Spellägen

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Team Fortress 2 Världen.
För en lista över alla kartor, se Lista över kartor.

Detta är en lista över spellägen i Team Fortress 2. I början hade spelet bara tre spellägen: Erövra Flaggan, Kontrollpunkter, och Territoriell Kontroll. Många updateringar har lagt till flera spellägen (Bomb, Arena, Herre På Täppan, Bomblopp, Medeltida läge, Specialleverans, Mann mot Maskin, Robotförstörelse, Mannskraft, PASS Time, Spelarförstörelse, Versus Saxton Hale och Zombie Infektion) vilket är 16 officiella spellägen, tillsammans med två träningskartor. Dessa spellägen används i över 100 kartor i spelet och ger dig en variation på vad du kan spela i Team Fortress 2.

Arena

Gametype arena.png
Huvudartikel: Arena
Se även: Arena tips
Jag säger detta till med oförfinad fakta av vanligt tal: Jag älskar Arena Spelläget.
Abraham Lincoln, Andra invigningstalet, 1865

Arena kartor är designade till att använda olika klasser i Team Fortress 2 medans man fokuserar på slagsmålet mellan båda lagen. Medans andra spellägen fokuserar på strategi för båda lagen, Arena koncentrerar på specifika strategival ett lag gör i en enda match. Arena kartor använder koden arena_ prefixet.

Arena matchers tidsgräns är mindre för att du inte återskapas efter att man har dött. När du dör i Arena läge, kommer du gå in i åskådarläge tills matchen är avslutad. Kartorna har vanligtvis en kontrollpunkt i mitten av kartan och blir ibland vanlig Herre på täppan utan att man återskapas.

Ibland, om lagen är obalanserade, ett meddelande kommer synas för två personer som säger "FÖRSIKTIG: om du förlorar denna runda, kommer du kanske behöva sitta kvar", och om deras lag förlorar, spelaren kommer vara i åskådarläge tills nästa runda.

Utrustningar som ändras under nedräkningen innan matchen kommer inte ändras i spelet om inte spelaren tar självmord. Ändra klass och tillbaka funkar också om man gör det innan nedräkningen tar slut.

Första Blod förstärkningen är unikt till Arena läge. Om en spelare dödar någon först i rundan, kommer de tjäna temporära kritiska träffar.

Arena Läge kan inte hittas i Vanligt.

Arena Kartor:

Erövra Flaggan

Gametype ctf.png
Huvudartikel: Capture the Flag
Vinka hejdå till ditt hemliga skit, dumhuvud!
Spanaren

I Erövra Flaggan har både RED och BLU baser, som innehåller deras egna Flagga. Målet för båda lagen är att fånga flaggan tills man har nått max poängen (vanligtvis 3 erövringar) medans man stoppar fiendelaget till att erövra din flagga.

Båda lagens Flagga är vanligtvis djupt in i deras bas, vanligt i en symmetrisk bas från varann, i ett område som flaggan är i. För att ta upp flaggan, måste spelaren röra portföljden. Medans man har fiendes portföljen, spelaren måste bära den till deras egna portfölj, där de måste gå in i 'erövrings zonen' (indikerat med den gula och svarta linjen) till att fånga den. Efter att den är erövrad, ditt lag kommer tjäna tio sekunder av kritiska träffar.

Om bäraren dör eller tappar den med flit, Administratören kommer informera båda lagen på högtalaren och portföljen kommer tappas på marken och vara där i 60 sekunder, med en timer som syns över den som indikerar hur länge den är kvar på marken tills den skickas tillbaka till dess rum. Under den tiden, portföljen kan plockas normalt. Varje gång portföljen tas upp, och tappas, timern kommer att starta om till 60 sekunder. Fienden kan inte skicka tillbaks flaggan själva, de kan heller inte röra flaggan. Flaggan kan inte bäras av spelare som är osårbara (te.x. spelare under Hälsovapens ÜberLaddning eller Spanare under effekten av Bonk! Atomic Punch) och bäraren kan inte bli osårbara eller använda en Teleportör. Tekniker som använder Aha-upplevelsen kan teleportera men kommer tappa flaggan på platsen de teleportera från. Flaggan kan inte plockas av en Soldat som använder Rakethopparen eller en Demoman som använder Klisterbombshopparen. Dolda Spioner kan inte plocka upp flaggan tills de inte är dolda. Hur som helst, om en Spion får tag på flaggan, då kommer de förlora deras förklädnad och kommer inte kunna förklä sig eller dölja sig själva. Förutom Dödsringaren, liket gör att man tappar flaggan när man tar skada för att den tvingar Spionen att dölja sig.

