Lammelse

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
En Pyro lammet af Ole Lukøje
Godt grebet, fumlehoved!
Scout

At blive lammet er at blive invalideret. Mens man er lammet, er spillere forceret i tredjepersonens ydmygelses-posering og kan ikke angribe, med undtagelse ved brug af håndrab. Lammede spillere lider også fra en 50% langsommere bevægelseshastighed, og kan hverken hoppe eller krybe. Spillere kan også blive "hel" lammet, som gør spilleren fuldstændig immobil.

Kilder

Ole Lukøje

Stunned.png
Hovedartikel: Ole Lukøje

Med Ole Lukøje ekviperet, får Scouten evnen til at lamme fjender med sine pålidelige baseballs. Ved at trykke alternativ ild med en baseball i hånden, vil Scouten skyde den fremad i et ark. Hvis den kolliderer med en fjende, som er mere end 256 Hammer enheder væk (approksimativ 4,88 meter), vil de blive lammet. Hvis ramt fra en ekstrem lange distance (approksimativ 34,14 meter eller 1792 Hammer enheder), vil de blive slået en smule tilbage og ordet 'BONK' vil svæve over deres hoved, akkompagneret af denne lyd. Dette er koblet med en 'ser stjerner' effekt, imens de står fuldstændig immobile i 7 sekunder. Heavys, der har spundet deres Rullekannoner op, vil fortsætte med at spinde efter de er lammet (ligegyldigt om primær eller alternativ ild er holdt nede). Evnen til at lamme fjender, har ledt til den kontroversielle natur af at bruge Ole Lukøje, især inden for det kompetitive.

At blive ramt af en bold, vil skade spilleren for approksimativ 15 livpoints, eller 45 med et Kritisk slag.

Scouten kan udføre lamme-evnen én gang hvert femtende sekund, medmindre han manuelt genfinder baseballen han lige skød, opsamler en anden Scouts baseball eller går til et genforsyningskabinet. Nye baseballs kan ikke fås fra ammunitionkasser eller tabte våben.

Fjendtlige Scouts baseballs kan blive slået tilbage mod dem og lamme dem, hvis de rammer. Gør man det, opnår man Slå bolden tilbage præstationen. Pyros kan tryklufsstøde en baseball og lamme fjender, hvis den rammer.

Andre

Jaget fra Snipers Spidning, Medics Rygstød og Engineers Organkværner er indledningsvis fuldt lammende mod spilleren den rammer. Disse angreb kan lamme en ÜberCharged fjende. ÜberCharged fjender er ofte distraheret eller beskæftiget med en Sentry Gun, i lang nok tid til at kunne ramme dem med hånen. Selv uden skaden, vil den stadig spilde værdifulde sekunder af en ÜberCharge.

Spøgelserne på Halloween baner kan skræmme spillere, såvel som den Hesteløse Hovedløse Hestemands hån på Mann Manor. Dette tæller mod præstationer som en lammelse, og får også Den Flyvende Guillotine til at gøre kritisk skade.

I Mann vs. Machine, kan Elektro-sappers blive placeret på robotter for at invalidere dem, men i modsætning til "skræmt" effekten, er dette en ordinær hel lammelse, og kan endda aktivere Ole Lukøje replikker, hvis Spyen, der placerer placing Sapperen er forklædt som en Scout. Store robotter er immune over for at blive lammet, men vil stadig modtage hastighedsnedsætning fra Sappere og Ole Lukøje, og tage kritisk skade fra Flying Guillotine, under varighedstiden. Derudover vil alle normale robotter på banen Mannhattan automatisk blive lammet i omkring 20 sekunder, når et kontrolpunkt er erobret.

Natascha og Pyros Lufttrykstød kan også lamme spillere i en kort periode, som giver Den Flyvende Guillotine garanteret kritisk skade under den tid. Disse lammelser invaliderer dog ikke brugen af våben for den ramte, i modsætning til andre former for lammelser. Efterfølgende lufttrykstød lammer ikke målet længere efter Tough Break-opdateringen.

