Well (Erobr Flaget

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Well har flere variationer, inklusiv Arena og Kontrolpunkt.
Well (Capture the Flag)
Ctfwell04.png
Grundlæggende information
Banetype Erobr flaget
Filnavn: ctf_well
Udvikler(e): Valve
Bane-information
Miljø: Industriel
Scenarie: Dagslys, solrig
Dybt vand: Ja
Miljøfarer: Tog
Bane-genstande
Healthico.png Helbredelsespakker: Smallhealth.png ×4   •   Mediumhealth.png ×8
Ammoico.png Ammunitionskasser: Smallammo.png ×8   •   Mediumammo.png ×10
Map Photos
Menu photos ctf well.png
Map Overview
Well (Control Point) overview.png
...skal ned til torturtogets station i togby...
Demomanen, der snalret prøver at huske at tage toget

Well er en officiel Erobr Flaget bane. Well blev udgivet med 25. januar 2008-opdateringen, og var den første officielle bane tilføjet efter spillets første udgivelse.

Well (Erobr Flaget) er en simplere variant af Well (Kontrolpunkt), hvor den største forskel er midterste bygning. På Well (CP), er den midterste bygning udskiftet med en meget større to-etagers bygning med to toge, der går igennem. Hvorimod Well (CTF) har et smallere skur med blot ét tog, der går igennem. Derudover, er respawn-rummene på Well (CP) bag, hvor Efterretningerne er placeret, mens respawn-rummene på Well (CTF) er placeret, hvor det sekundære Kontrolpunkt er på Well (CP).

Introduktionsvideo

Steder

Efterretnings-rum (raketsilo)

 • Efterretningerne: Efterretningerne ligger i hjertet af holdenes baser. De sidder på en lille vogn i midten af en cirkulær affyrings-platform. Platformen er tilgængelig gennem to trappesæt på hver side af platformen foran, og to andre sæt af trapper fra bagsiden.
 • Raket: Over Efterretningerne er en massiv raket. Når runden slutter, vil det vindende holds raket begynde skyde røg ud af sin udstødning, som om den er ved at blive affyret.
 • Efterretnings-rum: Rummet er tilgængeligt fra fire indgange. Der er to indgange fra stueetagen. To mere indgange leder til den tredje etage til catwalks rundt om rummets periferi, og over raket affyrings-platformen. En medium helbredspakke ogammunitionskasse sidder bag Efterretnings-platformen, nær bagvæggen, og en lille ammunitionskasse ligger ved den yderste venstre og højre side af rummet.

Foran basen

 • Stueetagen (Gårdhave): Hovedrummet for hvert holds base. To brede korridorer leder til store oprulnings-døre, der er placeret i hver ende af rummet. Et lille rum sidder mellem korridorerne, med en trappe til Sniper-dækket og en en-vejs skakt, der leder til voldgraven uden for basen. Spawn-rummene er ved begge ender af Gårdhaven. Det højre spawn vender mod døren ved enden af korridoren, mens det venstre spawn-rum er sat vertikalt i forhold til døren. Catwalks går langs periferien af den bagerste del af gårdhaven, der leder til Sniper-dækket gennem side-hallene til venstre og til højre.
 • Vand-indgangen: I indgangen til hver base, er der en gang øjeblikkeligt til siden, der forbinder de to indgange. Der er en trappe, der leder til en side-gang på den anden etage, og en en-vejs dør, der leder til de to voldgrave på Gårdspladsen.
 • Anden etage (Sniper-dæk): En lang korridor med vinduer, som løber langs bredden af hvert holds base. Det andet holds anden etage er synligt fra hvert holds base. Den anden etage er normalt frekventeret af Snipere, da vinduerne giver et klart udsyn til det meste af Gårdspladsen, og spillere, der løber langs den anden etage på den fjendtlige side. En murstens-korridor i midten leder til den tredje etage, og en korridor i hver ende leder til stueetagens catwalks.
 • Tredje etage (Loft): Den tredje etage i hvert holds base. Et trægulv løber langs rummets periferi, som leder til en murstens-korridor til Sniper-dækket på en side, og en åben dør til Efterretnings-rummet, der overser Siloen, på den anden side. MIdten af rummet er åbnet op til stueetagen. Den tredje etage er populær med Engineers, fordi Sentry Guns er svære at ramme fra bunden af etager. Medium helbredspakker og ammunitionskasser ligger på begge sider af rummet.

Udenfor

 • Gårdsplads: Området mellem den RØD'e og BLÅ base. Uden for hver base er en dyb voldgrav, med en bro der går over fra hver indgang. To broer uden for oprulnings-dørene går over voldgraven, og leder til gårdspladsens centralområde. Mange parkerede tog og boksevogne giver dække, og den midterste boksevogn har en bunke af kasser, som tillader spillere at hoppe op på vognene.
 • Voldgrav: Voldgraven er en grøft med meget dybt vand, som ligger uden for hver base, og går langs bredden af hele basen. Den er tilgængelig fra Gårdspladsen, eller ved at hoppe i gennem en-vejs døren inden i hver base.
 • Midten: Midten af gårdspladsen indeholder et smalt, langt skur, med et enkelt aktivt tog, der kører igennem der periodisk. To medium helbredspakker og to små ammunitionskasser ligger på sporene, på hver side af skuret. Spillere ramt af toget vil blive dræbt og bygninger ramt af toget vil blive ødelagt, uden at noget resterende metal dropper.

Strategi

Hovedartikel: Fællesskabets Well (CTF) strategi

Opdateringshistorik

25. januar 2008-opdateringen
 • Tilføjede ny Erobr Flaget bane CTF_Well

14. februar 2008-opdateringen

 • Fiksede at tog ikke startede på bane-spawn.
 • Fjernede punkt-associationer fra rød spawn, som spammede konsollen.
 • Tilføjede ctf_well til standard mapcycle.txt-filen.
 • Tilføjede ctf_well til standard motd.txt-filen.

20. marts 2008-opdateringen

 • Opdaterede ctf_well med adskillige fiks mod udnyttelser.

19. juni 2008-opdateringen (Pyro-opdateringen)

 • Tilføjede en rute fra den fremadrettede centrale foye op til kamppladserne.
 • Fjernede central bygning, reducerede banens længde i det hele taget.
 • Redistribuerede helbredspakke og ammunitionskasser gennem baserne.

10. juli 2013-opdateringen

 • Fiksede at spillere hoppede ud af banen.

Paratviden

 • Mens der er indhold, som er blevet tilføjet og fjernet fra banen, er designet på Well (Erobr Flaget) tættere på at ligne den originale Team Fortress Classic bane.

Se også