Om bäraren dör på ett ställe där man inte kan nå flaggan, som att dö av att ramla i ett hål eller av en klippa, då kommer flaggan återställas omedelbart till sin vanliga plats. Om inget lag lyckas fånga alla flaggorna tills tiden är slut, då kommer matchen gå in i Dödläge.

Till skillnad från varianter av Erövra flaggan i andra spel, spelare kan erövra flaggan utan att ha deras flagga på deras egna bas.

Erövra flaggan kartor:

Tävlingsinriktad

Meet Your Match.png
Huvudartikel: Tävlingsinriktat Spelläge
Åtminstone så svek du mig inte mer än vanligt.
Administratören

Tävlingsinriktad är ett officiellt spelläge för Team Fortress 2. Detta läge är tillgängligt för de som har ett Premium TF2 konto och Steam Guard Mobile Authenticator (Engelska) på, äger ett Pass för tävlingsinriktad matchning, eller äga ett Gemenskap eller Självjord kvalité föremål. Om en spelare har ett Premium konto men har blivit men har fått en VAC avstängning, det ända sättet att få tillgång till Tävlingsinriktad är att köpa ett pass från Mann Co. butiken. Likt vanliga matcher, det finns inga begränsningar på vapnen eller/och mängden klasser som kan användas.

Tävlingsinriktade kartor:

Kontrollpunkter

Gametype cp.png
Huvudartikel: Control Point (spelläge)
Se även: Kontrollpunkt (Mål)
Punkten kommer inte fånga sig själv! Kom hit!
Teknikern

Det finns två olika spellägen för Kontrollpunkter.

Kontrollpunkter är en cirkelplatta med ett lagfärgad ljus och hologram i mitten (neutrala punkter kommer ha ett vitt ljus och hologram). För att fånga en punkt som ägs av fiende laget, spelaren måste bara stå på punkten tills mätaren fylls med spelarens lagfärg. Ju mer spelare på punkten, ju snabbare kommer den erövras, dock begränsad till en gräns. Spanare, och Soldater/Demoman med Plågtåget utrustad, räknars som 2 spelare som erövrar en punkt. Ervöringen kommer inte fortsätta om spelare från båda lagen står på punkten. Om alla spelare är dödade eller drivs av punkten innan den erövras, framsteg på punkten kommer inte startas om omedelbart, men kommer att minska under tiden.

Det finns tre olika stadier på en kontrollpunkt:

Det finns fem typer av Kontrollpunktskartor totalt – Symmetriska Kontrollpunkter, Dominations Kontrollpunkter, Attack/Försvar, Medeltida Attack/Försvar, och End of the Line Attack/Försvar.

Symmetriska Kontrollpunkter

I Symmetriskt Kontrollpunkt, båda lagen startar med två kontrollpunkter, och mittenpunkten är neutral. Lagen som fångar alla punkter vinner. Traditionella kontrollpunktskartor kommer gå in i Plötslig död (eller Dödläge) om inget lag lyckas fånga punkterna innan tiden tar slut. Kontrollpunkter nära lagets återskapningsrum är snabbare att erövra av fiendelaget.

Symmetriska Kontrollpunkts kartor:

Dominations Kontrollpunkter

Dominations Kontrollpunkt kartor är symmetriska. Båda lagen startar utan kontrollpunkter, och alla punkter är neutrala. Laget som fångar alla kontrollpunkter vinner. Traditionella Kontrollpunkts kartor kommer gå in i Plötslig död (eller Dödläge) om inget lag lyckas fånga alla punkter innan tiden tar slut. När ett lag fångar alla tre punkter, kommer de vinna oavsett hur mycket framsteg på en erövring på en punkt det andra laget har gjort.

Dominations Kontrollpunkts kartor:

Attack/Försvar

Gametype ad.png
Nästa gång ska du fråga innan du står på min jävla punkt.
Demoman

Attack/Försvar kartor är oftast osymmetriska. RED börjar med alla punkter erövrade. BLU vinner om de fångar alla lag REDs punkter. Punkter kan bara fångas i en ordning (dock några kartor som Gravel Pit och Steel spelas olikt). RED vinner om de hindrar BLU från att fånga alla punkter innan tiden tar slut. Punkter som fångas av BLU kan inte erövras av RED igen.

