Viaduct

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Viaduct
Viaduct 01.jpg
Informaţii de Bază
Tipul hărţi Regele Dealului
Numele fişierului: koth_viaduct
Dezvoltator(i): Valve
Map Items
Healthico.png Health Kits: Mediumhealth.png ×4
Ammoico.png Ammo Boxes: Mediumammo.png ×6
Map Photos
Menu photos koth viaduct.png
Map Overview
Viaduct overview.png
...Both teams start at the base of a low hill, and will have to climb to get to the capture point at the hill’s peak. The various elevations of the map and multiple routes to the central point guarantee some frenzied battles as the point changes hands during gameplay.
Viaduct are variatii multiple, incluzand Halloween.

Viaduct este o hartă de tip Regele Dealului. Împreună cu Nucleus și Sawmill, a fost lansat odată cu Actualizarea Fără-De-Clasă ca prima hartă oficială Regele Dealului pentru Team Fortress 2.

Până acum, Viaduct este singura hartă Regele Dealului dezvoltată de Valve de la schiță și a fost prima hartă oficială cu o temă de zăpadă, ca o variație unică a setării alpine a hărții.

Misiunea ta este să capturezi punctul de control și să îl aperi pentru o durată de 3 minute.

Locații

 • Vârful - Cea mai înaltă zonă din Viaduct, aici este locat punctul de control.
 • Bucătăria (Casă) - În zona vârfului pe ambele părți este câte o clădire, care duc pe margini în partea opusă.
 • Dealul - Un deal în aproprierea punctului, pe fiecare parte.
 • Valea - Zona mică din spatele casei unde este zona de apariție și intrările.

Strategie

 • Sniper poate fi o bătaie mare de cap pe această hartă – Majoritatea zonelor au linii drepte pe ambele părți și sunt greu de lovit de la punct în sine. Această problemă e cauzată de faptul că nu există rute pe lateral, ceea ce face pânda și spionatul dificile.
 • Marginile sunt locații excelente pentru a placa o Santinele. Dacă punctul a fost luat de inamic, considerați mutarea către partea la stânga de bucătărie unde se află pachetele de viață și muniție și teleportarea coechipierilor acolo.
 • Demoman-ul este o alegere excelentă pe această hartă – pot curăța punctul atât ofensiv cât și defensiv, și poate acționa ca și clasă Anti-Sniper și Anti-Engineer.
 • Zonele mai mici cu vedere către punctul de control sunt locații bune pentru Santinele. O setare bună îi poate alunga pe inamici de pe punct și poate ajuta echipa să controleze punctul. Doar fiți atenți la inamicii Sniper dacă doriți să vă așezați acolo.

Timpul Punctului de Control

Punct de Control Multiplicator Secunde
Punct de Control ×1
12 ,000
×2
8 ,000
×3
6 ,545
×4
5 ,760


Galerie

Istorie actualizări

25 August 2010 Patch

 • Reducerea timpului de capturare a punctului de la 6 la 3 secunde.
  • (În joc schimbarea a fost de la 24 la 12 seuncde).

Trivia

 • Valve inițial a spus că e prima hartă de TF2 veodată cu zăpadă. Datorită protesteloc de la sutele de membrii ai comunității care spuneau că existau și alte hărți custom cu zăpadă înainte de Viaduct, Valve au anulat cuvintele ulterior.
 • Viaduct are două filmulețe despre facerea acestuia "Making of" Partea 2 dezvoltate de Valve. Filmele arată cum harta a fost creată până la produsul final folosind Valve's Hammer World Editor. Filmul arată și o versiune specială a Rocket Jump Waltz.

Vezi și