Mann Manor

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Mann Manor
Mannmanor cp 01.png
Grundläggande Information
Typ Kontrollpunkter
Filnamn: cp_manor_event
Utvecklare: Valve
Tim "YM" Johnson
Alex "Rexy" Kreeger
Kartinformation
Miljö: Halloween
Scensättning: Nighttime, overcast
Faror: Pumpkin bombs,
Horseless Headless Horsemann,
Pit
Kartföremål
Healthico.png Hälsopaket: Healthbar.png ×6   •   Healthpie.png ×9   •   Health Cauldron.png ×1
Ammoico.png Ammunitionslådor: Smallammo.png ×4   •   Mediumammo.png ×6   •   Largeammo.png ×2
TF2 crosshair.png Special: Pumpkin.png
Map Photos
Menu photos cp manor event.png
Map Overview
Mann Manor overview.png
Kart-Frimärke
Item icon Map Stamp - Mann Manor.png
Ledartavla för Supportrar
Men, vad är det där bakom dig? Jaha, det är bara någon som dricker en flaska kolsyrat vatten. Nej, vänta, det är ett skelett! [ljud från en knarrande dörr]
— Scream Fortress

Mann Manor är en Halloween-temad Kontrollpunkts-karta som introducerades med Scream Fortress-uppdateringen den Oktober 27, 2010 Patch. Den här kartan och Mountain Lab blev vinnarna av TF2Maps.nets Konsttävling.

Mann Manor är på natten runt den gamla ruttnande herrgården som ägdes av Redmond Mann. För att hålla liv i Halloween-andan, så skapas Pumpabomber ofta runt omkring på kartan och Halloween-pumpor kan bli tappade av dödade spelare. Under en runda med tio eller fler spelare, så kommer Spökliga Halloween-presenter visa sig på slumpmässiga platser, en åt gången. Den förste spelaren som rör en när den dyker upp kommer att bli belönad med en klass-specifik Halloween-mask och Maskerade Mann-framsteget. Mann Manor har också en neutral boss: Hästlösa Huvudlöse Horsemann, som periodiskt skapas vid punkter som håller på att tas över och attackerar skoningslöst spelare från båda lagen, beväpnad med sin gigantiska yxa.

Huvudlöse Hästlöse Horsemann

Huvudartikel: Horseless Headless Horsemann/sv
Skärmdump från spelet

Mann Manor är den första kartan som innehåller en fiende som Hästlöse Huvudlöse Horsemann – en gigantisk, fientlig varelse som kommer att jaga och döda spelare från båda lagen. Han har mycket hälsa, och kan döda vilken spelare som helst med ett slag, och springer lika snabbt som Spanaren. Han kan också manövrera runt hinder ock gå upp för backar, men inte hoppa. För att kunna besegra han behövs anstränging och samartbete mellan flera spelare från något av lagen.

Hästlöse Huvudlöse Horsemann kommer att skapas på en kontrollpunkt som håller på att bli erövrad. Han kommer välja ut en spelare som blir "It" och sen kommer han jaga den spelaren, och döda alla som råkar komma i vägen för han och hans mål. En spelare som är "It" kommer att bli meddelad genom ett meddelande på skärmen och kan bli identifierad genom en piratdödskalle-liknande symbol som svävar ovanför dennes huvud, liknande som effekten av Krigsfjädern. En spelare som blivit "It" kommer att fortsätta vara så tills spelaren blir dödad, är tillräckligt långt borta från Hästlöse Huvudlöse Horsemann, överlever i 30 sekunder, eller är i ett område som Hästlöse Huvudlöse Horsemann inte gå till, som rummet där spelare återuppstår, och under någon av dessa omständigheter kommer en annan spelare bli slumpmässigt utvald som "It". Spelare kan också slå på en fiende med ett närstridsvapen för att föra över "It"-statusen till fienden, ungefär som kull.