Attack/Försvar kartor kan variera. Kartor som Dustbowl eller Egypt, kräver att lag BLU erövrar två kontrollpunkter på tre olika områden för att vinna. Om laget som attackerar inte lyckas erövra alla punkter i ett område, lagen kommer ändras och det laget som skyddade laget blir det laget som attackerar, från början i område 1. Kartor som Gravel Pit och Junction tillåter det attackerande laget att fånga två punkter i vilken ordning som helst (punkt A eller B) innan laget som attackerar kan erövra sista punkten (punkt C). Steel är en unik Attack/Försvar karta där erövrade punkter (punkt A, B, C, och D) öppnar upp område till huvudpunkten (punkt E), som att öppna upp vägar till punkt E eller förlänga broar till punkten så att klasser som inte kan hoppa till punkten kan fånga den. Detta betyder att en omärkt Spanare kan fånga punkten och vinna utan att laget vet om.

Attack/Försvar kartor:

Medeltida Attack/Försvar

Gette It Onne!
Huvudartikel: Medeltida läge
Hur blev manliga men av Team Fortress 2 skickade till medeltida slagfältet? Enkelt. Soldaten upprörde en trollkarl. (Engelska)
Valve

Medeltida Attack/Försvar är en del av Medeltida läge, som lades till i Australisk Jul uppdateringen och lades till i Valve servar i April 25, 2016 Patch. Det spelas som vanligt Attack/Försvar, men en ändring: alla pistoler är borttagna, och bara Gammaldags vapen är tillåtna. Spelare tappar små hälsokit när de dör och en mellan ammunitionslåda. Textchatten är filtrerad till (Gammaldags språk) till att likna språket som användes under den tiden (dock inte helt rätt) och kartan har ett medeltida tema. En annan sak som läget lägger är facklor som är satta på strategiska ställen; dessa facklor kan tända Jägarens (Förstärkta Föreningen) pilar när de rörs vid (innan man skjuter pilen).

Medeltida Attack/Försvar kartor:

End of the Line Attack/Försvar

End of the Line Attack/Försvar lades till i Gun Mettle Uppdateringen. Till skillnad från traditionella Attack/Försvar kartor, målet är ett tåg som har en Bomb, dock det funkar inte som en vanlig Bomb karta. Lag BLUs mål är att leda tåget till slutet av kartan genom att fånga punkter vid varje område, sex punkter totalt. Vid varje punkt, hindras tåget av ett stopp, där REDs enhet attackerar tåget varje 35 sekunder när den är stationär. Nedräkningen pausas när en punkt erövras, och startar om när kontrollpunkten erövras av BLU.

För varje 35 sekunder som BLU inte lyckas erövra eller håller på att erövra, tappar tåget 10% av dess hälsa. När BLU lyckas erövra en kontrollpunkt, 10% av tågets hälsa återställs och förstör hindret, och en ny nedräkning börjar. Tågets hälsa går över till andra områden, den återställs inte är man klarar av första orådet. BLU vinner om de erövrar alla punkter i varje område, medans RED vinner om de skyddar alla kontrollpunkter länge nog tills enheten förstör tåget.

End of the Line Attack/Försvar kartor:

Herre på Täppan

Gametype koth.png
Huvudartikel: Herre på Täppan
Sedans den upptäcktes år 1895, kullar har fascinerade kungar.
Klasslösa Uppdateringen

Herre På Täppan är likt Arena. Herre På Täppan fokuserar på en enda punkt på mitten av kartan, vilket är neutral och är låst på början av rundan. Båda lagen måste ta sig till kontrollpunkten och erövra den när den är tillgänglig. När punkten är erövrad av ett lag, deras lag timer kommer starta en tre-minuters nedräkning. Om fiendelaget lyckas erövra punkten, deras timer kommer räkna ner medans andra lagets timer stannar på tiden punkten blev erövrad. Ett lag vinner när de har punkten tre-minuters timern räknat klart och andra lagets framsteg på punkten är borta.

