Trading

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Inca un client multumit!
The Engineer
Steam trading.png

Sistemul de Trading (schimb de obiecte) este un sistem în joc introdus odată cu update-ul Actualizarea Mann-Conomy care îi lasă pe jucători să schimbe între ei arme, pălării, unelte și lucruri diverse cu alții pentru a obține lucrurile de care are nevoie.

Mecanici

Ecranul de schimb, arătând un schimb în proces.
Un schimb cu succes.

Pentru a ajunge la meniul de schimb, alegeți manage items din main menu apoi apăsați pe icon-ul de Trading.

Jucătorul poate selecta un alt jucător din lista de prieteni steam, din jocul curent sau introducând linkul către steam community al jucătorului. O cerere de schimb va fi trimisă jucătorului, arătând că este online și joacă Team Fortress 2. Primitorul poate să accepte schimbul, apărând direct ecranul de schimb. Dacă jucătorul nu acceptă schimbul sau nu face nicio acțiune în timp de 30 de secunde, schimbul va fi oprit. Există o limită de 30 de secunde între fiecare cerere de schimb.

Până la opt obiecte de orice fel se pot schimba într-un schimb. Pătratele de sus în partea dreaptă a ecranului sunt ale jucătorului. Pentru a oferi obiecte pentru schimb, jucătorul fie că le trage din backpack (în stânga) la cutii fie că că apasă dublu click pe ele. Cele 8 cutii de jos conține ce oferă celuilalt jucătorul. Fereastra de schimb de asemenea oferă informații despre raritatea obiectelor ca background și contur. Ambii jucători pot comunica folosit chatul privat de sub backpack.

După ce s-au ales obiectele pentru schimb, ambii useri trebuie să apese pe check-boxul Ready to Trade. Daca oferta este schimbată, jucătorii for fi nevoiți să apese din nou "Ready to Trade". Odată ce ambii jucători sunt gata de schimb, aceștia trebuie să apese pe Trade Now.

Este posibil să continui să joci, și să lași meniul de schimb în background, prin apăsarea butonului esc. Apăsarea acestuia din nou duce înapoi la meniul de schimb. Un jucător care dorește să blocheze schimbul o poate face din meniul jocului.

Audio

Există câteva fișiere mici audio pentru a alerta jucătorii anumite evenimente:

Sfaturi

Țineți în minte următoarele sfaturi pentru o experiență bună în schimb.

 • Fii atent la culoarea backgroundului obiectelor și contur semnificând raritatea și calitatea..
 • Întotdeauna verifică din nou schimbul după mesajul "Offer is changing... Please wait".
 • Păstrați backpackul curat. Un backpack organizat o să te ajute să îi oferi celuilalt player obiectele de care are nevoie
 • Respectați-vă între voi în timpul schimbului.

Înșelătorii

Datorită gamei largi de schimburi, unii jucători vor încerca să înșele în timpul schimburilor. De preferat să evitați următoarele practici.

 • Schimburi în mai multe tranzicții: schimbul a mai mult de 8 obiecte în mai multe tranzicții este cea mai bine de evitat practică. Nimeni nu poate garanta că celălalt jucător nu va pleca după primul schimb.
 • Schimburi externe: Schimbul obiectelor din joc pentru bani sau jocuri de steam e extrem de riscant și nu e sprijinit de Steam's Terms of Service.
 • Glim-Dropper: O schemă des întâlnită folosită de mai mulți complici (de obicei 2). Primul complice va oferi un obiect de valoare victimei pentru un alt obiect meritat. Celălalt complice va dori să ofere acel obiect victimei pentru mai multă valoare. Când victima termina schimbul cu celălalt complice, ambii merg de pe server lăsând victima cu obiectul pe care complicele original se presupune că îl dorea. Dacă un schimb e prea bun să fie real, atunci nu-l cumpăra.
 • Concursuri raffle: Acestea constă în jucători acordând un obiect de valoare mică, de exemplu un scrap metal, pentru a intra într-o competiție pentru o șansă de a câștiga un obiect de valoare mare, ca de exemplu o șapcă. Nu există nicio metodă de a granta că câștigătorul nu este un prieten al celui care a organizat concursul, sau cel care organizează pur și simplu părăsește serverul cu lucrurile de valoare mică pe care le-a colectat.
 • Fake Middle-man: O schemă în care se oferă mai mult decât numărul obiectelor care se pot schimba într-un singur schimb. Când cineva oferă schimbul, înșelătorul se oferă să folosească un middleman ca să fie sigur că victima își va lua obiectele. Înșelătorul folosește propriul său middleman. Când middlemanul primește lucrurile victimei, el pleacă de pe server.