Målinger

Distance

Distance
(Hammer enheder / meter)
Lammelsestid
(sekunder)
256 / 4,88 1
512 / 9,75 2
768 / 14,63 3
1024 / 19,51 4
1280 / 24,38 5
1536 / 29,26 6
1792 / 34,14 7

Noter

 1. Disse tester blev udført med bots. Lammelsestid kan være underlagt tilfældig varians.
 2. Ole Lukøjes nærmeste lammedistance er 256 Hammer enheder / 4,88 meter.
 3. For at lamme en fjende helt, skal man ramme fra 1792 Hammer enheder / 112 34,14 meter væk. At ramme fra denne distance, eller endnu længere væk, er rekvireret for at anskaffe Langskud præstationen.
 4. Kritiske slag tilsætter 2 sekunder til lammelsens varighed.
 5. Mini-kritiske slag afficerer ikke lammelsens varighed.
 6. Lammelsestid er udregnet ved kollisionstidspunktet. Affyrer man bolden og bevæger sig tættere på målet, kan det ende i en formindsket tid.

Hastighed

Når en spiller er lammet af Ole Lukøje, er deres hastighed formindsket med 50%. Tabellen nedenunder viser de præcise værdier.

Class Lammet Hastighed Original Hastighed
Leaderboard class scout.png Scout 200v 400v
Leaderboard class soldier.png Soldier 120v 240v
Leaderboard class pyro.png Pyro 150v 300v
Leaderboard class demoman.png Demoman 140v 280v
Leaderboard class heavy.png Heavy 115v 230v
Leaderboard class engineer.png Engineer 150v 300v
Leaderboard class medic.png Medic 160v 320v
Leaderboard class sniper.png Sniper 150v 300v
Leaderboard class spy.png Spy 150v 300v
Unknownweapon.png Civilian 150v 300v

Demonstration

Relaterede præstationer

Leaderboard class scout.png Scout

Slå bolden tilbage
Slå bolden tilbage
Lam en Scout med hans egen bold.


Hård bold
Hård bold
Lam 50 fjender, mens de er ved at erobre et punkt eller skubber vognen.


Fjendtligt område
Fjendtligt område
Få en fjende til at falde i døden ved at lamme ham.
Langskud
Langskud
Lam en fjende længst muligt ved at ramme ham med et langskud.


Angrebszone
Angrebszone
Dræb 50 fjender eller assistér andre i at dræbe dem mens de er lammet.


From som et lam
From som et lam
Lam 2 Medics der er klar til at bruge en ÜberLadning.

Leaderboard class soldier.png Soldier

Den Evige Hvile
Den Evige Hvile
Dræb 5 lammede spillere.


Opdateringshistorik

24. februar 2009-opdateringen (Scout-opdateringen)

 • Tilføjede Lamme-mekanikken.

17. december 2015-opdateringen (Tough Break-opdateringen)

 • Trykluftstød vil ikke længere forhindre fjender fra at bevæge sig i luften indtil de har røret jorden, hvis de bliver skudt kontinuert efter hinanden.

Fejl

 • Bliver man lammet imens man håner, tillader det en spiller at bevæge sig ved den reduceret lammehastighed før hånen bliver færdiggjort.
 • Det er muligt at udføre nærkampsangreb imens man er lammet, med hvilket som helst af Heavys nærkampvåben via alternativ ild.
 • Det er muligt at udføre nærkampsangreb imens man er lammet med Disciplinærsagen.

Paratviden

 • Originalt ville alle lammelseseffekter være fuldstændige, mens deres varighed ville være baseret på længden (som det er nu, er minimum distancerne også blevet ændret). Dette blev ændret gennem mange permutationer af Ole Lukøje for balancens skyld.
 • Mens man er lammet er det muligt at håne, som kan blive brugt som et "sidste udvejs" angreb, hvis man har et drabshån-våben ekviperet og ens fjende er tæt nok på.
 • Skulle en Sniper med en trukket pil, eller en Soldier, som lader til et skud fra Kokvæster 5000 eller genlader Tiggerens Bazooka blive lammet, vil deres skud blive løsladt; blive normalt affyret, som kan skade eller dræbe fjender.
 • Det er muligt at fortsætte med at genlade sit våben, hvis man genladede før man blev lammet.
 • En Heavy kan spinde sit primære våben op mens han er lammet.

Klasse-Galleri

Se også