Herre På Täppan kartor:

Mann mot Maskin

Main menu button mvm.png
Huvudartikel: Mann mot maskin
Mera stök, mindre trubbel!
Den Tunga Artilleristen

Mann mot Maskin är ett spelläge som släpptes i uppdateringen med samma namn. I detta spelläge, ett lag av sex spelare måste försvara Mann Co. från robotar som bär en bomb. Uppgraderingar och Kanin power-ups kan köpas från återskapningsrummet med pengar som man får när man förstör en robot (alla robotar tappar inte pengar, och värdet på pengarna kan variera beroende på roboten). Ett bonus värde av pengar ges till hela laget om alla eller en hel del pengar togs upp.

Alla klasser och de flesta vapen har olika uppgraderingar som snabbhet, ökad omladdning, eller ökad ammunition kapacitet. Överlever man alla vågor klarar av ett uppdrag. När spelaren är klar med sitt första uppdrag, kommer de tjäna en Kantin.

Det finns 5 operationer och 29 uppdrag (några uppdrag är inte en del av nån operation) i Mann mot Maskin.

Mann mot Maskin kartor:

Mannskraft

Gametype mannpower.png
Huvudartikel: Mannskraft

Mannskraft är en ändrad version av Erövra flaggan där båda lagen måste fånga fiendens portfölj ett visst antal gånger (vanligtvis 7) medans man stoppar fiendelaget till att göra desamma. Spelläger är byggd med användning av änterhakar och tolv unika Uppgraderingar.

Änterhake används genom att byta till den eller genom att trycka åtgärdsknappen, då kommer den fästa sig på ytan som spelaren kollar på, en vägg, marken taket eller en fiende. När man är fäst, spelaren kommer automatiskt dras in, åka upp i luften i en rak väg till dess position. Om änterhaken fästs på en fiende, då kommer fienden ta skada från blödningar tills spelaren dör eller om änterhaken släpps. Spelare kan hoppa med änterhaken, vilket gör att man kan passera större hinder. Medans spelaren använder änterhaken kommer de inte kunna använda deras vapen.

Uppgraderingar ger passiva fördelar (förutom Supernova) till spelare som tar upp den. Dessa krafter kan variera från snabbhet och att reflektera skada tillbaks till fienden. På början av rundan, ett visst antal Uppgraderingar skapas runt kartan och kan plockas upp av spelare från båda lagen. När en Uppgraderad spelare dör, kommer de tappa uppgraderingen med fiendelagets färg, vilket hindrar lagkamrater till att plocka upp den direkt efter spelarens dött. Om färgade uppgraderingar inte plockas efter en stund, kommer de återskapas på dess plats. Spelare kan tappa uppgraderingar genom att trycka samma knapp som man tappar portföljen med. Om man gör så kommer uppgraderingen vara neutral istället för lagfärgad.

Mannskraft använder en ändrad ctf_ version av Gorge, Foundry, och Thunder Mountain, och kartan som är gjord för läget, Hellfire. När en spelare återskapas, kommer de vara osårbara i några sekunder. Till skillnad från vanliga CTF kartor, portföljen ligger ute i det öppna istället för i sitt egna rum. Hur som helst, tiden som syns över portföljen när den tappas startar inte om när man tar upp den igen, vilket gör att det blir svårare att erövra. Spelare som har uppgradering har 25% rörelsehastighet på änterhaken om de bär flaggan, och spelare utan en kommer återställa sin hälsa. Efter att ett lag erövrar flaggan kommer båda lagens zoner vara avaktiverade i 30 sekunder. Om lagen är ojämna, då kommer det förlorande laget få en "Hämnd" uppgradering, vilket ger temporära kritiska träffar, ökad eldgivningshastighet, och ökad ammonitions kapacitet. Flaggan kommer bli förgiftad och markerar bäraren för död i 90 sekunder efter den blir stulen. Om båda flagorna är stulna och förgifta, kommer de återställas när de tappas.

Alla närstridsvapen gör 30% mera skada. Demoman utrustade med en sköld har inte den här bonusen. Slumpmässiga kritiska träffar är avaktiverade.

