Team Fortress

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Team Fortress
Tf1-1.jpeg
Perustiedot
Julkaistu:

Maailman laajuisesti: Elokuu 24, 1996

Kehittäjä:

Team Fortress Software

Pelimoottori:

Quake Engine

Genre:

Ensimmäisen Persoonan Räiskintäpeli

Pelimuodot:

Moninpeli

Suunnittelija(t):

Robin Walker, John Cook, Ian Caughley

Alustat:

Windows

Tallennusväline:

Lataus

Laitevaatimukset:
 • Minimivaatimukset: 800 MHz prosessori, 128 MT RAM,
  32 MT Videomuistia tai enemmän,
  Windows 2000/XP, Internet yhteys

Team Fortress on tiimi- ja luokkamoninpeliin perustuva peli. Ensimmäinen versio Team Fortressista, myös niin sanottu QWTF (Quake World Team Fortress) or QTF (Quake Team Fortress), oli suunnitellut ja kirjoittanut Robin Walker, John Cook, ja Ian Caughley vuonna 1996. Suosion takia, se loi loputtoman määrän käännöksiä ja modifikaatioita, ennen kuin Valve kiinnostui ja palkkasi kolme pelin tekiää tekemään jatko osaa, Team Fortress Classic/fi julkaistiin vuonna 1999, ja myöhemmin Team Fortress 2/fi julkaistiin vuonna 2007.

Pelaaminen

Team Fortress Painottuu tiimi pelaamiseen ja tiimityöhön johon kuuluu kaksi tiimiä, punaiset ja siniset, ja 9 luokkaa kummallakin. Kun kyseessä oli QWTF ja TFC, jotkin kartat sisälsivät keltaisen ja vihreät tiimin, kun taas siniset ja punaiset olivat ainoastaan TF2. Kun pelaajat taistelevat toisiaan vastaan. Tämä usein tapahtuu yleensä Capture the Flag/fi, Control Point, Attack/Defend/fi, ja Escort pelimuotoja QWTF ja TFC. TF2 tuotiin myös Territorial Control/fi, Payload/fi, Payload Race/fi, Arena/fi ja King of the Hill/fi pelimuotoja.

Jokaisessa Team Fortress versiossa sisältää nämä 9 luokkaa:

Suosituimmat kartat

Tähän peliin ei oltu tehty ikinä virallisia karttoja. Yhteisö valitsi parhaat kartat ja tekivät epävirallisen "kartta listan". Melkeimpä kaikki pelimuodot kuten muissa Team Fortress peleissä oli juuret QWTF karttoihin. Suosituimmat kartat olivat:

 • Bam4
 • 2fort4
 • Aztec1
 • Border1
 • Canalzone
 • Rock