Ruilen

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Alweer een tevreden klant!
The Engineer
Steam trading.png

Ruilen is een systeem in het spel, geïntroduceerd in de Mann-Conomy Update, waarmee spelers wapens, hoeden, overige voorwerpen en gereedschap kunnen ruilen met anderen om de voorwerpen te krijgen die de speler verlangt. Later heeft Valve ook de mogelijkheid toegevoegd om ook voorwerpen van andere games te ruilen. Let wel op dat ruilen aleen kan als je Steam Guard geactiveert hebt voor 15 dagen en dat je een betaald acount nodig hebt voor sommige voorwerpen.

Mechanismen

Het ruilscherm, met een voorbeeld ruil aan de gang.
Een succesvolle ruil.

Om het ruilmenu te bereiken van het hoofdmenu, selecteer de Voorwerpen knop en dan het Ruilen icoon.

Een speler kan een andere gebruiker kiezen van hun vriendenlijst, van de momentele spelserver of door hun Steam Community URL in te voeren. Een ruilverzoek wordt verzonden naar die speler, zolang als dat ze online zijn en momenteel Team Fortress 2 spelen. Als de ontvanger ervoor kiest om het verzoek te accepteren wordt het spelscherm vervangen door het ruilscherm. Als de speler het verzoek niet accepteert of geen besluit maakt in 30 seconden, dan wordt de ruil afgeblazen. Er is een 30 seconden wachttijd totdat er een andere ruilverzoek verzonden kan worden. Er zijn 8 standaard voorwerpvakken in het ruilvenster en als je voorwerpen toevoegd tot er 3 vakken overblijven komt er 1 rij van 4 bij, dit kan blijven duren tot er 256 vakken gevuld zijn.

Er kan zoveel voorwerpen gekozen worden als nodig is om geruild te worden van één speler naar een andere per transactie. De gebruikers ruilposities zijn de acht bovenste in de rechterzijde van het scherm. Om voorwerpen te kiezen om te ruilen kan de gebruiker de voorwerpen naar de ruilsectie slepen, of de voorwerpen dubbelklikken in hun rugzak aan de linkerkant van het scherm. De onderste acht posities zijn voor de andere gebruikers voorwerpen. De ruilscherm laat ook de zeldzaamheid van een voorwerp zien als de achtergrond en uitlijning. Beide gebruikers kunnen communiceren via een toegevoegde privé chatbox onder hun rugzak.

Na het bekijken van de voorwerpen in de ruil, moeten beide gebruikers de "Klaar om te ruilen" checkbox aanvinken. Als de offer wordt veranderd moeten beide spelers nogmaal op "Klaar om te ruilen" drukken. Wanneer beide spelers klaar zijn om te ruilen, moeten beiden op "Ruilen" drukken om te ruilen.

Het is mogelijk om te blijven spelen en het ruilscherm in de achtergrond te hebben door op de 'Esc' knop op het toetsenbord te drukken. Nogmaals op esc drukken brengt de speler terug naar het ruilscherm. Een speler kan alle ruilverzoeken blokkeren door dit zo in te stellen in de spelopties.

Suggesties voor ruilen

Hou de volgende suggesties in gedachten om het ruilen zo plezierig als mogelijk te maken.

  • Hou rekening met de achtergrondskleur van een voorwerp, welke de zeldzaamheid aangeeft.
  • Controleer altijd de voorwerpen geruild wanneer het "Aanbod is aan het veranderen... Even geduld" bericht.
  • Blijf geduldig tijdens het ruilen. Als een andere speler druk probeert uit te oefenen zodat je een ruil doet waar je niet blij mee bent, niet doen.
  • Hou je rugzak in orde. Een orderlijke inventaris zorgt ervoor dat je makkelijk een ruilpartner kan laten zien wat hij of zij naar zoekt.
  • Heb respect voor elkaar tijdens het ruilen.
  • Onthoud dat geduld de sleutel is. Er is altijd wel iemand die jouw aanbod aanneemt.
  • Hou in gedachten dat sommige sites of forums zoals de officiële TF2 Steam forums ruilsecties hebben. Dit is handig om eerlijk ruilafspraken te maken en hulp te zoeken voor de waarde van een voorwerp.

Kostbare artikelen

  • Hoeden zijn op het moment kostbaar! Je kunt beter voor een hoed die je wilt hebben ruilen dan twee hoeden samen voegen voor kans op een nieuwe.
  • Over het algemeen zijn alle ongewone hoeden kostbare artikelen, aangezien ze alleen uit kratten gehaald kunnen worden en het geheel willekeurig is welke hoed en welk effect je krijgt.

Onruilbare Voorwerpen

Daarentegen zijn de meeste van deze voorwerpen 'wikkelbaar'. Zie Cadeau Papier.


Galerij

Notities

  • Als je opgelicht bent, dan kan je een Steam support ticket indienen en de situatie uitleggen. Het kan helpen als je bewijs van de oplichting meebrengt zoals een logboek van de onderhandelingen of screenshots/videos van de oplichtingstransacties. Valve heeft duidelijk gezegd, daarentegen, dat ze geen voorwerpen kunnen herstellen als je een slachtoffer bent van een zo'n oplichting.

Externe links