Lista över Uppgraderingar:

 • Styrka - Dubblar skadan för alla vapen. Immun mot skott från långt håll. Staplas inte med kritiska träffar.
 • Resistens - Minskar skadan tagen med 50%. Immun mot Pesten, Reflektera och blockerar rygghugg.
 • Vampyr - All skada ges tillbaks som hälsa. Eldkastarna och Miniguns får mindre hälsa från skada. Närstridsvapen ger 1.25x skada som hälsa. 25% skademotstånd. Max hälsa ökad med 80.
 • Reflektera - 80% av skada reflekteras tillbaka till den som attackera (reflekterad skada kan inte döda). Max hälsa ökad med till 400. 100% av Vaktgevärets skada tagen reflekteras tillbaka till Vaktgeväret.
 • Hast - Dubblar eldgivningshastighet och omladdningshastighet. Dubblar magasinstorleken. Gör dig snabbare med 30%. Bombarmeringstiden är minskad. Dubblad ÜberLaddningshastighet.
 • Regeneration - Ammunition, hälsa, och metall återställs. Mängden hälsa återställd är beroende på den maximala hälsan.
 • Precision - Mera träffsäkra kulor.Immun mot skott från långt håll. Snabbheten på Raketer och granater är ökad med 250%. Krypskyttegevär har snabbare ramp-upp skada och inzoom efter man har avfyrat, och har dubblad skada. Ökad explosiva vapens magasinstorlek med 50%. Explosiva projektiler minskar inte sin skada på långt håll. Immun mot explosioner mot sig själv.
 • Agility - Rörelsehastighet ökad med 50%. Ökad fart på Änterhaken. Hopphöjd ökad med 80%. Vapen dras fram omedelbart. Immun mot skada orsakad av fall. Minskad änterhake fart bonus när man bär portföljen.
 • Knockout - Begränsar bäraren till närstridsvapen och änterhaken. Max hälsa ökad med 150 förutom på den Tunga Artilleristen och Demoman som använder ett svärd, en sköld eller båda, vilket istället får 120 hälsa, 130 hälsa, 80 hälsa, och 20 hälsa. Immun mot luststötar och knuff. Närstridsvapen gör 190% av grundskadan och knuffar offret (Staplas inte med kritiska träffar). Närstridsvapen tvingar fienden att tappa uppgraderingar eller flaggan om de har den. 4x närstridsvapenskada mot byggnader. Samlar hälsokit utan att minska deras hälsobonus. Omladdning på sköldar ökas mycket.
 • Kung - Ökad max hälsa. Liten återställning av hälsa, eldgivning och omladdning är ökad. Alla effekter förutom max hälsa delas med nära lagkamrater, dock återställningsfördelen läggs på lagkamrater och fiende Spioner som har en Uppgradering. Återställningseffekten är proportionell till max hälsan.
 • Pest - Räckvidd på hälsokit upplock. Fiender som du ger spelaren och dess lag pesten. Offer under pesten kommer blöda till de död om 10 sekunder om de inte tar upp ett hälsokit eller rör återställningsskåpet. Pesten blockerar Kungens hälsoåterställning och fördelar för laget.
 • Supernova - Urladda din supernova attack (änterhakens alternativattack) till att bedöva fiender. Kräver full uppgraderingsmätare. Uppgraderingen fyll på över tiden, eller genom att orsaka skada. Bedövade fiender tappar deras uppgraderingar, och puttas port från den som attackera. När den är urladdad, Supernova uppgraderingen försvinner och återskapas. När uppgraderingsmätaren är fylld, finderna kommer lysa när de är i din räckvidd.
 • Kritiska träffar - Temporära kritiska träffar i 30 sekunder. Återskapas i samma plats efter 60 sekunder.

Mannskraft Kartor:

PASS Time

Gametype passtime.png
Huvudartikel: PASS Time
Nu spelar vi boll!
Spanaren

PASS Time är ett spelläge för Team Fortress 2 som kombinerar traditionellt slagsmål i spelet med sporter som, fotboll, hockey och basketboll. Det är ett lagbaserat spelläge och krävs att du jobbar med dina lagkamrater. Det finns många förmåner och hopplattor till att hjälpa dig. Om matchen slutar som oavgjort, då börjar Dödsläge. PASS Time ger den ett röstkommando till att få ditt lag att passa bollen till dig, vilket ger dig ökad rörelsehastighet och helande till nära lagkamraten när den hålls.

