Soldier confrontaties

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Als god wou dat je in leven bleef, dan had hij mij niet gecreëerd!
The Soldier over confrontatie strategieën
Klasse Strategie
Soldier.png
Soldier
vs Scout.png
Scout
Jullie zijn beide sterk van een korte-afstand. Maak een Raketsprong naar een hoger gebied zodat je de Scout kunt volgen en hem kunt beschieten. Gebruik de splashschade van de Raketwerper zodat je de Scout niet direct hoeft te raken. Als hij te ver weg is of te moeilijk om met de Raketwerper te raken, verander dan naar je hitscan Shotgun. Sommige Scouts zullen proberen te wapen hekelen om je te dwingen van wapens te wisselen, maar als je goed kunt mikken, dan kan op korte afstand de Shotgun gebruikt worden in plaats van de Raketwerper. Gebruik alleen je slagwapen als een laatste redmiddel, want zelfs met de snelheidsverhoging van de Gelijkmaker kan je de Scout niet bijhouden. Alhoewel de Directe Inslag een Scout in een keer kan doden op korte afstand, zal het gebrek aan splashschade het moeilijk maken om hem met een Raket te raken.
Soldier.png
Soldier
vs Soldier.png
Soldier
Als je het tegen een andere Soldier moet opnemen, dan zal elke raket moeten tellen. Gebruik dichtbijzijnde schuilplekken om splashschade te ontwijken, terwijl je zelf ook voorzichtig richt. Verander naar de Shotgun in plaats van je Raketwerper te herladen om de vijandelijke Soldier af te maken. Het is ook belangrijk dat je een hoogtevoordeel hebt; jezelf beschadigen met een raket is beter dan geraakt worden door twee raketten van je tegenstander. Een raketsprong over de vijandelijke Soldier maken zal het niet alleen mogelijk maken om hem makkelijker met raketten te raken, maar hierdoor moet hij jou direct raken om je te beschadigen, wat vrij lastig is met de raketwerper. Als de vijandelijke Soldier zelf aan het raketspringen is, kun je zelf ook de lucht in springen met een raketsprong en hem in de lucht proberen te raken, of je kan een raket schieten op de plek waar hij zal landen.
Soldier.png
Soldier
vs Pyro.png
Pyro
Een Pyro die de compression blast goed kan gebruiken kan je raketten nutteloos maken. Als je een middellange tot lange afstand van de Pyro verwijdert bent, gebruik dan je Shotgun. Als hij dichterbij komt, blijf dan de Shotgun gebruiken of vuur raketten af naar zijn voeten; hoe dichterbij hij is, hoe moeilijker het voor hem wordt om je raketten terug te kaatsen. Als het nodig is, kun je ook een raketsprong maken om je terug te trekken en wat ruimte tussen jullie te creëren. De Pyro bijna altijd zal vechten van een korte afstand, maar het is niet verstandig om je slagwapen te gebruiken tegen de klasse die specialiseerd in korte-afstand gevechten.
Soldier.png
Soldier
vs Demoman.png
Demoman
Bij een een-op-een ontmoeting zijn jullie beide vrij gelijk als het gaat om schadevermogen. Bij langere afstanden, kan een Demoman je makkelijk raken met granaten en kleefbommen. Jouw Raketwerper en Shotgun zijn makkelijk om mee te richten dan zijn Granaatwerper of Kleefbommenwerper, dus blijf binnen een middellange afstand en blijf een directe zichtlijn met hem houden om je voordeel te behouden. Het is handig om een raketsprong te maken om een hoogtevoordeel te krijgen en het moeilijk te maken voor de Demoman om je direct te raken, net zoals bij een vijandelijke Soldier. Zelfs al heb je de Shotgun niet in je uitrusting, kan je kleefbommen nog steeds verwijderen met een goed geplaatste raket. Als de Demoman je probeert te raken met het Stormende Schild, gebruik dan de terugslag van een raket om hem in de lucht te krijgen en zijn charge te beëindigen.
Soldier.png
Soldier
vs Heavy.png
Heavy
Als een vijandelijke Heavy zijn Minigun al opgewarmt heeft, vecht dan niet met hem; je zult het een-op-een gevecht verliezen. Hij is sloom, dus beschiet hem met je Raketwerper van een hogere plek of van achter een obstakel, terwijl je hem geen directe zichtlijn geeft. Als zijn Minigun nog niet opgewarmt is, dan zou je hem kunnen verslaan van een korte afstand door al je raketten af te vuren en misschien nog wat Shotgun schoten. Hij is een groot en sloom doelwit, dus de Directe Inslag kan effectief zijn. Gebruik alleen een raketsprong als je je terug wilt trekken, want je kunt de zelf-toegebrachte schade he niet veroorloven en de hitscan Minigun kan je in de lucht nog steeds makkelijk raken.
Soldier.png
Soldier
vs Engineer.png
Engineer
Een alleenstaande Engineer is een makkelijk doelwit. Met je Raketwerper kan je zijn gebouwen van een veilige afstand vernietigen. Als de Engineer bij zijn nest blijft, schiet hem of zijn Dispenser dan eerst om reparaties te voorkomen. Verzeker dat je een goede plek hebt om achter the schuilen, zeker als de Engineer de Verstikker gebruikt. Als de Engineer weg of dood is, dan is de Sentry makkelijk om te vernietigen. Als je het direct tegen een level 3 Sentry Gun, dan is het het beste om met een Medic terug te komen.
Soldier.png
Soldier
vs Medic.png
Medic
Een alleenstaande Medic is een makkelijk doelwit. De Medic is een doelwit van een hoge prioriteit, zeker als hij teamleden aan het genezen is. Gebruik de splashschade van je Raketwerper om de Medic en zijn patiënt aan te vallen. Je kan ook een raketsprong over hem en zijn teamgenoten maken en ze vanuit de lucht met raketten bombarderen. Zelfs al laat je hem alleen terugtrekken, dan missen zijn teamgenoten nog steeds een grote vorm van genezing.
Soldier.png
Soldier
vs Sniper.png
Sniper
Je traagheid en hoge schade vermogen maken je een belangrijk doelwit voor een Sniper. Het is het beste om open gebieden die Snipers vaak bewaken te vermijden. Als je toch door zo’n gebied moet, maak dan onvoorspelbare bewegingen en raak de Sniper met een paar raketten zodat hij eventjes niet meer goed kan richten. Je kunt ook een Raketsprong maken om snel bij de Sniper te komen voor een makkelijke kill.
Soldier.png
Soldier
vs Spy.png
Spy
Je traagheid en hoge schade vermogen maken je een belangrijk doelwit voor een Spy. Check constant de omgeving waar je je in bevindt en let op verdachte teamgenoten. De splashschade van je Raketwerper en de spreiding van je Shotgun kunnen helpen in het vinden van een verhulde Spy. Wanneer hij gesnapt is, is het gevecht simpel.


See also