Turbine

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Turbine
CTF Turbine Center.png
Basisinformatie
Kaarttype Verover de vlag
Bestandsnaam: ctf_turbine
Ontwikkelaar(s): Flobster
Kaartinformatie
Omgeving: Industrieel
Decor: Binnen
Map Items
Healthico.png Genezingkits: Smallhealth.png ×2   •   Mediumhealth.png ×4
Ammoico.png Ammunitiepakketten: Mediumammo.png ×4
Map Photos
Menu photos ctf turbine.png
Map Overview
Turbine overview.png
Mappostzegel
Item icon Map Stamp - Turbine.png
Aanhangerranglijst
A CTF map inside a large industrial compound. It's clean and straightforward, making it easy to learn, but its well balanced layout ensures there are still a wide variety of strategic choices for teams to make, and for individual classes to shine.

Turbine is een Verover de Vlag map die uitgebracht is tijdens de Pyro Update als een officiële map. Deze map en Fastlane werden de eerste community gemaakte mappen die door Valve gekozen werden als officiële Team Fortress 2 mappen vanwege hun uitmuntende kwaliteit. Turbine is een van de twee officiële mappen die geheel binnen plaatsvind, de andere is Junction, wat ook een community gemaakte map is.

Om te winnen moet het team van de speler de intelligentie van het andere team meerdere malen veroveren totdat het spel zijn veroveringslimiet is bereikt (standaard limiet is 3) terwijl ze het vijandelijke team ervan moeten weerhouden hetzelfde te doen. In competitieve spellen is het doel om de intelligentie meer keren dan de vijand te veroveren binnen 30 minuten.

Locaties

  • Turbine Kamer: Het hoofdgebied die de RED en BLU basissen aan elkaar verbind. Het is een grote ruimte met twee turbines in het midden en een vrachtcontainer aan iedere kant daarvan. Twee trappen lieden naar een balkon aan elke kant van de kamer, welke weer leid naar de ventilatiebuizen aan elke kant. Een smalle inham aan beide kanten van de kamer bevat een medium gezondheidskit.
  • Intelligentiekamers: Een rechthoekige kamer met railings die gedeeltelijke grenzen aan het lager gelegen gedeelte gebied welke deintelligentie bevat. De kamers kunnen bereikt worden via drie wegen: vanaf de trap naast de spawn, een val vanuit het gat in de ventilatiebuizen en twee grote ingangen vanuit de gang die verbinden met de turbineruimte.
  • Gangen: Een sectie van gangen die in verbinding staan met de turbineruimte naar de intelligentiekamers. Er is een verhoogd platform langs de gang waar Scouts, Soldiers en Demomannen een medium gezondheidskit kunnen pakken. Het is ook mogelijk voor een Engineer om erop te komen en een Teleporter te plaatsen, wat het dus toestaat om alle klassen erop te laten komen. Engineers bouwen vaak hun verdediging op dit platform.
  • Herlaadgebied: De herlaadkamer mondt uit op een gang, een daarvan komt uit bij de intelligentiekamer en de andere naar beneden naar de turbineruimte. and the other end down to the Turbine Room. Ventilatiebuistoegang is een veelvoorkomende defensieve positie.
  • Ventilatiebuizen: Smalle tunnels bieden wegen naar de herlaadgebieden en de intelligentiekamers via een gat waar je door kunt vallen. De ventilatiebuizen kunnen worden gebroken in twee gedeelten, welke samenkomen bij het herlaadgebied zijn ingang. Een kant bestaat om naar het balkon van de turbineruimte te komen en de andere leid naar de intelligentiekamer via het gat.
Zie ook: Turbine image gallery

Strategie

Hoofdartikel: Communitie Turbine strategie

Updateverleden

19 juni 2008-patch (Pyro Update)

  • Turbine is aan het spel toegevoegd.

Externe links