PASS Time kartor:

Bomb

Gametype payload.png
Huvudartikel: Bomb
Framåt, stora Bomb!
Den Tunga Artilleristen

I Bomb kartor, lag BLU måste putta en vagn med explosiva varor genom en räls av punkter och till REDs bas i en viss tid. BLU lagkamrater puttar vagnen genom att stå vid den, ju mer folk ju snabbare (max tre erövringshastighet). En spelare från RED kan stoppa vagnen, oavsett hur många spelare som puttar vagnen. Om inga spelare från BLU puttar vagnen inom 30 sekunder, vagnen kommer du långsamt gå bakåt tilld den når en punkt, BLUs återskapningsrum, en backe eller ramp (på vissa kartor), eller om den puttas av BLU igen, vilket startar om timern. Bomben fungerar som en nivå 1 Utmatare för lag BLU (och förklädda fiende Spioner) som ger hälsa och ammunition till de som puttar den. Ammunition fylls inte på till spelare som står framför vagnen.

Vissa kartor har ställen som öppnas upp när en specifik punkt erövrar.

Det finns två olika typer Bomb uppdrag; typen beror på kartan. Några Bomb kartor, som Gold Rush, Hoodoo, och Thunder Mountain, har flera områden och spelas som Dustbowl att de separerar kartan i olika sektioner, var och en har punkter. När man erövrar den sista punkten skapas en explosion på REDs bas, oftast med en stor explosion som dödar alla runt bomben. Tid läggs till när BLU erövrar en punkt som inte är en slutpunkt på en sektion.

Andra Bomb kartor som Badwater Basin, har ett område, likt Mountain Lab, som har alla punkter i ett område, med en större tidsbonus när en punkt erörvras. Det finns färre punkter, så det krävs tre eller fyra punkter och en sista punkt, där BLU kan vinna och spränga REDs bas.

Singulär-område Bomb kartor:

Flera-område Bomb kartor:

Bomblopp

Gametype plr.png
Huvudartikel: Bomblopp
Två lag. Två vagnar. Två spår. Glädje uppstår.
Spel-sammanfattning

Till skildnad från vanlig Bomb kartor, Bomblopp kartor har både en RED och BLU bomb; lagen har inga roller som försvar eller attackerare. För att vinna måste båda lagen putta deras bomb samtidigt till andra lagets terrotoium och nå punkten. Likt Bomb, lagkamrater puttar bomben genom att stå vid den, ju mer spelare ju snabbare och andra laget kan stoppa den.

Till skildnad från Bomb läge, vagnen kommer inte åka bakåt efter en viss tid och det finns ingen tidsgräns; kartan kommer avslutas när ett lag lyckas putta deras vagn till slutet. Båda vagnar fungerar som en level 1 Utmatare för laget (och förklädda Spioner), som återställer hälsa och ammunition till spelare som puttar vagnen. Delar av spåret kan vara lutde och vagnen kommer rulla ner till botten om den inte puttas konstant. Om de som puttar vagnen död eller går bort från vagnen, då kommer den rulla ner för slutet av rampen.

Bomblopps kartor kan eller kan inte separeras till i flera rundor.

Bomblopp kartor:

Spelarförstörlse

Gamemode invasion.png
Huvudartikel: Spelarföstörelse
Jag tror jag kommer köpa en öl!
Teknikern om fulla UFO piloter

Spelarföstörelse är ett gemenskapsskapat spelläge som var en del av Invasionsuppdateringen. Spelläget fokuserar på att samla speciella upplock genom att döda fiender och sedan nå kartans leversanszon till att lägga de till deras poängtotal. När en spelare dör, de kommer tappa alla upplock som de håller, som kan plockas av båda lagen.

Spelaren på båda lagen som har mest upplock kommer ge ut hälsa och ammuniton likt en Nivå 1 Utmatre till sig själv och nära lagkamrater, men deras konturlinje och antalet upplock de har visas hela tiden för båda lagen.

Spelarförsörelse kartor:

Specialleverans

Gametype sd.png
Huvudartikel: Specialleverans
Herrar, idag skickar vi en apa till rymden.
Administratören

Specialleverans är ett spelläge släppt på Pyromania Update. I detta spelläget, en neutral portfölj av måste leveras till en hiss innan det andra laget gör dessamma

Om en spelare tar upp portföljen och dör medans man har den, bara spelare på samma lag kan ta upp portföljen igen. Om ett lag inte tar upp portföljen inom 45 sekunder, porföljen kommer skickas tillbaka till dess originella position och blir neutral.

