Watchtower

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Watchtower
Watch 01.jpg
Informaţii de Bază
Tipul hărţi Arena
Numele fişierului: arena_watchtower
Dezvoltator(i): Joshua "JoshuaC" Shiflet
Map Items
Healthico.png Health Kits: Smallhealth.png ×2
Ammoico.png Ammo Boxes: Smallammo.png ×2
Map Photos
Menu photos arena watchtower.png
Map Overview
Watchtower overview.png
Timbrul Hărţii
Item icon Map Stamp - Watchtower.png
Supporters Leaderboard
An Arena map that plays unlike any of Valve’s Arena maps, with a heavy focus on vertical space and long, open sight lines. Control of the central building is a key decision that teams must wrestle over.

Watchtower este o hartă Arena dezvoltată de comunitate. A fost inclusă în Actualizarea Scout ca o hartă oficială mulțumită calității nemaipomenite a acesteia.

Misiunea ta este să elimini intreaga echipă inamică sau să capturezi punctul central după ce devine valabil.

Film introducător

Locații

 • Mulțumită naturii largi și verticale a acestei hărți, e destul de deosebită față de orice altă hartă Arena. Sniperii fac foarte bin în Watchtower, și de pe lateral cât și de pe watchtower în sine.
 • Diferit de alte hărți Arena, păstrarea punctul din mijloc în siguranță înainte să fie activat e foarte important. Încearcă să coordonezi echipa șă alerge direct către turn. Dacă inamicii ajung primii în turn, ei pot fi alungați, un Demoman fiind cheia în securizarea punctului cu bombe lipicioase, blocându-l. Un Heavy sau un Pyro persistând în clădirea principală pot fi de ajutor de asemenea.
 • Engineeri pricepuți, cu ajutor de la echipă, pot înregistra punctul după ce runda începe, făcându-l aproape inaccesibil inamicilor. Acest truc e greu de făcut de 2 ori, dar poate fi o tactică surpriză bună. Ce face greu aici e de asemenea sacrificarea metalului, singurul care se poate găsi e jos pe hartă și e luat des. Asta înseamnă că un dispensar trebuie făcut întotdeauna înainte de santinelă. Dacă ești norocos, armele căzute pot fi o sursă bună de metal.
 • Acoperișul turnului de veghere poate fi atins cu o săritură cu racheta sau bombele lipicioase, și este o gaură în acesta pentru a ataca punctul, fiind cea mai bună metodă de a îi scoate pe inamici din clădire, dar și Sniperii trebuie să stea așezați.

Strategie

 • Sniperii pot sări pe o scândură din lemn mai mică în afara porților având în față turnul. Aceasta face o șansă bună și rapidă de a omorî prin lovitură în cap o clasă cu viață puțină.
 • Spy poate sări pe scările inamicilor când runda începe pentru a îi înjunghia pe cei care merg direct către turn.
 • Când sunteți invizili, pe o țeavă, Spy poate merge ușor ocolit pe țeavă pentru a nu fii detectați.
 • Pe pământ, Sniperii au o vedere mică către turn. Aceasta poate fi folosită pentru o omorâre lașă deoarece punctul laserului va apărea pe tavan.
 • Printr-o singură lovitură, geamurile de pe turn pot fi toate sparte. Acestea pot deschide o foarte bună metodă de a ataca de afară, în special de pe țevi. Este foarte de folos pentru Demoman, care poate să deschidă geamurile cu o bombă lipicioasă apoi bombardând turnul cu explozive.
 • Micile bălți de jos pot stinge focul. Pentru un Pyro, este foarte important să îi ardă complet pe inamici, încât metoda de a fugi după ce inamicul este în flăcări nu e o strategie efectivă aici.
 • Liniile deschise lungi de pe lateral fac clasele de distanță scurtă precum Pyro inefectiv în aceste zone. Încercați atacul indirect prin alte zone ale harții sau de sus dacă se poate.

Istoria actualizărilor

3 February 2010 Patch

 • Fixat un caz în care jucătorii puteau deschide și bloca în porțile de deschidere înainte ca runda să înceapă.
 • Improvizarea clipping-ului pentru a preveni oamenii să iasă din hartă.
 • Optimizarea hărții pentru o mai bună performanță.

Timpi Punct de Control

Punct de Control Multiplicator Secunde
Punct de Control ×1
24 ,000
×2
16 ,000
×3
13 ,90.999999999999
×4
11 ,520


Galerie

Legături Externe