Stem commando's

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Ik heb hulp nodig!
Ik heb hulp nodig!
De Medic

Stem commando's zijn vooraf gedefinieerde verzoeken om een team te organizeren of een roep voor help. Als je ze gebruikt, word hij gesproken in de stem van de speler zijn klasse, en kan ook een handgebaar bevatten (niet zichtbaar aan de speler zelf). De stem commando's zijn onderverdeeld in drie verschillende menu's (standaard Z, X, C). Sommige, maar niet alle commando's worden ook in de chat gezegd in het chatvenster.

Vanwege de belangrijkheid en universele aard heeft het "Medic" commando standaard een eigen toets (standaard E). Teammaten (en vermomde Spy's) die roepen voor genezing krijgen een tekstballon met een rood kruis boven hun hoofden. Als je als Medic speelt zijn deze ballonnen ook nog zichtbaar door muren heen, en hebben een pijl op het scherm die naar de speler wijst als de speler niet voor je staat. Soldiers die Gelijkmakers of Ontsnappingsplannen dragen kunnen geen Medics roepen.

Het "Help!" commando is contextgevoelig; als de speler op een controle punt van de vijand staat of een Springstoflading kar duwt, dan vraagt hij om hulp met het veroveren van het punt of duwen van de kar. Het "Spy!" commando is ook contextgevoelig: Als je naar een karakter kijkt en dan het Spy commando gebruikt resulteert in dat het karakter zegt dat dat karakter een Spy is (tenzij je een Pyro bent). Dit werkt op spelers van beide teams, en maakt niet uit of dat karakter een Spy of niet is. Het "Medic!" commando is alleen contextgevoelig voor de Scout, Soldier, Heavy, Engineer, Sniper en Spy: Naar een Medic kijken en dan het Medic commando gebruiken als een van deze klassen resulteert in je karakter die de Medic vraagt om de speler te volgen. Bovendien als je het "Oorlogskreet!" commando gebruikt op een vijand met een bepaald wpaen, zal je karakter een zin spreken gelijk aan de zinnen gesproken als je een duel maakt met een andere speler, en ook sommige unieke lijnen die alleen gehoord kunnen worden met dit commando.

Stem commando's gebruikt door vermomde Spy's gedragen zich anders; naar de Spy zelf en naar het vijandelijke team, deze commando's klinken dan als de klasse waar hij vermomd als is; naar teammaten zal de Spy normaal klinken.

Spraakmenu 1

Standaardtoets: Z

 1. Medic!
 2. Bedankt!
 3. Gaan! Gaan! Gaan!
 4. Oprukken!
 5. Ga linksaf
 6. Ga rechtsaf
 7. Ja
 8. Nee

Spraakmenu 2

Standaardtoets: X

 1. Pas op!
 2. Spy!
 3. Sentry recht vooruit!
 4. Teleporter hier
 5. Dispenser hier
 6. Sentry hier
 7. Activeer de lading!
 8. MEDIC: überlading klaar

Spraakmenu 3

Standaardtoets: C

 1. Help!
 2. Oorlogskreet!
 3. Aanmoedigen
 4. Bespotten
 5. Positief
 6. Negatief
 7. Goed schot
 8. Good werk
Stem commando's

Updateverleden

28 februari 2008-patch

 • [Onbeschreven] Protectie tegen stem commando's spamming toegevoegd. Dramatische daling in Teleporter nodig.

14 april 2011-patch (Hoedeloze Update)

 • Gelijkmaker:
  • Medic roepen geblokkeerd als wapen actief is.

3 juni 2011-patch

 • Community bijgedragen stem commando's toegevoegd.

Zie ook