Turbine

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Turbine
CTF Turbine Center.png
Grundläggande Information
Typ Erövra Flaggan
Filnamn: ctf_turbine
Utvecklare: Flobster
Kartinformation
Miljö: Industriellt
Scensättning: Inomhus
Kartföremål
Healthico.png Hälsopaket: Smallhealth.png ×2   •   Mediumhealth.png ×4
Ammoico.png Ammunitionslådor: Mediumammo.png ×4
Map Photos
Menu photos ctf turbine.png
Map Overview
Turbine overview.png
Kart-Frimärke
Item icon Map Stamp - Turbine.png
Ledartavla för Supportrar
A CTF map inside a large industrial compound. It's clean and straightforward, making it easy to learn, but its well balanced layout ensures there are still a wide variety of strategic choices for teams to make, and for individual classes to shine.

Turbine är en Erövra Flaggan-karta som släpptes med Pyrouppdateringen som en officiell karta. Den och Fastlane blev de första gemenskapsgjorda kartorna valda av Valve för att bli officiella Team Fortress 2 kartor tack vare deras enastående kvalitet. Turbine är en av de två officiella kartorna som utspelar sig helt inomhus, den andra är Junction, en annan gemenskapsgjord karta.

För att vinna ska spelarna erövra det andra lagets Intelligens upprepade gånger tills de når erövringsmålet (standardmålet är 3) samtidigt som de måste hindra det andra laget från att göra samma sak. I kompetitivt spel är målet att erövra intelligensen fler gånger än motståndarlaget på 30 minuter.

Platser

  • Turbinrummet – Huvudrummet som länkar REDs och BLUs baser. Det är ett stort rum med två turbiner i mitten och en fraktcontainer på vardera sida. Två trappor leder upp till en balkong vid slutet av rummet på båda sidor, vilken leder till en ventil på båda sidor. I ett litet alkov på båda sidor finns ett medelstort hälsopaket.
  • Intelligensrummen – Ett rektangulärt rum med räcken som delvis avgränsar den nedre delen som har Intelligensen i sig. Rummet kan nås från tre håll: från trappan nära återskapningsområdet, via ett fall från ventilsystemet i taket, och två stora ingångar från hallen som länkar till turbinrummet.
  • Hallen – En hall som länkar intelligensrummet med turbinrummet. Det finns en upphöjd plattform där Spanare, Soldater och Demomän kan ta ett medelstort hälsopaket. Det är också möjligt för en Tekniker att komma upp genom att använda en Teleportör som även låter andra klasser komma upp på plattformen. Tekniker bygger ofta ett försvar på plattformen.
  • Återställningsområdet – Återställningsområdet leder ut till en hall där den ena utgången går till intelligensrummet och den andra leder till turbinrummet. Nära toppen av trappan till turbinrummet finns det en ventil som leder till turbinrummet som brukar vara en vanlig defensiv position.
  • Ventiler – Små ventiltunnlar tillåter passage från turbinrummet till återställningsområdena och till intelligensrummet via ett kort fall. Ventilerna kan delas in i två sektioner som möts vid återställningsområdena. En sida leder ut till en balkong i turbinrummet medan den andra leder ner till ett fall ner i intelligensrummen.


Se även: Bildgalleri för Turbine

Strategi

Huvudartikel: Gemenskapens Turbine-strategi

Uppdateringshistorik

Juni 19, 2008 Patch (Pyrouppdateringen)

  • Lade till Turbine i spelet.

Externa Länkar