Training Mode

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
The Prized Graduation Bomb!
Do you own Team Fortress? Did you play it once or twice, but found it too complicated? YOU ARE A COWARD. But there IS a solution!
— Training Mode publicity blurb

Training Mode is een enkele-speler speltype die de speler helpt de basis van de verschillende klassen die in het spel beschikbaar zijn aan te leren. De mode is gericht op onervaren spelers en laat gameplay mechanismen en teamwerk zien binnen een "veilige" omgeving. Een serie specifieke scenarios word gegeven voor elke klasse.

Op dit moment, is training alleen beschikbaar voor de Soldier, Demoman, Engineer, en de Spy.

Basistraining

Basistraining bestaat uit de secties: "Doelwit training" en "Dustbowl training".

Doelwittraining

Target training bestaat uit vier secties, Soldier, Demoman, Spy, en Engineer training, in deze volgorde. In Soldier training, begint de speler in een simpele spawnkamer en word instructie gegeven voor de basis van het bewegen inclusief 'w', 'a', 's', 'd' directionele bewegingen, bukken, en springen, om een smalle kast te bereiken waar gezondheid en munitie. In de kast word de speler geleerd om de Raketwerper, Shotgun, en Schep te gebruiken op de optimale afstand voor elk wapen, op houten doelwitten. Nah te vernietigen van de doelwitten zal een speciaal 'HIT!' partikel verschijnen als het correct vernieitgd was; anders is het doelwit onvernietigbaar. Na het oefnen op houten doelwitten, krijgt de speler levende doelwitten voor zich die rondbewegen, en de speler proberen te misleiden. Er zijn geen beperkingen in dit gedeelte, dus het is aan de speler hoe hij de doelwitten wilt vernietigen. Na het voltooien van de Soldier doelwit trainingsgedeelte, gaat het spel verder naar de Dustbowl training.

In de Demoman training, spawnt de speler in de kast, en is het niet mogelijk om te bewegen uit deze kast. Vergelijkbaar met de training van de Soldier, krijgt de speler eerste houten doelwitten en moet hij die stukmaken met de vereiste wapens. De speler word doelwitten gegeven in speciale situaties ontworpen voor de Demoman; bijvoorbeeld, de speler word een doelwit gegeven die gedeeltelijk verstopt zit achter een object en moet deze vernietigen met de Granaatwerper, vijf doelwitten moeten vernieitgd wordendoor een enkele kleefbomdetonatie, enhet doelwit dat ver weg staat moet geraakt worden met een opgeladen kleefbom. In tegenstelling tot de Soldier training zijn er geen levende doelwitten. na het voltooien van de Demoman training is de training voor de Spy ontgrendeld.

In Spy training, laat een vriendelijke bot zien hoe je langs een Sentry Gun kan lopen terwijl je verhult bent. De barriéres van de kast gaan dan omlaag en word het de speler toegestaan om hetzelfde te doen. De speler zal dan op de hoogte worden gebracht over vermommen en sappen, en krijgen een kans om deze technieken zelf uit te voeren tegen een vijandelijke Sentry Gun. Levende doelwitten worden dan neergezet voor het trainen van de rugsteek vaardigheid, alsmede als het demonstreren dat een persoon met jouw eigen naam een vijandelijke Spy is. Na het voltooien van de Spy training word de traning van de Engineer ontgrendeld.

In Engineer training, word de speler eerst geleerd hoe hij de bouw PDA moet gebruiken om een Dispenser neer te zetten, en hoe metaal word afgenomen tijdens het doen van deze actie. Het leert de speler ook dat het slaan van een gebouw met de Moersleutel de bouwsnelheid zal versnellen, en het doel van de Dispenser. Volgend daarop, word de speler geleert hoe hij gebouwen kan upgraden en dat de speler vereist word om de Dispenser te upgraden naar een Level 3 Dispenser. Hierna zullen de barriéres omlaag gaan en word er van de speler vereist om een Sentry Gun te bouwen op de aangegeven plaats, en om hem te upgraden naar Level 3. De speler word geleert dat metaal ook verkregen kan worden van munitiedozen en achtergelaten wapens op de grond. Hierna word de speler vertelt om de Sentry Gun als dekking te gebruiken voor aanvallen van het Rode team. Het Rode team zal de gebouwen beschadigen en de speler word geleert dat de moersleutel deze kan repareren. De speler krijgt opdracht om de Dispenser mee te slueren naar de naast de Sentry Gun, en informeerd de speler dat een Dispenser die zo dichtbij staat gezondheid en munitie kan aanbieden gedurende zo'n aanval. Hierna word de speler vertelt om een Teleporter ingang en uitgang te bouwen. Het instrueert de speler dat het repareren van een van de twee ervoor zorgt dat de ander automatisch ook gerepareerd word, en dat er op de teleporteruitgang er een pijl staat die aangeeft dat dit de uitgangsdirectie is voor spelers. Als laatste geeft het spel instructie om de Destructie PDA te gebruiken. Wanneer de speler alle gebouwen heeft vernietigd eindigd de Engineer training.

