Beteugelaar

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Dit ding staat niet op de automatische piloot, knul!
De Engineer over echte vaardigheden

De Beteugelaar is een vrijspeelbaar secundair wapen voor de Engineer. Het is het overblijfsel van een houten kolf van een pistool, gecombineerd met een vroeg jaren 80 joystick met één knop en een satellietschotel.

Wanneer de Beteugelaar wordt geselecteerd, neemt de Engineer handmatig de controle over zijn Sentry Gun. Terwijl de Beteugelaar actief is, zal de Sentry Gun niet meer automatisch richten en schieten. Daarentegen kan de Engineer nu wel de constructie begeleiden met richten en de primaire vuurknop gebruiken om het machinegeweer te vuren, terwijl een level 3 sentry met de secundaire vuurknop zijn raketten kan afvuren. De machinegeweren en de raketten hebben niet langer een maximum afstand, maar de raketten hebben wel last van schadeafname, gebaseerd op de afstand tussen de Engineer en het doelwit.

De Beteugelaar zet een semi-doorzichtig schild op rond de Sentry Gun, dat 66% van alle inkomende schade absorbeert. Dit schild zal blijven bestaan zolang de speler de Beteugelaar gebruikt. Dit schild, samen met een level 2 of 3 Sentry Gun, kan ervoor zorgen dat de constructie zelfs bespottingsaanvallen kan overleven die normaal de constructie zouden vernietigen, zoals de Pyro's Hadouken of de Soldier z'n Kamikaze.

Daarnaast worden de schietsnelheid en de afvuursnelheid van de raketten (bij level 3 Sentry Guns) verdubbeld. Bij het gebruik zendt de Sentry Gun een laserstraal uit, die automatisch het richtmerk van de Engineer volgt. De laserstraal kan alsnog zeer licht automatisch richten; wanneer de speler op een zichtbare en vermomde vijand richt, zal de lasterstraal automatisch richten op hun midden, zolang de Engineer op ze gericht blijft. Een groot nadeel is dat andere spelers deze laserstralen ook kunnen zien en zullen gebruiken om snel de locatie van de Sentry Gun te bepalen.

Wanneer de Engineer wisselt naar een ander wapen of doodgaat is de Sentry Gun uitgeschakeld voor 3 seconden met zijn schild. Na de drie seconden zal de Sentry Gun zichzelf weer activeren en als normaal werken. Wanneer er een Sapper op de Sentry Gun wordt geplaatst wanneer deze bediend wordt met de Beteugelaar, zullen alle afkoel effecten worden verwijderd.

Wanneer de Engineer verdoofd wordt door de Klaas Vaak, kan hij niet de Serntry Gun vuren, maar deze blijft wel onder invloed van de Beteugelaar, waardoor deze effectief uitgezet wordt.

De Beteugelaar stelt een Engineer ook in staat om hoge plaatsen te bereiken door middel van een Sentry Gun sprong.

De Beteugelaar wordt automatisch gegeven aan spelers die 17 Engineerprestaties hebben verdiend.

Demonstratie

Ontwerpen

Zie ook: Ontwerpen

Blauwdruk

Klasseteken - Engineer Positieteken - Secundair Schroot Mogelijke Resultaten
Item icon Class Token - Engineer.png + Item icon Slot Token - Secondary.png + Item icon Scrap Metal.png =
Item icon Wrangler.png Item icon Short Circuit.png

Gerelateerde prestaties

Leaderboard class engineer.png Engineer

Snipers Snappen
Snipers Snappen
Dood 10 snipers met een sentrygun die door je Wrangler wordt bestuurd.


Goed Gebouwd
Goed Gebouwd
Laat een sentry, die beschermd wordt door het schild van de Wrangler, 500 schadepunten opvangen zonder te worden vernietigd.


Bescherming van je Patenten
Bescherming van je Patenten
Vernietig de sentry van een vijandelijke Engineer met een sentry die door je Wrangler wordt bestuurd.
Gepakt Op De Afstand
Gepakt Op De Afstand
Dood 10 vijanden buiten het normale bereik van een sentry door middel van de Wrangler.