Dicționar

Încă de la începutul sistemului jucătorii au folosit și continuă să folosească termeni specifici pentru a descrie obiectele, atribuțiile specifice și uzabilitatea acestora în fabricare sau schimb.

"Clean" (Curat) 
Se referă la arme, șepci și obiecte misc care nu au fost primite cu gift și nu au mesajul Gifted from. Se pot folosi direct în schimb, fără a folosi Gift Wrap. Acestea sunt în general fabricabile, cu câteva excepții.
"Dirty" (Murdar) 
Opuse de obiectele "clean", aceste obiecte nu se pot schimba direct (Şapca Mann Co. ex.) și eventual nu se pot folosi nici în fabricare. Obiectele primite din cadouri sau care au fost cumpărate de la Magazinul Mann-Co nu se pot nici fabrica și nici schimba. Oricum, cele primite prin Saxton Secret sau Grămadă de cadouri pot fi folosite ca orice obiect clean.
"Crate hats" 
Sunt șepci care se pot obține folsind o Cutie Mann-Co cu Cheie pentru cutie Mann-Co (Notă: Șepcile neobișnuite nu sunt considerate crate hats, cu toate că sunt originare din crate-uri.). Indiferent dacă șapca a fost primită prin cădere alreatorie sau este fabricată , este considerată ca o șapcă crate din moment ce se poate găsi și din crate. Așa că, valoarea acestora a fost diminuată în ochii jucătorilor care doresc să facă profit.
"Sweeteners" (Îndulcitori) 
Îndulcitorile sunt obiecte non-specifice de obicei adăugate unei negocieri când valoarea obiectelor este puțin diferită. Golul este de a adăuga îndulcitori e de a obține obiecte adiționale. Îndulcitorile pot include, dar nu sunt limitate la taguri, vopsele, metal, uneori chiar și alte șepci.
"Upgrading/Downgrading" 
Termen folosit la schimbul unui obiect vintage către unul non-vintage și încă alte obiecte, sau vice versa. În unele cazuri e folosită și pentru levele, scopul fiind de a obține levelul dorit obiectelor.

Abrevieri comune

Obiecte care nu se pot schimba

Oricum, majoritatea se pot împacheta. Vezi Ambalajul de Cadou.

Istoria actualizărilor

Patch-ul din 6 octombrie 2010

 • Obiectele cadou sunt acum fabricările si se pot schimba.
 • Obiectele Community, Self-Made, și Valve nu se pot schimba sau folosi în fabricare.

Patch-ul din 20 octombrie 2010

 • S-au adăugat câteva sfaturi împotriva înșelătoriilor în chat.
 • S-au adăugat încă 4 sloturi pe persoană.
 • S-a adăugat culoare pentru raritatea obiectelor.
 • S-a adăugat numele original al obiectelor redenumite în descriere.
 • Majoritatea uneltelor au fost făcute tranzacționările.

Patch-ul din 27 octombrie 2010

 • Gentle Manne's Service Medal se poate schimba acum.

Patch-ul din 3 ianuarie 2011

 • Earbuds și Gentle Manne's Service Medal se pot împacheta.

Patch-ul din 19 ianuarie 2011

 • S-a adăugat o notă în dialog pentru a știi când o persoană scrie.

Notă

 • Dacă ați fost înșelați, puteți trimite un Steam support ticket pentru a explica situația. În orice caz, VALVe a declarat clar că obiectele pierdute printr-un atac de tip phishing nu vor fi recuperate.

Demonstrație

Galerie

Linkuri externe