Dustbowl training

Nadat de speler de Soldier doelwittraining voltooid heeft, zullen ze de mogelijkheid krijgen om verder te gaan naar een trainingsversie van Dustbowl. Eenmaal daar, worden basisinstructies gegeven over de regels over het Controlepunt speltype. De eerste ronde geeft de basisregels van het spel, de tweede ronde introduceerd de Medic, en de laatste ronde introduceerd de Engineer. Nadat het laatste controlepunt overgenomen is, "slaagd" de speler voor de Soldier training en word hij teruggebracht naar het hoofdmenu. Na het afmaken van de Soldier training, is de training voor de Demoman ontgrendeld.

Offline Oefening

Offline Oefening staat de speler toe om onafhankelijke ronden te beginnen met geen klasselimitaties en alleen tegen Bots in drie oefenmodes: Controlepunten, Koning van de Heuvel, en Springstoflading. Beide de moeilijkheidsgraad en de totale aantal spelers (aangeraden word 16-24) kunnen worden geconfigureerd voordat het spel begint. Op dit moment kunnen de mappen Dustbowl, Gorge, Viaduct, Badlands, Nucleus, Lakeside, Sawmill, Upward, Thunder Mountain, Hoodoo, Gold Rush, Badwater Basin, en Barnblitz gespeeld worden in de Offline Oefenmode. Statistieken en prestaties zijn uitgeschakelt gedurende de ronde, howel voorwerpdrops nog voorkomen als de speler via Steam verbonden is tijdens het spelen.

Trainingsmappen

Trainingsmappen dragen het tr_ voorzetsel bij zich.

Name Picture File name
Target Map TR Training.png tr_target
Dustbowl (Training) Tr dustbowl0003.png tr_dustbowl

Gerelateerde prestaties

Achieved.png General

Klaar voor actie
Klaar voor actie
Voltooi elke klasse om de volgende te ontgrendelen.


Updateverleden

10 juni 2010-patch (Mac Update)
 • Training toegevoegd, met ondersteuning voor generale gameplay & Soldier klasstraining voor nu.
 • Offline Oefenmode toegevoegd, met ondersteuning voor de KVDH mappen en Dustbowl.
 • Repareerde trainingservers die verschenen in de serverbrowser voor andfere gebruikers.

11 juni 2010-patch

 • Maakte de trainings HUD code robuuster, zodat het niet crasht als de cliënt gemodificeerde HUD bronbestanden heeft.
 • Maakte het niet meer mogelijk om de quickswitch UI te gebruiken in de traning om verwarring te verminderen.

9 maart 2011-patch (Beta)

 • Training toegevoegd voor de Demoman, Spy, en Engineer.

14 april 2011-patch (Hoedloze Update)

 • 3 nieuwe trainingsparkoersen toegevoegd voor de Demoman, Engineer, en Spy.
 • Ready For Duty prestatie toegevoegd voor het voltooien van alle traningsparkoersen.
 • Springstofladingmappen toegevoegd aan Offline Oefenen.

18 april 2011-patch

 • Repareerde dat serverlijsten soms niet authenticeerde met (niet mogelijk was om Offline te oefenen).

20 april 2011-patch

 • Meer instructies toegevoegd aan de traning van de Engineer betreffende materiaalbronnen.

Bugs

 • In Spy Training, kan de speler niet wisselen naar de Revolver in het begin. hoewel door op de snelwisselknop te drukken (Q) zal de Spy wisselen naar zijn Revolver, en als de speler een Sentry Gun stukschiet met zijn Revolver zal het spel "goed gedaan" roepen en de speler oproepen om doelwitten een rugsteek te geven. Hoewel er geen doelwitten verschijnen en als de speler naar de plek gaat die eerder aangekaart werd als dekkingsplek voor de Sentry Gun zal het spel de speler opdracht geven om de al stukgemaakte Sentry Gun te Sappen, wat deze missie niet voltooibaar maakt en de speler dus dwingt om het spel te verlaten nadat de bots elkaar doden.
 • Als de speler bots toevoegd door tf_bot add te gebruiken, zal de speler automatisch de training eindigen nadat de bots elkaar hebben doodgemaakt.

Trivia

 • Op de dag dat de Trainingsmode toegevoegd werd, werd het mogelijk om trainingsessies van andere spelers te joinen door de server browser. Dit is gerepareerd in een patch later diezelfde dag. Dit kon er mogelijk voor zorgen dat andere spelers de trainingsessies van andere spelers vernielden, zoals te zien in here.

Gallerij