Eerbetoon aan Rick May

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Soldier Statue.png
Rick May, de onmisbare stemacteur van de Soldier voor 13 jaar, in vele filmpjes en ontelbare updates is in april overleden op 79-jarige leeftijd. We hadden het genoegen om vaak met Rick te werken de laatste 10 jaar. Een scherpzinnige en goedhartige man, Rick heeft het karakter voorzien van een bulderende stem en een onnozele charme. De Soldier zou nooit de Soldier zijn zonder hem.
TF2 officiële website, 4 mei 2020

Met de 1 mei 2020-patch heeft Valve een maandlange eerbetoon aan Rick May gegeven. Rick May (Engels), overleden op 8 april 2020 door gevolgen van COVID-19,[1] was de stemacteur voor de Soldier. Voor de hele meimaand is de klasse op het hoofdmenu de Soldier's foto en de achtergrond muziek is Saluting the Fallen, wat een versie is van Taptoe, een lied dat wordt gespeeld bij begravingen en herdenkingen van leden en veteranen van het leger van de Verenigde Staten en bij Dodenherdenking in Nederland. Rick May heeft in het leger van de VS gezeten in Japan, waar hij USO-shows organiseerden.[2]

Valve heeft ook 29 Soldier-beelden neergezet op de meest gespeelden mappen. Dit zijn bronzen beelden van de Soldier die salueert op een marmeren voetstuk met een bordje erop waarop staat "Rick May / 1940 - 2020 / That was a hell of a campaign son!". Willekeurige voicelines van de Soldier worden afgespeeld als je dichtbij het beeld staat.

Op 4 mei 2020 heeft het TF2-team bij Valve een blogpost geplaatst en hun respect getoond voor Rick.

Soldier-beelden

Mogelijke voicelines

Mogelijke voicelines (Engels)

Updateverleden

1 mei 2020-patch

  • Een eerbetoon aan Rick May is toegevoegd.

Galerij

Bronnen

  1. Rick May's Wikipedia artikel (Engels)
  2. Diane Wright, Stage chameleon tackles role of Teddy Roosevelt, The Seattle Times, 14 september 2005, p. H23. (Engels)

Externe links