Herhaling Is De Sleutel
Herhaling Is De Sleutel
Voer 50 reparaties (schadepunten of munitie) uit op een sentry die wordt bestuurd door de Wrangler van een andere engineer.


Zoekmachine
Zoekmachine
Dood 3 vermomde Spy's met een sentrygun die door jouw Wrangler wordt bestuurd.

Updateverleden

8 juli 2010-patch (Engineer Update)

 • Dit voorwerp werd toegevoegd aan het spel.

9 juli 2010-patch

 • De Beteugelaar laat niet langer de munitie van de Shotgun zien.
 • Een bug waarbij een level 3 Sentry onder de invloed van de Beteugelaar nog steeds raketten kon afvuren, ook al zat deze zonder munitie, is gerepareerd.

19 juli 2010-patch

 • Een exploit, waarbij teamgenoten gedood konden worden met een Sentry Gun onder invloed van de Beteugelaar, is gerepareerd.

18 oktober 2010-patch

 • Engineers kunnen niet langer level 3 Mini-Sentry Guns bouwen door middel van de Beteugelaar.

19 oktober 2010-patch

 • Engineers kunnen nu echt niet meer level 3 Mini-Sentry Guns bouwen.

10 maart 2011-patch (Shogun Pack)

 • De "Het Beste Kleine Slachthuis in Texas" Engineerprestatie telt nu Beteugelaar en Mini-Sentry doden.

Bugs

 • Verschillende bugs bestaan met zowel het schild als de lasereffecten, waardoor ze in een bepaalde positie vast komen te zitten of zich vreemd kunnen gedragen;
  • De laser uitgezonden van de Sentry Gun onder invloed van de Beteugelaar kan soms door muren heen gaan en van tijd tot tijd heel snel heen en weer bewegen.
  • Bij het oppakken van een Sentry Gun die onder invloed van de Beteugelaar is, blijft de rode gloed van het schild voor een korte tijd achter. Ook verschijnt de laser soms uit vreemde punten, zoals vijandelijke Sentry Guns, wanneer je een Sentry Gun weer neerzet en de Beteugelaar gebruikt. Dit kan ongedaan gemaakt worden door een ander wapen voor te pakken en vervolgens weer terug te gaan naar de Beteugelaar.
  • Een Sentry onder invloed van de Beteugelaar die op een bewegend platform staat zal het schild achterlaten wanneer het platform en de Sentry bewegen.
  • Op dit moment is er een glitch die er voor zorgt dat de laser van de Sentry Gun uitgezonden wordt uit de ogen van teamgenoten wanneer je op ze richt. Dit maakt het wat lastiger om op vijanden te mikken. Deze glitch is alleen aanwezig op het scherm van de speler die de Verstikker heeft; andere spelers kunnen dit niet zien.
  • Het schild clipt met de Rakettenwerper van de level 3 Sentry Gun.
 • Wanneer de Beteugelaarr gebruikt wordt om vijanden met de raketten van de Sentry Gun te doden zal de doodsnotificatie de level 3 Sentry Gun kill-icoon laten zien in plaats van de Beteugelaar.
 • De rechterhelft van het doodsicoon is afgeknipt wanneer deze verschijnt.
 • Wanneer een level 3 Sentry Gun raketten schiet zal deze niet de normale herlaad animatie doen.
 • Als de speler achter een Sentry Gun staat en direct raketten probeert te schieten wanneer hij of zij naar de Beteugelaar wisselt, dan kan dit ervoor zorgen dat de speler de Sentry Gun oppakt of per ongeluk vernietigd.
 • De Beteugelaar zal de teller op een vreemde Moersleutel of Kartel laten toenemen als de Engineer zichzelf dood met zijn eigen Sentry Gun onder invloed van de Beteugelaar.
 • Het is mogelijk om de prestatie "Gepakt Op De Afstand" te verdienen wanneer de Engineer zichzelf doodt buiten het gebruikelijke bereik met een beteugelde Sentry Gun.

Trivia

Radigan Conagher met de Verstikker.

Galerij

Zie ook