Controlorul

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Chestia asta nu e pe auto-pilot, fiule!
Inginerul

Controlorul este o armă deblocabilă Secundară pentru Inginer. Pare să fie compus din rămășițele unui mâner de lemn al unui Pistol cu un joystick și o antenă de satelit.

Când e selectat, Inginerul controlează ținta Santinelei. În timpul acestei perioade, Santinela nu mai caută ținte automat, ci numai atunci când îi este ordonat. Controlorul produce un scut semi-transparent în jurul Santinelei care absoarbe 66% din toate pagubele. În plus, ritmul de foc e dublat și ritmul de lansare al rachetelor este mărit. Un laser este emis din Santinelă care o direcționează spre centrul inamicilor vizibili și nedeghizați care sunt în ținta Controlorului. Alți jucători pot vedea laserul și își pot da seama rapid unde e localizată Santinela.

Când se schimbă arma, sau atunci când moare Inginerul, Santinela devine neoperațională timp de trei secunde, păstrând scutul în acest timp, după care își va relua funcția normală. Dacă Santinela este Sabotată în timp ce e în operațiune, toate efectele vor fi înlăturate.

Controlorul permite Inginerului deștept să ajungă în locuri la înălțime folosind un Salt Santinelă.

Demonstraţie

Realizări

Leaderboard class engineer.png Inginer

Spărgându-l pe Morant
Spărgându-l pe Morant
Omoară 10 Sniperi cu o Santinelă aflată sub comanda Controlorului.


Blocarea Construcției
Blocarea Construcției
Absoarbe cu Santinela ta protejată de scutul Controlorului 500 de daune, fără ca aceasta sa fie distrusă.


Protejarea Brevetului
Protejarea Brevetului
Distruge Santinela unui Inginer inamic cu o Santinelă aflată sub comanda Controlorului tău.
Dominat la Distanță
Dominat la Distanță
Omoară 10 inamici în afara razei normale de acțiune a Santinelei tale, folosind Controlorul.


Măcinarea Rio
Măcinarea Rio
Execută 50 de reparații și/sau reîncărcări pe o Santinelă aflată sub comanda Controlorului unui alt Inginer.


Motor de Căutare
Motor de Căutare
Ucide 3 Spioni invizibili cu o Santinelă aflată sub comanda Controlorului tău.

Bug-uri

 • Cândva, laserul emis de către Santinelă în timp ce se folosea Controlorul putea trece prin unii pereți și ocazional să se miște rapid înainte și înapoi.
 • Ridicând o Santinelă Controlată va lăsa efectul vizual de scut pentru un timp. În plus, când se replasează Santinela și se Controlează, laserul se va emite din locuri stranii, ca Santinelele Adverse. Se poate repara schimbând arma și apoi revenind la Controlor.
 • Există o eroare care face ca laserul de țintire al Santinelei să fie emis din ochii aliaților dacă îi țintești. Acest lucru face țintirea puțin mai grea. Eroare e numai prezentă pe ecranul jucătorului; niciun alt jucător nu va vedea la fel.
 • Rachetele Santinelei vor face ca imaginea de ucidere să pară a celei a Santinelei de nivel 3 în locul Controlorului standard.

Schimbări antecedente

Patch-ul din 9 iulie 2010

 • Controlorul nu mai arată câtă muniție mai are Pușca.
 • S-a reparat un bug unde santinelele controlate de nivel 3 puteau să mai lanseze rachete când nu mai aveau muniție.

Patch-ul din 19 iulie 2010

 • S-a reparat o exploatare care permitea ucideri în echipe cu Santinelele controlate.

Patch-ul din 19 octombrie 2010

 • S-a reparat o exploatare la Engineer care putea să contruiască mini-santinele de nivel 3.

Trivia

Radigan Conagher Ţinând Controlorul.
 • Controlorul, împreună cu Justițiarul Frontierei, Pistolarul și Ospitalitatea din Sud par să fi fost proiectate de către Radigan Conagher, strămoșul Inginerului. Acest lucru se poate observa în pagina ascunsă din Actualizarea Inginerului.
 • Componenta princpală a Controlorului seamănă izbitor de mult cu telecomanda a Atari 2600.
 • Seamănă foarte mult și cu Phasor One, un joystick vechi pentru calculator din 1989.
 • În mod amuzant, mâna Inginerului pare să facă crampe după ce rotește joystick-ul Controlorului pentru o vreme și dându-i drumul, el își scutură mâna. Însă, acest lucru este pur cosmetic și jucătorul poate relua controlatul Santinelei în orice clipă din timpul animației.
 • O Santinelă Controlată de nivel 2 sau 3 poate să supraviețuiască Batjocoririlor care în mod normal ar distruge orice clădire instant(ca Hadouken-ul lui Pyro sau Kamikaze-ul Soldatului).
 • Fiind năucit de către Moș Ene, Inginerul nu poate trage, dar Santinela își menține starea Controlată, efectiv dezactivând-o.
 • Când Controlorul este folosit pe o Mini-Santinelă, ritmul de foc este mărit aproape de puterea unei Santinele de nivel 2. Folosește acest avantaj pentru a face o folosință utilă a capacității de muniție ridicată a Mini-Santinelei.

Galerie


Vezi și