Well (Verover de Vlag)

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Well (Capture the Flag)
Ctfwell04.png
Basisinformatie
Kaarttype Verover de vlag
Bestandsnaam: ctf_well
Ontwikkelaar(s): Valve
Kaartinformatie
Omgeving: Industrieel
Decor: Daglicht, zonnig
Diep water: Yes
Gevaren: Trein
Map Items
Healthico.png Genezingkits: Smallhealth.png ×4   •   Mediumhealth.png ×8
Ammoico.png Ammunitiepakketten: Smallammo.png ×8   •   Mediumammo.png ×10
Map Photos
Menu photos ctf well.png
Map Overview
Well (Control Point) overview.png
Well heeft meerdere variaties, inclusief Arena en Controleposten.
...gonna take down to the pain train station in train town...
The Demoman drunkenly trying to remember to catch a train

Well is een Verover de Vlag map en is uitgebracht tijdens de 25 januari 2008-patch als de eerste officiële map die aan het spel werd toegevoegd na de uitgave van het spel. De map is een variant van zijn Controle Punten vorm. Het grote verschil tussen de CTF versie en de CP versie is dat het middelste gebouw helemaal verwijderd is en is vervangen door een veel kleinere schuur, met maar één Trein die door het midden heen rijd inplaats van twee. De map is symmetrisch gebouwd aan beide kanten van de treinrails. Een ander verschil is de respawnkamers. In de CTF versie liggen deze alleen waar het tweede controlepunt zou zijn, met andere woorden niet erg ver van de ingang van de basissen van de teams.

Om te winnen moet jouw team de Intelligentie van het tegengestelde team veroveren totdat het spel zijn veroverlimiet bereikt is (standaard is dat 3) en tegelijkertijd het andere team ervan weerhouden hetzelfde te doen.

Introductie Video

Locaties

 • Raketsilo (Intelligentiekamer) - De achterste kamers in de basis van zowel RED en BLU. Het hoofdthema van de kamer is het lanceerplatform waarop de intelligentie ligt (op een kar-achtige object). Boven dit hangt een zeer grote raket, welke de indruk geeft dat het voorbereid word voor een lancering. Er zijn twee trappen aan biede kanten van het platform vanaf e begane grond. De kamer kan worden bereikt via vier ingangen, twee daarvan komen vanuit de "kelder"op de looplanken rond de zijkanten van de kamer, en boven het raketlanceerplatform. Een medium gezondheidskit en Ammunitiekrat liggen achter het intelligentieplatform, dichtbij de achterste muur, en kleine munitiepakken liggen aan de verre rechter en linkerkant van de kamer.
 • Zolder (Derde verdieping) - De derde verdieping van elk teams basis. Een houten vloer loopt langs de kanten van de kamer, en leid naar een bakstenen gang naar het Sniperdek aan de ene kant, en een open deur naar de opdrachtkamer die uitkijkt over de Silo aan de andere kant. Het midden van de kamer bestaat uit een diep gat dat doorloopt tot aan de begane grond, en is populair voor Engineers om hun Sentry Guns te plaatsen om zo het hele gebied te bewaken omdat de Snetry Guns moeilijk te raken zijn vanaf de begane grond. Medium Gezondheidskits en Ammunitiekratten liggen aan biede kanten van de kamer.
 • Sniperdek (Tweede verdieping) - Een lange bakstenen gang die langs de hele breedte loopt van de basis. Vaak ook wel het Snipersdek genoemd omdat het een populaire plek voor Snipers is. Een bakstenen gang in het midden loopt naar de zolder, en een gangen aan beide uiteinden lopen naar de atrium looplanken. Vanaf dit dek kan het hele gebied buiten gezien worden, inclusief het vijandelijke Sniperdek.
 • Begane Grond (Het Atrium) - De hoofdkamer van elk teams basis. Twee gangen leiden naar grote omhoogrollende garagedeuren die naar het gebied buiten de basis uitmonden. Een kleine kamer zit tussen de twee gangen in, met een trap naar het Sniperdek en een eenwegsgang die naar buiten leid. De spawnkamers komen altijd uit in een van de gangen in het Atrium; (vanaf de Silo) de rechter spawnkamer komt recht voor het oprol garagedeur aan het einde van het atrium, en de linker spawnkamer ligt schuin tegenover de garagedeur aan het einde van het atrium. Het gebied dat normaal gesproken het controlepunt zou bevatten op CP Well is vervangen door houten muren. Loopplanken lopen langs de zijkanten van het achterste gedeelte van het atrium, en leiden naar het Sniperdek d.m.v. korte gangen aan de linker en rechterkant.
 • De Tuin - Het gebied tussen de basis van RED en BLU. Buiten elke basis is een diepe gracht, bereikbaar vanuit elke basis door de eenwegsgang. Twee bruggen buiten de omhoogrollende deuren steken over de gracht, en leiden naar het middelste gebied dat gedomineerd word door geparkeerde treinwagons, stapels kratten, en een enkele lange schuur waarbinnen een aantal rails lopen. Een enkele trein passeerd op een semi-vast tijdstip door deze schuur heen, wat het interieur van deze schuur gevaarlijk kan maken. Twee kleine munnitiekratten en twee medium gezondheidskits liggen aan beide kanten binnen de schuur.

Strategie

Zie Communitie Well (CTF) strategie

Updateverleden

25 januari 2008-patch

 • Nieuwe CTF map CTF_Well is aan het spel toegevoegd.

14 februari 2008-patch

 • Repareerde dat treinen niet begonnen tijdens het opstarten van de map.
 • Verwijderde veroverassociatie van RED spawnpunten die de console spamden.
 • Voegde ctf_well toe aan het standaard mapcycle.txt bestand.
 • Voegde ctf_well toe aan het standaard motd.txt bestand.

20 maart 2008-patch

 • ctf_well geüpdated met aeen aantal exploit reparaties.

19 juni 2008-patch (Pyro Update)

 • Voegde een route toe vanaf de voorwaartse centrale gang die leid naar de balkonnen.
 • Verwijderde het centrale gebouw, verminderde de algemene lengte van de map.
 • Herdistributeerde alle gezondheids en-munitiepakketten door de basis heen.

Bugs

 • Door de Kleefbommenwerper te gebruiken, kunnen spelers zichzelf naar de top barriére van de map lanceren wat het toestaat om de speler vast te zetten op het hoogste punt van de skybox. Een speler kan deze techniek ook gebruiken om het speelveld van de map geheel te verlaten.

Trivia

 • Terwijl er dingen zijn toegevoegd en verwijderd aan de map, is TF2's Well (Verover de Vlag) ontwerp desalniettemin trouwer aan de originele Team Fortress Classic map.

Zie ook