Slowdown/sv

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
What da hell's goin' on?
Spanaren vid bedövning
Natascha.png

Slowdown eller Slow är en spelmekanik som reducerar en spelares hastighet under en bestämd tid. Den här effekten kan tillämpas en spelare som är under attack av vissa vapen eller som straff för att använda ett visst föremål. Naturligtvis kan en spelare självmant få lägre hastighet genom att huka sig, vilket reducerar rörelse med 33% utav klassens hastighet. Att springa baklänges reducerar en klass rörelse med 10%. Mer om klassers hastighet kan läsas i Hastighet sektionen i Klass artiklarna.


Nedgång

Slowdown-effekten har inget nedgångsavstånd; spelare som träffas kommer oavsett avstånd alltid att bli nedsaktade. Däremot, mekaniken för kulspridning gör det svårare att tillämpa effekten på spelare som är längre bort. En patch som släpptes den 17 december fick Nataschas slowdown-effekt att reduceras över distans. Det är ej officiellt hur mycket som reduceras eller över vilken distans.

Vapeneffekt

Natascha

Killicon natascha.png

Vid Träff: 100% chans att sakta ner måltavla.

Varje kula som träffar måltavlan kommer att sakta ner dem upp till approximalt 113 Hammarenheter per sekund. Skillnaden hos klasser eller normal rörelsehastighet kommer inte att påverka effektiviteten. Sedan 17 decembers patch, reduceras Nataschas Slow-effekt över distans. Det är för närvarande ej officiellt hur mycket som reduceras eller över hur lång distans.

Sandman

Killicon sandman ball.png

Sandmans sekundärattack slår iväg en baseboll som kan bedöva fienden. Det bedövade målet kommer att att sakta ner och kommer inte kunna använda något vapen under effektens varaktighet. Om basebollen slås iväg och träffar ett mål från maximalt avstånd kommer offret att bli helt rörelsehindrad och kan inte göra något alls under effektens varaktighet.

Vapens Användbarhet

Den största användbarheten av Slowdown är att förhindra dina motståndares förmåga att fly från en strid, och ger dina lagkamrater en chans att göra slut på dem. Effekten kommer också att få luftburna mål att tappa fart och kanske hindra dem att hoppa över vissa gap. Defensivt kan effekten användas för att hindra vissa fiender, som Pyros och Demomen med Chargin' Targe, att komma nära dig.

Vapenstraff

Krypskyttegevär / Sydney-Sövaren

Killicon sniper rifle.png

Rörelse reduceras till 27% inzoomad; medan inzoomad och hukandes reducerar rörelse till 1.33%.

Huntsman

Killicon huntsman.png

Rörelsehastighet reduceras till 45% medan en pil är dragen.

Minigun / Natascha / Iron Curtain

Killicon minigun.png

Rörelsehastighet reduceras till 37% medan den är spunnen.

Förklädnad

Leaderboard class spy.png

Beroende på vilken klass som en Spion är förklädd till, kommer hans rörelse att påverkas. Som en Demoman reduceras hastigheten till 93%, som en Soldat till 80% och som en Tung Artillerist till 77%.

Bogsering

Killicon tool chest.png

Vid bogsering utav en byggnad reduceras Teknikerns rörelse ner till 75%, en aning långsammare än en Tung Artillerist.

Brass Beast

Killicon brass beast.png

Rörelsehastighet reduceras till 14.66% medan den är spunnen.

Skottens Skallskärare

Killicon scotsman's skullcutter.png

-15% hastighet på bäraren

Så länge som Skottens Skallskärare finns i Demomans loadout kommer hans rörelsehastighet konstant vara sänkt från 280 enheter (93% av normal hastighet) till 238 enheter (78% av normal hastighet), vilket gör honom endast marginellt snabbare än en Tung Artillerist.

Borttagen Slowdown

Shortstop

Killicon shortstop.png

Shortstop var planerad att ha en Slowdown-effekt men den funktionerade inte korrekt. Detta resulterade i att effekten togs bort i December 17, 2010 Patch.

Razorback

Leaderboard class sniper.png

När Razorback först släpptes reducerades Krypskyttens hastighet till 85% utrustad. Detta togs bort i June 23, 2009 Patch.


Relaterade Framsteg

Tung Artillerist

Inte Röra Smörgos
Inte Röra Smörgos
Döda 50 Spanare med Natascha.


Scarechievements

Dödsläskigt
Dödsläskigt
Döda en spelare som skrämts av ett spöke.