Kontrollpunktstiming

Kontrollpunkter Multiplier Sekunder
Kontrollpunkter A ×1
80 ,000
×2
53 ,333
×3
43 ,636
×4
38 ,400
Kontrollpunkter B ×1
40 ,000
×2
26 ,667
×3
21 ,818
×4
19 ,200
Kontrollpunkter C ×1
12 ,000
×2
8 ,000
×3
6 ,545
×4
5 ,760


Strategi

Huvudartikel: Community Mann Manor strategy

Related achievements

Pumpkin.png Scarechievements

Gå På Pumpan
Gå På Pumpan
Orsaka 5 spelares död genom att spränga pumpabomber i närheten av dem.


Dödsläskigt
Dödsläskigt
Döda en spelare som skrämts av ett spöke.
Kusligt Bus
Kusligt Bus
Samla in 20 Halloween-pumpor från döda spelare för att låsa upp en hatt.

Ghostchievements icon.png Ghostchievements

Gröpa Pumpa
Gröpa Pumpa
Döda Hästlöse Huvudlöse Horsemann.


Gravplundring
Gravplundring
Samla in Hästlöse Huvudlöse Horsemanns Hemsökta Metall.
Maskerad Mann
Maskerad Mann
Ta en Själgargoyle i Mann Manor.

Galleri

Screenshots

Porträtt

Här är alla porträtt som kan hittas runt om i herrgården.

Konceptbilder

Påskägg

Det finns nio gömda gummiankor runt om på kartan. Även om flera olika uttalanden säger att detta är en hyllining till en gaming-gemenskap som Rexy tillhörde, så har han sagt att det här bara var ett roligt Påskägg och blev infört YM. Det finns också andra gömda djur, som spindlar och grodor.

Uppdateringshistorik

Oktober 27, 2010 Patch (Scream Fortress-Uppdateringen)

 • Mann Manor lades till i spelet.

Oktober 28, 2010 Patch

 • Förbättrade klippning för att förhindra att spelare kan ta sig ut från kartan och utnyttja olika avsatser.

Oktober 29, 2010 Patch

 • Fixade så att spelare inte längre kan ta de Spökliga Halloweenpresenten genom att vara i åskådarläge och se på en person som tar den.

November 3, 2010 Patch

 • Fixade så att Tekniker inte längre kan bygga under den sista kontrollpunkten i Mann Manor.

Kuriosa

 • Tim "YM" Johnson, en av skaparna av Mann Manor, är också känd för att ha utvecklat Hoodoo, en annan officiell karta.
 • Mann Manor och Mountain Lab är båda vinnare av Konsttävlingen och har därför samma layout.
 • Spökliga röster som säger olika fraser kan bli hörda runtomkring på kartan. Exempel på fraserna: "Natascha...", "Sluta röra grejer!", en man som skrattar maniskt, och en kvinna som skrattar lekfullt.
 • Spelare kan se Redmond Mann sitta i sin stol med sin Livsförlängar-maskin i ett otillgängligt rum som gränsar till dörren närmast kontrollpunkt C i REDs bas. Om man använder sig utav noclip för att kunna flyga igenom glasdörren och titta på hela Redmond, upptäcker man att det fortfarande bara är kraniumet och armen som finns, resten av han fattas.
 • Om noclip används för att kunna komma förbi dörren till höger om kontrollpunkt A, så ser man en målning av Emily på väggen.
 • Redmonds vapensymbol, som är insydd i bordsdukarna i villan, är smyckad med orden "UBER", "KRITZ", and "VICTORY". Dessa fraser är sannolikt ditplacerade av kart-utvecklaren, Tim "YM" Johnson, som refererar till hans Gemenskaps-Hälsovapen och GemenskapsKritzkrieg.
 • Från början så var det tänkt att stolen i villan skulle röra på sig av sig självt flera gånger om i en 2-minutersloop. Det här blev borttaget från den slutgilitga kartan, och kan bara ses i pianorummet av tävlingskartan, artpass_ym.bsp.
 • En fågelskrämma som har på sig en Spöklik Stormhatt som använder en färgtextur "bor" i ett pumpafält bakom BLUs bas.

Externa länkar