Spelaren som håller portföljen måste stå på hissen hela tiden och leverera det till leveransmålet. I Doomsday, spelaren måste stå på hissen tills luckan på raketen öppnas och är redo till att ta emot portföljen.

Specialleverans kartor:

Territoriell Kontroll

Huvudartikel: Territoriell Kontroll
Vi har dig omringad, åtminstånde från den här sidan!
Soldaten

I Territoriell Kontroll, målet är att ta över hela kartan genom att erövra "territorium". Varje match väljer sex punkter slumpmässigt i en 'pukt mot punkt' spel där båda lagen måste erövra det motsatta lagets punkt medans man skyddar sitt egna lags punkt. Efter en punkt har erövrats, den nästa rundan kommer spelas i ett annat område som väljs slumpmässigt. Efter ett lag erövrar alla fyra teritorium, det laget måste fånga punkten på fiendens bas medans det andra laget skyddar den punkten. Om punkten är erövrad, det attackerande laget vinner. När nästa runda börjar, territorierna startas om och ett nytt område väljs.

I alla spel i TK (förutom i RED och BLUs bas), om en kontrollpunkt inte fångas efter åtta minuter, spelet kommer gå in i Dödläge.

Territoriell Kontroll kartor:

Versus Saxton Hale

Huvudartikel: Versus Saxton Hale
VSH Saxton Hale Model.png
Vad är VS Saxton Hale? Det är i namnet! Du slås mot Saxton Hale! Eller så spelar du som Saxton Hale och slås emot Legosoldaterna. Är du redo att slås emot 23 fiender åt gången? För att de är verkligen inte redo att slås mot dig!
— Reklamtext

Versus Saxton Hale är ett spelläge som var en del av Sommar 2023 uppdatering. Likt Arena spelläget, den har en spelare som styr Saxton Hale på lag BLU, och alla andra spelare på lag RED ska försöka döda han. Saxton har olika förmågor som kan döda de flesta klasserna i ett slag, och likt Arena, alla dödade spelare blir åskådare tills slutet av rundan.

Versus Saxton Hale kartor:

Zombie Infektion

Huvudartikel: Zombie Infection
Zombified Engineer BLU.png
Helvetes zombies!
Demoman

Zombie Infektion är ett spelläge som var en del av Scream Fortress XV uppdateringen. I detta spelläge, BLU spelar som ett gäng Zombies, medans RED spelar som vanliga Människor. Om en Människa från RED dör, de blir till en BLU Zombie; Om en BLU Zombie dör, de återskapas som normalt. BLU vinner om alla i lag RED blir till Zombies, medansn RED vinner genom att bara leva länge nog.

Zombie Infektion kartor:

Träningsläge

Training basic.png
Training offlinepractice.png
Huvudartikel: Träningsläge
Mitt 11e PhD är att att sparka din bak!
Teknikern

Träningsläge kartor är menat till att lära sig hur man sig spela och avancerade tekniker på måltavor av trä och bottar. Träningsläge kom med Macuppdateringen, som lade till två officiella träningskarotr. Offline Träning låter nya spelare träna på specifika spellägen och kan öka svårighetsgraden på bottarna till att anpasa till spelaren.

Training kartor

Brandon Reinhart tillkännagav på den Officiela TF2 Bloggen på 28e July, 2010, att Corey Peters jobbat på en annan oficiell träningskarta ,[1] odetaljerade detaljer för vilka klasser som skulle fokueras på.

Det finns träningsklasser för:

Highlander

Highlander turnerings pris
Det kan bara finnas en!
Demoman

Highlander läget begrännsar varenda lag till 9 spelare och kan bara använda en klass per person. Det är läpligt till alla spellägen och krävs att man skriver mp_highlander 1 i konsolen för att aktivera läget.

Idén om Highlander har funnits länge innan dess officiella släpp och har funnits i server med mods i. Highlander lades till officiellt i Februari 3, 2010 Patch.

Lägets namn är en referns till film serien Highlander, där frasen "Det kan bara finnas en" oftast repeteras; som är en referens till begrännsingen av en klass per spelare.

