Vaccineerder

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Fascinating...
The Medic on changing resistances

De Vaccinator is een secundair wapen voor de Medic. Het is ongeveer vergelijkbaar met de Medi Gun, met een teamgekleurd vloeistofgevulde glas welke vastzit aan het midden van de onderkant, een smalle monitor links van het daadwerkelijke wapen en additionele kabels en ventielen. Het veranderd ook de standaard Medi Gun rugzak naar een klein flesachtig apparaat.

Het hoofdkenmerk van dit wapen is de mogelijkheid voor de Medic om de gewenste weerstand te kiezen, wat invloed heeft op zowel de Medic als diegene die hij geneest. De speler kan voor kogels, explosieven en vuur weerstanden kiezen door op de speciale aanvalsknop te drukken (standaardknop: MOUSE3) en een gepast icoon zal verschijnen over de ÜberCharge meter. Zie echter wel dat verschillende dubbelzinnige projectielen, zoals pijlen afgeschoten met de Huntsman en de Kruisvaarderskruisboog door het spel als gewone kogels gezien worden.

Vergeleken met de standaard Medi Gun, heeft het wapen een 50% snellere ÜberCharge opbouwratio maar een 66% langzamere overgenezingsratio. Onderwijl het actief genezen krijgen de Medic en zijn doelwit 10% weerstand tegen het geselecteerde type schade en de zal de Medic zelf 25% van de toegedane schade op zijn genezende doelwit genezen. Daarnaast zal het hiervoor genoemde icoon boven de levensmeter van zowel de Medic als het genezingsdoelwit HUD te zien zijn, alsmede boven hun hoofd.

Wanneer de ÜberCharge gebruikt wordt en actief een doelwit aan het helen is krijgen zowel de Medic als het doelwit 75% schadeweerstand op een gekozen type schade. Daarentegen is er geen weerstand tegen de bonusschade van voltreffers en mini-voltreffers. Dit is een groot gat in de bescherming van het wapen.

In plaats van een enkele ÜberCharge meter, bouwt de Vaccinator vier kleinere ÜberCharge meters op welke worden gevuld worden met tussenstukken van 25% ÜberCharge (bijv. de meters worden gevuld in volgorde van 25%, 50%, 75%, en 100% ÜberCharge is bereikt). Deze meters kunnen een voor een worden gebruikt als twee seconden ÜberCharges. Als een ÜberCharge geactiveerd is terwijl de volgende ÜberCharge meter gedeeltelijk vol is, zal alle progressie verloren gaan en zal de ÜberCharge beginnen met het draineren van de laatst gevulde meter. Het is niet mogelijk om het type weerstand te veranderen tijdens een ÜberCharge, alhoewel door de alt-vuurknop in te drukken je wel alle meters kunt gebruiken voor je ÜberCharge tot alle gevulde meters op zijn, zonder onderbreking.

De Vaccinator is oorspronkelijk gecontributeerd aan de Steam Workshop onder de naam "The Hot Coffee".

Genezing en functietijden

Genezing en functietijden
Genezing
Genezing (in gevecht) 100% 24 / s (8 / s)
Genezing (buiten gevecht) 300% 72 / s (24 / s)
Functietijden
Effectduratie 2 / 4 / 6 / 8 s
Ladingstoenamesnelheid 3.75% / s (1.875% / s)
Maximale laadtijd 26.67 s (53.34 s)
Waarden zijn bij benadering en bepaald door gemeenschapstesten.

Demonstratie

Ontwerpen

Zie ook: Ontwerpen

Blauwdruk

Snelle Herstelling Herwonnen Metaal Vaccineerder
Item icon Quick-Fix.pngx3 + Item icon Reclaimed Metal.png = Item icon Vaccinator.png
Klasseteken - Medic Positieteken - Secundair Schroot Mogelijke Resultaten
Item icon Class Token - Medic.png + Item icon Slot Token - Secondary.png + Item icon Scrap Metal.png =
Item icon Kritzkrieg.png Item icon Quick-Fix.png Item icon Vaccinator.png

Updateverleden

20 december 2012-patch (Mecha Update)

 • De Vaccinator is aan het spel toegevoegd.

24 januari 2013-patch

 • Mankerende tekst is aan de receptbeschrijving toegevoegd.

Ongebruikte inhoud

 • Er zijn drie verschillende stijlen van stralen bedoeld voor dit wapen, één voor elk type weerstand. In plaats daarvan deelt het dezelfde straal als de Kritzkrieg en Snelle Herstelling.

Bugs

 • Als een aanval een voltreffer of mini-voltreffer is, wordt de extra schade niet weerstaan volgens de reguliere 10% terwijl je iemand geneest en 75% gedurende een Über. Specifieker:
  • Als een aanval een voltreffer is en driedubbel zoveel schade toedoet, zal alleen het oorspronkelijke percentage schade (eenderde) weerstaan worden. Dit resulteert in een totale weerstand van maar 3% terwijl men iemand geneest en 25% gedurende een Über.
  • Als een aanval een mini-voltreffer is en 1.35x schade toedoet zal de extra 35% schade niet weerstaan worden, wat resulteert in een totale weerstand van maar 7% terwijl je iemand geneest en 56% gedurende een Über.
 • In brand worden gestoken zorgt ervoor dat de speler de teamgekleurde gloed verliest wanneer onder het effect van een ÜberCharge.
 • Dit wapen gloeit niet wanneer het crit boosted is.
 • Het rugzakapparaat laat altijd RED lichten zien, ongeacht welk team er weergegeven word in de Mann Co. Store.

Galerij

Zie ook