Hydro

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search


Hydro
TF2 Hydro Map.jpg
Informaţii de Bază
Tipul hărţi Control Teritorial
Numele fişierului: tc_hydro
Dezvoltator(i): Valve
Informaţii Hartă
Mediu: Industrial
Decor: Daylight, sunny
Pericole: Pits
Map Items
Healthico.png Health Kits: Smallhealth.png ×13  •  Mediumhealth.png ×12
Ammoico.png Ammo Boxes: Smallammo.png ×20   •   Mediumammo.png ×11   •   Largeammo.png ×6
Map Photos
Menu photos tc hydro.png
Map Overview
Hydro overview.png

Hydro este o hartă de tip Control Teritorial și a fost una din cele șase hărți inițiale incluse atunci când jocul a fost lansat. Până acum, Hydro este singura harta oficială de tip Control Teritorial, cel mai probabil din cauza dificultății și complexității de a proiecta acest tip de hartă.

Scopul principal al hărții Hydro este acela de a pune stăpânire pe întreaga hartă prin capturarea "teritorilor." Fiecare joc este selectat în mod aleator din șase scheme disponibile, într-un joc "punct contra punct" în care ambele echipe trebuie să captureze punctul advers în timp ce și-l protejează pe al lor. După ce o echipă capturează punctul de control inamic, următoarea rundă va porni, având loc într-o zonă diferită de pe hartă (care este de asemenea generată în mod aleatoriu). După ce o echipă capturează toate cele patru teritorii, echipa care atacă trebuie să captureze baza echipei adverse în timp ce ceilalți apără cu prețul vieții. Dacă punctul Bazei este capturat, echipa care atacă câstigă runda. Când rundă următoare va începe, teritorile sunt resetate și un nou joc aleator este ales.

În orice joc din Control Teritorial (cu excepția RED/BLU base games), dacă un punct nu este capturat în opt minute, jocul va întra în Modul Moarte Subită.

Film introducător

Locații

Punct de control RED 1: Antena Radar

Radar dish capture point

O antena radar mare. Punctul de control este situat în centru.

 • Intrările din zona inundată: Zona antenei de radar este conectată cu zona inundată a hărții prin intermediul unor perechi de tuneluri la nivelul solului.
 • Intrările din sala generatoarelor: Sala Generatoarelor este conectată cu antena de radar printr-o mare formație de stâncă. Această formație de stâncă este împărțită în două căi cu o gaură în mijloc, caile impărțindu-se în stânga și in dreapta la sfârsitul zonei antenei de radar, și făcând legătura cu sala generatoarelor cu alt capăt.
 • Intrările din zona podului: Există trei căi de acces de la antena radar până la pod. Prima cale este cea mai mare, fiind pe partea dreaptă a hărții. Celelalte două căi sunt pe partea stângă a căii principale, cea care duce spre stânga (fie sub nivelul solului sau pe scenă), in timp ce calea din mijloc leagă direct marginea stâncoasă înaltă din zona podului.
 • Sub scări: Se pot traversa toate scările din zona antenei radar, și sunt un loc des folosit pentru plasarea santinelelor.

Punct de control BLU 1: Centrala electrică

Turbine room capture point

Punctul de captură de la camera turbinei este localizat pe un pod de metal suspendat în mijlocul unei clădiri.

 • Intrările din zona inundată: Zona inundată este legată de camera turbinei prin trei căi. Cele două căi din stânga sunt conectate de o zonă deschisă, în afara camerei turbinei, care permite accesul în zona de jos a clădirei sau în zona cu conducte mari. A treia cale se află pe dreapta, și se duce de la zona inundată printr-un tunel mic și se întâlnește cu calea din stânga jos.
 • Intrările din zona podului: Camera turbinei este legată de zona podului printr-un drum principal, tuneluri de canalizare și sisteme de ventilație. Drumul principal duce către zona din afara camerei turbinei care permite accesul ori la nivelele de jos, ori la nivelele de mijloc ale clădirii. Canalizarea unește zona podului de subsolul clădirii turbinei, în timp ce sistemele de ventilație conecteaza acoperișul zonei podului de camera plină de țevi de lângă clădirea principală.
 • Intrările de la antena radar: Antena radar se leagă de camera turbinei printr-o formațiune stâncoasă. Odată intrată în clădire, ieșirea duce ori la o scenă, ori coborând scările, în mijlocul unei camere.
 • Camera de serviciu: Există o cameră mică cu geamuri care se află lângă pod. Această cameră este utilizată des ca loc de refugiu pentru Ingineri, pentru că le permite să vadă atacatorii fără ca ei să fie nimeriți.

