Gerinccsapolás

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Átfűrészelem a csontjaid!
A Szanitéc

A Gerinccsapolás (Spinal Tap) a Szanitéc egyik gyilkos beszólása. Beszóláskor, az Agyonfűrészt használva, a Szanitéc hátra vágja a köpenyét, harci pózba vágja magát, mielőtt kiszúrna az Agyonfűrésszel, majd visszahúzná, megölve ezzel minden játékost aki túl lassú, figyelmetlen, vagy csak szerencsétlenül pont az útjába került.

A kezdeti szúrás elkábítja az áldozatot, és 1 sebzést visz be, míg a visszahúzás 500-at sebez. Mivel a kettő külön tevékenység, elképzelhető, hogy az egyik rész sikerül, a másik pedig nem, attól függően, hogy az ellenség hatótávon belül van-e, illetve a Szanitécet megzavarják-e. Sikeres ölés esetén a Szanitéc garantáltan 100% ÜberTöltést kap, (25% az első kiszúrásból, 75% a visszahúzásból) ami négy normális Agyonfűrész-ütésnek felel meg. Azonban ha a célpont egy jelmezt viselő Kém, vagy ÜberTöltés hatása alatt áll, csak 50%-ot tölt a Szanitéc ÜberTöltésén.

A beszólás kábító hatása működik ÜberTöltött, és a Poff! Atompuncs hatása alatt álló ellenségeken is, de nem öli meg őket. Azonban a Szanitéc továbbra is 100% ÜberTöltést kap egy Poff! Atompuncsot használó Felderítőtől.

Mint minden gyilkos beszólásnál, ezzel a beszólással is lehet ellenségeket ölni a megalázás és döntetlen alatt is.

Sebzési és működési idők

Lásd még: Sebzés
Sebzési és működési idők
Sebzés
Közvetlen közel 1 + 500
Mini-krit 675
Működési idők
Beszólás hossza 4
Az értékek közelítőek, és a közösségi tesztelés által meghatározottak.

Frissítési előzmények

2010 január 13-i javítás

  • Az eredeti Agyonfűrész beszólás (hasonló a Csontfűrészéhez, csak nyersebb, csellóhoz hasonló hanggal) kicserélve erre.

2011 április 14-i javítás (Sapkátlan frissítés)

  • [Nem dokumentált] Egy sikeres Gerinccsapolás mostantól 100%-ra tölti a Szanitéc ÜberTöltését, kivéve ha a célpont egy ÜberTöltés hatása alatt áll, amikor is 50%-ra tölt.

2011 május 5i javítás (Visszajátszás-frissítés)

  • [Nem dokumentált] Hangválaszok hozzáadva a Gerinccsapoláshoz.

Hibák

  • A Gerinccsapolás néha a Szanitéc mögött álló játékost szúrja le, nem az előtte állót. [1]

Nem használt tartalom

  • Az egyedi ölési ikon megtalálható a játék fájljai között, de nem használt. Helyette az Agyonfűrész ölési ikonja jelenik meg.

Érdekességek

  • A Gerinccsapolás (orvosi néven: lumbalpunctio, magyarosan lumbálpunkció) egy orvosi beavatkozás, a szúrcsapolás (punctio) egyik fajtája. Célja agy-gerincvelői folyadék liquor vétele a gerinccsatornából. Bár nem halálos ha egy szakember végzi, de azért igen fájdalmas lehet.

Galéria

Lásd még