Duelleringsminispel

Duelleringsminispel
Huvudartikel: Duelleringsminispel
Låt oss ordna det här som men!
Spionen

Ett minispel släpptes i Mann-Konomi Uppdateringen, Duelleringsminispel är ett Åtgärdsföremål som kan köpas i Mann Co. butiken, kan skaffas via byte, eller hittas via föremålssystemet. När den utrustas i åtgärds platsen, föremålet kan användas på en spelare från andra laget, om de accepterade utmaningen. Tills slutet av rundan, poäng tjänas gneom att döda eller assistera mot den andra spelaren. Dödade mellan spelarna spåras, och spelaren med mest poäng vinner "duellen" när rundan avslutas. Om en av spelarna lämnar matchen, en kort duel avstängning kommer sättas på den spelaren. Föremålet har 5 användningar och kan användas på alla officiella kartor. Efter du har kört din första duel, ett Duelleringsminispel kommer ges till spelaren, som kan öka nivån på upp till Silver, Guld, och till sist Platina ju mer vinster du får. För varje 10e vinst, en extra Duelleringsminispel tjänas. Varje dag, spelet kommer ge Duelleraren hatten till spelaren som har vunnit mest dueller på dagen innan.

Turneringsläge

Tournament Mode header
Huvudartikel: Turneringsläge
Dominerad, hippi! Skaffa ett jobb!
Soldaten

Turneringsläge används oftast i tävlingsrinktiktade serverar. Det gör att man kan skapa anpassade lag och hålla koll på poängen över ett lag över olika spel. En textruta kommer dyka upp för att namnge lagen, och när lagen är organiserade, lagen måste vara redo till att starta spelet. I Turneringsläge, det finna inte begränsnsningar för spelare i ett lag och igen autobalancering.

Likt Highlander, Turneringsläge kan sättas på genom att skriva mp_tournament 1 i konsolen.

Gemenskaps spellägen

TF2Ware, ett gemenskapsskapat läge av Mecha the Slag
Huvudartikel: Anpassade lägen
Ta aldrig med ett slagträ till ett slagfält, krig är ingen lek.
Soldaten

Gemenskapsspellägen är icke-officiella spellägen som har skapas av spelare från gemenskapen. De kan variera från återskapning av Team Fortrss Classic spellägen till originella spellägen som VS Saxton Hale och kan ändra hur en klass fungerar från deras funktioner till deras vapen. Några lägen lägger till nya fiender för RED och BLU till att slås emot eller lägger till nått nytt som man inte kan spela i ett officiellt läge. Några spellägen har nämnts av Valve på TF2s officiella blog och VS Saxton Hale har även officiellt lagts till i spelet.

Oanvänt innehåll

Courier

 • Det fanns ett planerat Courier' spelläge som var under utveckling och som var slängd utan anledning. Det finns röstlinjer i filerna som skulle användas i detta läge och man kunde bli Civil med kommandon. December 20, 2007 Patch gjorde det omöjligt att göra det.

Robotförstörelse

Huvudartikel: Robotförstörelse
Beta rd blueprints.png
Oh, jag kommer ta isär dig, bult för bult!
Sjukvårdaren

Robotförstörelse är ett spelläge som har inte har släppts officiellt än. Dock det kan spelas genom att starta en beta server. Det finns en känd karta med detta spelläge. Denna kartan tar plats på en bas på en bas på månen. Valve nämnde konceptet och visade konceptbilder i en tidigare TF2 uppdateringsinlägg. Detta läge är likt Erövra flaggan, men kräver att man förstör robotar och själa deras kärnor. När man har tagit kärnorna, (till skildnad från en normal portfölj) bevaras de i valvet när de har blivit rörda. Fienden kan gå till deras motståndares valv och stjäla deras kärnor tillbaka. Kartan är inte klar, för att det saknas texturer men inehåller de nya NPC:erna som har nya texturer (förutom några som använder den ÜberLaddade texturen som visar att den är låst, men är spekulerad att vara en platshållare).

Robotförstörelse kartor:

Raid

Huvudartikel: Raid

Det finns flera oanvända spellogiker som kan hittas i Hammer. tf_logic_boss_battle, används för ett 'Raid spelläge, eller tf_logic_raid. I detta spelläge, en spelare skulle skulle vara i samma lag med 4 andra spelare och slås emot robotar, likt Left 4 Dead.

Gasworks

Det enda beviset av detta speläge finns är en logik som heter tf_logic_gasworks, som togs bort i December 22, 2014 Patch, Det skulle möjlitvis vara en deathmatch-ish läge, för att den har samma namn som Gasworks (Klasisk).

Se även

Referenser