Träffskanning

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Hitboxarna som används för kul-baserade vapen
You run fast, my bullets run faster!
Soldaten, säger till Spanaren att kulor är snabbare än allt annat.

Vapen som använder Träffskanning gör omedelbart Skada på fiender i sin väg. Alla träffskannings attacker skjuter rakt ut vid siktet, från spelarens ögonnivå, oavsett hur visningsmodellen och världsmodellen ser ut. Till skillnad från Projektiler, är attacker från träffskannings vapen inte kod-renderade fysiska objekt, utan är stället oändligt tunna linjer ritade på servern som sedan renderas som projektiler hos klienten. Beroende på det träffade objektet och klientinställningar genererar träffskannings vapen en viss effekt: göra skada eller måla blod och kulhåls dekaler.

I tekniska termer, betyder detta att vapen som använder träffskanning har oändlig hastighet, men det betyder inte att de gör skada omedelbart efter att du skjutit.

Närstrids vapen, väntar 0.25 sekunder efter inmatning innan de startar en kortdistans träffskannings attack. Detta förhindrar vapnet från att träffa eller döda en fiende innan närstrids animationen är färdig. Det finns ett par undantag av denna regel, de är Spionens Unika närstrids vapen och Teknikerns Närstrids vapen medans han arbetar på en byggnad.

Det finns två huvudsakliga typer av träffskannings attacker: de som kommer i kontakt med den kul-baserade Hitboxen (de så-kallade 'kulorna' och Showdown hån attacken) och dem som kommer i kontakt med miljö/projektil hitboxen (närstrids vapen,Anfallssköldens anfallsattack, och de flesta andra hån attacker).

Kul-baserade vapen (det finns en lista längre ner) skjuter vad som framstår att vara oändliga linjer (Den faktiska maximala räckvidden är ~54754 enheter). När fixerad kul-spridning är inaktiverad, påverkas alla kul-baserade vapen (med undantaget av Ambassadören) av kul-spridning under en 1.25 sekund cooldown period efter att ett skott har avfyrats, detta får kulorna att svaja ur kurs i varierande grad. Ambassadören och Verkställaren är de enda undantagen för denna regel. Ambassadören kan avfyra ett helt träffsäkert skott bara 0.8 sekunder efter det förra skottet avfyrats, för Verkställaren tar detta 0.95 sekunder. Vapen som avfyrar flera kulor, så som Hagelgeväret och Spanarens Primära Vapen, skjuter garanterat alltid en kula rakt fram längs med siktet så länge vapnet inte har avfyrats under de senaste 1.25 sekunderna. När fixerad kul-spridning är aktiverad, skjuter dessa vapnen alla sina kulor i ett fast spridningsmönster som inte kräver någon cooldown period för att vara träffsäkra. Till exempel, Hagelbössan skjuter sina kulor i ett fixerat 3x3 rutmönster när fixerad kul-spridning är aktiverad. Om ett vapen avfyrar mer än 9 kulor samtidigt, kommer fixerad kul-spridning få flera kulor att landa på exakt samma plats.

Träffskannings vapen har förmågan att förstöra fiendens Klisterbomber när de har landat och satt fast sig på en yta. Till skillnad från de flesta Projektil-baserade vapen, kan träffskannings vapen inte penetrera spelare på ditt eget lag. Det enda undantaget från denna regeln är Krypskyttens Primära Vapen.

Kul-baserade Vapen

Lista med kulbaserde hitscan-vapen.
Primär Scattergun Force-A-Nature Shortstop Soda Popper Baby Face's Blaster Back Scatter
Hagelbössa Hagel-Med-Kraft Shortstop Läskpopparen Barnansiktets Blästrare Ryggsplittraren
Sekundär Pistol Lugermorph Winger Pretty Boy's Pocket Pistol C.A.P.P.E.R
Pistol Lugermorphen Yttern Snyggingens Pangpistol C.A.P.P.E.R
Sekundär Shotgun Reserve Shooter Panic Attack
Hagelgevär Reservskjutaren Panikattacken
Sekundär Shotgun Reserve Shooter Panic Attack
Hagelgevär Reservskjutaren Panikattacken
Primär Minigun Natascha Iron Curtain Brass Beast Tomislav Huo-Long Heater
Minigun Natascha Järnridån Mässingsmonstret Tomislav Elddraksvärmaren
Sekundär Shotgun Family Business Panic Attack
Hagelgevär Familjens Ensak Panikattacken
Primär Shotgun Frontier Justice Widowmaker Panic Attack
Hagelgevär Västernrättvisan Änkmakaren Panikattacken
Sekundär Pistol Lugermorph C.A.P.P.E.R
Pistol Lugermorphen C.A.P.P.E.R
Byggnad RED Level 3 Sentry Gun.png Red Mini Sentry.png
Vaktgevär Mini-Vaktgevär
Primär Sniper Rifle Sydney Sleeper Bazaar Bargain Machina Hitman's Heatmaker AWPer Hand Classic Shooting Star
Krypskyttegevär Sydney-Sövaren Basarfyndet Machina Torpedens Trogna AWPekaren Klassikern Stjärnskott
Sekundär SMG Cleaner's Carbine
Kpist Undanröjarens Umgänge
Sekundär Revolver Ambassador Big Kill L'Etranger Enforcer Diamondback
Revolver Ambassadören Big Kill Främlingen Verkställaren Diamondback

Demonstration

Detta är en modell-för-modell videorendering av de kul-baserade hitboxarna:

Se Även

Externa länkar