Kaukopaimen

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Tämä ei ole autopilotilla, poju!
Engineer oikeasta taidosta

Kaukopaimen on saavutettava toissijainen ase Engineerille. Se näyttää olevan puisen pistoolin kahvan jäänne, johon on kiinnitetty joystick ja lautasantenni.

Kun tämä ase on käytössä, se antaa Engineerin ohjata Vartiotykkiään manuaalisesti. Tänä aikana Vartiotykki lakkaa tähtäämästä ja tulittamasta automaattisesti, eikä välitä vihollispelaajista. Sen sijaan Engineer voi ohjata rakennuksen tulittamaan konekivääreillään painamalla ensisijaista tulituspainiketta ja Tason 3 Vartiotykin laukaisemaan raketteja toissijaisella tulitusnäppäimellä.

Kaukopaimen tuottaa puoliksi läpinäkyvän suojan Vartiotykin ympärille, joka ottaa vastaan 66% kaikesta kohti tulevasta vahingosta. Tämä kilpi kestää niin kauan kuin pelaaja käyttää Kaukopaimenta jatkuvasti. Tämä kilpi tason 2 tai 3 Vartiotykin ympärillä voi auttaa niitä selviämään Pilkkahyökkäyksistä, jotka tavallisesti tuhoaisivat minkä tahansa rakennuksen välittömästi, kuten Pyron Hadouken tai Soldierin Kamikaze.

Tämän lisäksi tykin tulinopeus kaksinkertaistuu, ja sen ohjusten laukaisunopeus lisääntyy. Vartiotykistä lähtee lasertähtäin, joka seuraa Engineerin HUD: in tähtäintä. Lasertähtäimellä on pientä automaattista tähtäystä; verhoutumatonta ja naamioitumatonta vihollista tähdätessä se tähtää automaattisesti heidän keskelleen, niin kauan kuin Engineer pitää tähtäimensä heidän päällään. Toiset pelaajat voivat nähdä laserin ja käyttää sitä ottaakseen nopeasti Vartiotykin sijainnin selville.

Pelaajan vaihtaessa toiseen aseeseen tai kuollessa Vartiotykki tulee toimintakyvyttömäksi kolmeksi sekunniksi suojansa sisällä, minkä jälkeen se jatkaa normaalia toimintaa ja kilpi katoaa. Jos Vartiotykkiä tyhjennetään sen ollessa toiminnassa, kaikki sillä olevat vaikutukset poistuvat.

Kaukopaimen antaa ovelan Engineerin päästä korkeisiin paikkoihin Vartiotykki-hypyn avulla.

Kaukopaimen annetaan automaattisesti mille tahansa pelaajalle, joka saavuttaa 17 Engineer-saavutusta.

Esittely

Luominen

Katso myös: Luominen

Piirustus

Luokkamerkki - Engineer Paikkamerkki - Toissijainen Metalliromu Mahdolliset lopputulokset
Item icon Class Token - Engineer.png + Item icon Slot Token - Secondary.png + Item icon Scrap Metal.png =
Item icon Wrangler.png Item icon Short Circuit.png

Liittyvät Saavutukset

Leaderboard class engineer.png Engineer

Tykinruokaa
Tykinruokaa
Tapa 10 Sniperia ohjaamalla vartiotykkiäsi kaukopaimenella.


Suojamuuri
Suojamuuri
Suojaa vartiotykkiä kaukopaimenella siten, että tykki selviää 500 vahinkopisteestä tuhoutumatta.


Patenttisuoja
Patenttisuoja
Tuhoa vihollis-Engineerin vartiotykki ohjaamalla kaukopaimenella omaa vartiotykkiäsi.
Yllätyskantama
Yllätyskantama
Tapa 10 vihollista vartiotykin normaalin kantomatkan ulkopuolella kaukopaimenen avulla.


Rio Grande
Rio Grande
Korjaa/lataa toisen Engineerin ohjaama vartiotykki 50 kertaa.


Hakumoottori
Hakumoottori
Tapa 3 verhoutunutta Spyta ohjaamalla vartiotykkiä kaukopaimenella.

Päivityshistoria

8. heinäkuuta 2010 -päivitys (Engineer-päivitys)

 • Esine lisättiin peliin.

9. heinäkuuta 2010 -päivitys

 • Kaukopaimen ei enää näytä Haulikon ammusmäärää.
 • Korjattiin bugi, jossa kaukopaimennetut tason 3 Vartiotykit ampuivat yhä raketteja, vaikka niiden ammukset olivat lopussa.

19. heinäkuuta 2010 -päivitys

 • Korjattiin bugi, joka antoi pelaajien tappaa joukkuetovereitaan kaukopaimennetuilla Vartiotykeillä.

19. lokakuuta 2010 -päivitys

 • Korjattiin Engineerit pystymästä rakentamaan tason 3 Minivartiotykkejä.

10. maaliskuuta 2011 -päivitys

 • Korjattiin "Teksasilainen teurastamo" Engineer saavutus, koska se ei laskenut Kaukopaimenen ja Mini-vartiotykin tappoja.

Bugeja

 • Sekä suoja- että laserefekteille on olemassa useita bugeja, jotka saavat juuttumaan paikoilleen tai käyttäytymään oudosti. Näihin kuuluu:
  • Kaukopaimennetusta Vartiotykistä lähtevä laser voi mennä joidenkin seinien läpi ja joskus liikkua edestakaisin hyvin nopeasti.
  • Kaukopaimennetun Vartiotykin ylöspoimiminen jättää Kaukopaimenen suojaefektin paikalleen pieneksi hetkeksi. Tämän lisäksi Vartiotykin laskeminen ja Kaukopaimentaminen saa laserin lähtemään oudoista paikoista, kuten vihollisen Vartiotykeistä. Tämä voidaan korjata vaihtamalla toiseen aseeseen ja sitten takaisin Kaukopaimeneen.
  • Tällä hetkellä pelissä on bugi, joka saa tähtäyslaserin lähtemään joukkuetovereiden silmistä pelaajan tähdätessä heitä. Tämä voi tehdä vihollisiin tähtäämisestä hankalaa. Bugi näkyy vain pelaajan ruudulla; kukaan muu pelaajista ei näe sitä.
 • Vihollisen tappaminen Vartiotykin raketeilla Kaukopaimenta käyttämällä saa aikaan tason 3 Vartiotykin tappoikonin Kaukopaimenen tappoikonin sijasta.
 • Tappoikonin oikea puoli ei näy kun se esitetään.
 • Kun Tason 3 Vartiotykki käsketään laukaisemaan raketteja, se ei näytä tavallista rakettien lataamisanimaatiota.
 • Jos Engineer käskee kaukopaimennettua Vartiotykkiä ampumaan ja samaan aikaan painaa "Viimeksi käytetty ase" -painiketta, se lakkaa tulittamasta. Kaukopaimenen valitseminen uudelleen saa Vartiotykin tulittamaan hetken omillaan. Sama tapahtuu raketteja ammuttaessa tason 3 Vartiotykillä.

Triviaa

Radigan Conagher pitelemässä Kaukopaimenta.

Galleria

Katso myös