Punct de control RED 2: Barajul

Flood area capture point

Punctul de control din zona inundată este localizat în vârful unui bloc de beton în mijlocul unei zone întinse cu apă staționată.

 • Intrările din zona podului: Zona podului se leagă cu zona inundată printr-o cale înaltă și joasă. Ambele căi se unesc într-o peșteră care apoi se desparte într-o cale înaltă, joasă și de canalizare. Calea înaltă este legată de o margine înaltă cu vedere la pod. Calea joasă urmărește linia apei sub marginea inaltă. Calea canalizarii iese în fața unui camion lângă pod.
 • Intrările de la antena radar: Zona inundată este conectată de antena radar printr-o pereche de tuneluri mici. Un tunel iese aproape de camera de reapariție a jucătorilor din zona inundată, în timp ce celalat tunel iese în spatele punctului de control.
 • Intrările de la camera turbinei: Camera turbinei se leagă de zona inundată prin trei căi. O cale duce de la nivelul pământului și la dreapta, eventual la scările lungi din zona inundată. A doua cale urmărește drumul spre stânga, și poate sta la nivelul pământului, sau poate lega capătul scărilor lungi. Ultima cale ramifică a doua cale, și conduce jos la un tunel mic spre zona cu apă în spatele punctului de control din zona inundată.
 • Camera de la etajul secund: Camera de reapariție a jucatorilor din zona inundată are un al doilea etaj pe care Sniperii îl folosesc adesea ca un cuib.

Punct de control BLU 2: Depozitul

Bridge area capture point

Punctul de control din zona podului este așezat pe un pod jos din beton în afara unei clădiri mari.

 • Intrările de la antenei radar: Zona podului este legată de zona antenei radar prin trei căi. Calea principală o ia prin partea stângă a hărții. A doua cale leagă marginea din zona podului cu mijlocul zonei antenei radar, în timp ce calea din dreapta iese pe marginea părții a antenei de radar.
 • Intrările de la zona inundată: Zona inundată este legată de zona podului prin doua căi. Calea înaltă leagă ieșirile deasupra punctului de control din zona inundată, în timp ce calea de jos iese în apă în spatele punctului de control din zona inundată.
 • Intrarile de camera turbinei: Zona podului este legată de camera turbinei printr-un drum, canalizare și sistemele de ventilație. Drumul duce către o zonă mică care leagă nivelele de jos și de la mijloc din camera turbinei. Sistemul de canalizare duce către subsolul camerei turbinei, iar sistemul de ventilație leagă camera cu țevi adiacentă cu clădirea principală.

Baza BLU & RED

Strategie

See Community Hydro strategy

Strategie Specifică pe Secțiuni

Depozitul (BLU)

 • Atacatorii: Aceasta este o zona bună pentru Spioni. Există câteva locuri din această zonă care nu reprezintă interes pentru echipa adversă și astfel sunt rar luate în considerare când nu sunt în uz, să nu mai vorbim că există câteva zone în această parte a hărții unde Sniperii se simt ca la ei acasă, făcând simplu pentru tine să îi înjunghii pe la spate.
 • Apărătorii: Inginerii pot construi Santinele lângă marginile ușor ridicate. În acest fel ei sunt protejați de focul inamic în afara razei de acțiune a santinelei.

