty tausta lisättiin vääränlaatuisilla esineillä harhauttamisen estämiseksi. Lisäksi Mann Co. -kaupasta hankitut Mann Co:n tarvikelaatikon avaimet, Maalipurkit, Nimitunnisteet ja Kaksintaistelu-minipelit muunnettiin vaihtokelpoisiksi.
  • Jos sinua on huijattu, voit tehdä (englanniksi) ilmoituksen Steamin asiakastukeen ja selittää tilanteen. Todisteiden, kuten keskustelulokien tai ruudunkaappausten toimittaminen huijaustapahtumasta voi auttaa. Valve on kuitenkin selvästi todennut, etteivät he voi palauttaa esineitäsi jos olet joutunut kalasteluhuijauksen kohteeksi.
  • Steam Trading: Out of Beta and available to everyone! - TF2 Team