Double Cross

From Team Fortress Wiki
< Double Cross(Redirected from Doublecross/fi)
Jump to: navigation, search
Double Cross
CTF DoubleCross RedBase.png
Perustiedot
Karttatyyppi Lipunryöstö
Tiedostonimi: ctf_doublecross
Tekijä(t): Valve
Kartan tiedot
Ympäristö: Teollinen
Asetelma:
Syvää vettä: Ei
Vaaroja: Pohjaton kuilu
Kartan esineet
Healthico.png Terveyspaketteja: Smallhealth.png ×8   •   Mediumhealth.png ×1
Ammoico.png Ammuslaatikoita: Smallammo.png ×6   •   Mediumammo.png ×2
Kuvat
Menu photos ctf doublecross.png
Map Overview
Double Cross overview.png
Kaksi siltaa kulkee hirvittävän rotkon yli keskiyöllä. (Niin ne kulkevat myös päivällä, mutta silloin portti on lukossa.) Kaksi salaista tukikohtaa piilee vierekkäisten maatilan ja tehtaan vaatimattomien julkisivujen takana, mutta ne eivät petä yhtikäs ketään. Paikalliset kokoontuvat joskus katselemaan "kaikkia niitä palkkasotureita, jotka taistelevat siitä vakoilujutusta".

Double Cross on Valven tekemä lipunryöstökartta. Se julkaistiin WAR! -päivityksessä.

Tiimin on kaapattava vastatiimin Tiedustelusalkkuja, kunnes kartan ryöstöraja on täynnä (oletusraja on 3) samalla kun estää sitä tekemästä samaa omille salkuille.

Paikat

 • Pääsilta: Suoraan kummankin tiimin syntymähuonetta vastapäätä alemmassa kerroksessa sijaitsee pääsilta, joka yhdistää tukikohdat toisiinsa. Sillalle on hajaantunut rekka, laatikoita ja multaa, jotka tarjoavat näkösuojaa. Sillan kummassakin päässä on tietullikoppi, jonka sisällä on pieni terveyspakkaus. Tämä silta tarjoaa suoran reitin vihollisen sisäpihalle ja salkkuhuoneeseen.
 • Ratasilta: Pääsillan alapuolella kohtisuorassa sitä vastaan on rautatiesilta. Sillalle pääsee pääsillalta portaita pitkin kummaltakin puolelta. Ratasillalta pääsee kummankin tukikohdan laaja-alaiseen viemärijärjestelmään, ja sillan keskipisteessä on keskikokoinen terveyspakkaus. Sillan alla aukeaa pohjaton kuilu.
 • Salkkuhuone: Tiedustelusalkku lepää pienen huoneen keskellä alavasemmalle tiimin syntymähuoneesta. Huoneeseen pääsee kolmea reittiä: syntymähuoneeseen johtavaa rakennustelinettä pitkin, sisäpihalle johtavasta pääovesta ja oviaukosta, joka johtaa roskaiselle pihalle, jolle pääsee rintavarustuksilta. Salkkuhuoneessa voi nähdä Kuuluttajan hälytystaulun Meet the Spy -videosta; taulu syttyy näyttämään oikeaa viestiä jos salkku ryöstetään.
 • Sisäpiha: Vastapäätä tukikohdan pääsisäänkäyntiä syntymähuoneen alapuolella on sisäpiha. Tämä avoin alue yhdistää pääsillan salkkuhuoneeseen, kuten myös syntymähuoneen salkkuhuoneeseen ylempää rakennustelinettä pitkin. Sisäpihalla on pieni vaja, josta pääsee viemäreihin lyhyen pudotuksen kautta. Rakennustelineen alla on pieni terveyspakkaus ja ammuslaatikko.
 • Rintavarustus: Pieni Sniper-kansi, jolle pääsee syntymähuoneesta. Rakennelma on yhdensuuntainen pääsillan kanssa ja siitä näkee sillan yli vastakkaisen tukikohdan rintavarustuksille. Täältä pääsee myös salkkuhuoneeseen pudottautumalla roskaiselle pihalle.
 • Viemärit: Kummankin tukikohdan pohjakerros koostuu tunneleiden ja huoltohuoneiden verkostosta. Viemäreihin pääsee joko tukikohdan sisältä sisäänkäynnin läheltä, sisäpihan vajasta tai syntymähuoneessa olevasta liukumäestä, joka päättyy vesialtaaseen. Kumpikin viemäri johtaa ratasillalle. Portaiden juurelta löytyy pieni terveyspakkaus ja keskikokoinen ammuslaatikko.
Katso myös: Double Cross -kuvat (engl.)

Strategy

Katso Yhteisön Double Cross -strategia

Update history

17. joulukuuta 2009 -päivitys (WAR! -päivitys)

 • Double Cross lisättiin peliin.

6. tammikuuta 2010 -päivitys

 • Vähennettiin kuiden määrää ctf_doublecross:issa. Ennen päivitystä kartan taivaanrannassa loisti seitsemän kuuta.

3. helmikuuta 2010 -päivitys

 • Korjattiin kartan virheellinen loppuminen käyttäessä komentoa mp_timelimit.
 • Sisäpihan vajan katolle ei voi enää rakentaa rakennuksia.

23. helmikuuta 2010 -päivitys

 • Parannettiin leikkausta pelaajien pääsyn estämiseksi tahattomiin paikkoihin.

9. helmikuuta 2012 -päivitys

 • Lisättiin syntymähuoneen visualisoija huoneen pudotuskuilun alapäähän grieffauksen estämiseksi

10. elokuuta 2012 -päivitys

Nippelitietoa

 • Hälytyspaneeli, joka muistuttaa kovasti Meet the Spy-videossa nähtyä, löytyy kummankin tiimin salkkuhuoneesta. Paneelit nimeltä 'ALERT', 'INTELLIGENCE' ja 'CAPTURED' syttyvät, kun vihollistiimi ryöstää salkun.
 • Tämä ei ole Valven ensimmäinen "Double Cross" -niminen kartta. Ensimmäinen Double Cross oli alkuperäisen Half-Lifen moninpelin tappomatseihin suunniteltu kartta, ja se oli jatkoa valtavan suositulle Crossfirelle. Kuten Crossfiressa, siinä oli puolustamiseen tarkoitettu bunkkeri, ja pelaaja saattoi aktivoida superaseen tappaakseen kaikki bunkkerin ulkopuoliset.
 • Kartan alkuperäinen nimi oli Nightfall, mutta yhteisökartta nimeltä PLR Nightfall julkaistiin ennen WAR! -päivitystä.
  • Double Crossin taivaslaatikolla on edelleen tiedostonimi sky_nightfall_01.
 • Tästä kartasta suunniteltiin aluksi viiden komentopisteen karttaa Iikan, kartan tekijän mukaan.
 • Englannin sana "double cross" tarkoittaa petosta.

Ulkoisia linkkejä