Barajul (RED)

 • Atacatorii: Spionii cu puțina lor întrebuințare împotriva echipei adverse, în afară de Sniperi, tind să se facă vizibili în zonele din spatele locurilor de spawn inamice. Dacă nu vorbești de Sniperi, nu fă acest lucru. Echipa adversă va deveni FOARTE suspicioasă pe oricare clasă din zona respectivă și va verifica instantaneu dacă ești spion, dacă te vad că vi din spatele zonei de spawn, chiar mai mult decât în alte zone de pe hartă.
 • Apărătorii: Un loc bun pentru santinele este în spatele pietrelor de lângă punctul de control. Acest loc permite santinelei tale de a acoperi punctul de control în timp ce în raza de acțiune nu se află nici un inamic; totuși, în locația respectivă este ușor de a fi doborâtă santinela, după ce este cunoscută locația.

Antena de radar (RED)

 • Atacatorii: În ciuda sfaturilor date mai jos, echipa adversă are tendința de a nu păzi punctul de control, dar de a păzi intrarea în antena de radar. Ca spion, poți trece ușor de apărarea lor și să te faci vizibil și nedeghizat atunci când stai pe punctul de control, fiind în stare să capturezi punctul pentru câteva secunde, dacă nu chiar să capturezi intregul punct. Această strategie funcționează cel mai bine cu Pelerina și Pumnalul. Dacă sunt Bombe Lipicioase în cale, încearcă să înjunghii pe la spate Demomanul. Bombele Lipicioase vor dispărea când proprietarul este ucis.
 • Apărătorii: În plus, plasând bombe lipicioase pe pereții, Demomanul se poate poziționa pe una din platformele înalte de oțel (vezi poza) unde el cu ușurintă se poate adăposti de focul inamic, în timp ce este într-o poziție favorabilă de a trage cu grenade prin ferestrele punctului de control.
 • Apărătorii: Soldații și Demomanii pot face salturi pe vârful punctului de control, fiind în stare de a trage cu ușurință în adversarii care se apropie. Fi conștient că totuși ești expus loviturilor bine plasate din partea Sniperilor și Heavy.

Centrala (BLU)

 • Apărătorii: Este posibil ca fiind Soldat sau Demoman să sari pe vârful ușii camerei (cel care are ușă la jumătatea de sus și scările jos la punctul de control). De acolo, ai o vedere perfectă a puncțului de control și poti cu ușurință să dobori inamicii care întră în cameră. Dacă sunteți doi, vă puteți urca acolo sus și puteți urmări peste ambele întrări pentru o siguranță totală.

Timp Punct de Control

Territorial Control Map
Punct de Control Multiplicator Secunde
Cele 4 puncte de control din centru ×1
10 ,000
×2
6 ,667
×3
5 ,455
×4
4 ,800
Ultimele puncte de control ×1
5 ,000
×2
3 ,333
×3
2 ,727
×4
2 ,400

Realizări

Achieved.png General

Ofensivă Neincetată
Ofensivă Neincetată
Câștigă Hydro fără să pierzi vreun Punct de Control.


Călător prin Lume
Călător prin Lume
Joacă un meci complet pe 2Fort, Dustbowl, Granary, Gravel Pit, Hydro, și Well (CP).


Istoria actualizărilor

Patch-ul din 28 septembrie 2007

 • S-a reparat un caz în care jucătorii se puteau bloca în tc_hydro

Patch-ul din 25 octombrie 2007

 • S-a reparat o problemă în Hydro care ar fi putut apare atunci când un server s-ar fi golit la mijlocul unei runde.

Patch-ul din 15 noiembrie 2007

 • S-a reparat un abuz care ar permite jucătorilor să sară afară din hartă.

Patch-ul din 27 mai 2010

 • Au fost adaugate avantaje la timpul de respawn atunci când o echipă începe să captureze orice punct. Resetându-se când progresul de capturare se resetează.
 • S-a reparat anumite probleme reportate de comunitate.
 • A fost îndepărtată logica care reduce timpii de spawn bazați de timpii rundei.

Vezi Şi