Spellägen

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search


Team Fortress 2 Världen.
För en lista över alla kartor, se Lista över kartor.

Detta är en lista över spellägen i Team Fortress 2. I början hade spelet bara tre spellägen: Erövra Flaggan, Kontrollpunkter, och Territoriell Kontroll. Många updateringar har lagt till flera spellägen (Bomb, Arena, Herre På Täppan, Bomblopp, Medeltida läge, Specialleverans, Mann mot Maskin, Robotförstörelse, Mannskraft, PASS Time, och Spelarförstörelse) vilket gör fjorton officiella spellägen, med två träningskartor. Dessa spellägen används över 100 kartor i spelet och ger dig en variation på vad du kan spela i Team Fortress 2.

Arena

Gametype arena.png
Huvudartikel: Arena
Se även: Arena tips
Jag säger detta till med oförfinad fakta av vanligt tal: Jag älskar Arena Spelläget.
Abraham Lincoln, Andra invigningstalet, 1865

Arena kartor är designade till att hålla klasserna i mångfald i Team Fortress 2 medans man fokuserar på slagsmålet mellan båda lagen. Medans andra spellägen fokuserar på strategi för lagen, Arena koncentrerar på specifika strategival ett lag gör i en enda match. Arena kartor använder koden arena_ prefixet.

Arena lägets matcher tidsgräns är mindre för att du inte återskapas efter att man har dött. När du dör i Arena läge, kommer du gå in i åskådarläge tills matchen är avslutad. Kartorna har vanligtvis en kontrollpunkt i mitten av kartan och blir ibland vanlig Herre på täppan utan att man återskapas.

Ibland, om lagen är obalanserade, ett meddelande kommer synas för två personer som säger "FÖRSIKTIG: om du förlorar denna runda, kommer du kanske behöva sitta kvar", och om deras lag förlorar, spelaren kommer vara i åskådarläge tills nästa runda.

Utrustningar som ändras under nedräkningen innan matchen kommer inte ändras i spelet om inte spelaren tar självmord. Ändra klass och tillbaka funkar också om man gör det innan nedräkningen tar slut.

First Blood förstärkningen är unikt till Arena läge. Om en spelare dödar någon först i i rundan, kommer de tjäna temporära kritiska träffar.

Arena Läge kan inte hittas i Vanligt.

Arena Kartor:

Erövra Flaggan

Gametype ctf.png
Huvudartikel: Capture the Flag
Vinka hejdå till ditt hemliga skit, dumhuvud!
Spanaren

Erövra Flaggan har både RED och BLU baser, som innehåller deras egna Flagga. Målet för båda lagen är att fånga flaggan tills man har nått max poängen (vanligtvis 3 erövringar) medans man stoppar fiendelaget till att erövra din flagga.

Båda lagens Flagga är vanligtvis djupt in i deras bas, vanligt i en symmetrisk bas från varann, i ett område som flaggan är i. För att ta upp flaggan, måste spelaren röra portföljden. Medans man har fiendes portföljen, spelaren måste bära den till dears egna portfölj, där de måste gå in i 'erövrings zonen' (indikerat med gula och svarta linjen) till att fånga den. Efter att den är erövrad, ditt lag kommer tjäna tio sekunder av kritiska träffar.

Om bäraren dör eller tappar den med flit, Administratören kommer informera båda lagen på högtalaren och portföljen kommer tappas på marken och vara där i 60 sekunder, med en timer som syns över den som indikerar hur länge den är kvar på marken tills den skickas tillbaka till dess rum. Under den tiden, portföljen kan plockas normalt. Varje gång portföljen tas upp, och tappas, timern kommer att starta om till 60 sekunder. Fienden kan inte skicka tillbaks flaggan själva, de kan heller inte röra flaggan. Flaggan kan inte bäras av spelare som är osårbara (te.x. spelare under Hälsovapens ÜberLaddning eller Spanare under effekten av Bonk! Atomic Punch) och bärraren kan inte bli osårbara eller använda en Teleportör. Tekniker som använder Eureka-effekten kan teleportera men kommer tappa flaggan på platsen de teleportera från. Flaggan kan inte plockas av en Soldat som använder Rakethopparen eller en Demoman som använder Klisterbombshopparen. Dolda Spioner kan inte plocka upp flaggan tills de inte är dolda. Hur som helst, om en Spion får tag på flaggan, då kommer de förlora deras förklädnad och kommer inte kunna förklä sig eller dölja sig själva. Förutom Dödsringaren, liket gör att man tappar flaggan när man tar skada för att den tvingar Spionen att dölja sig.

Om bäraren dör på ett ställe där man inte kan nå flaggan, som att dö av att ramla i ett hål eller en klippa, kommer flaggan omedelbart återställas till sin vanliga plats. Om inget lag lyckas fånga alla flaggorna tills tiden är slut, då kommer matchen gå in i Dödläge.

Till skildnad från varianter av Erövra flaggan i andra spel, spelare kan erövra flaggan utan att ha deras flagga på deras egna bas.

Erövra flaggan kartor:

Tävlingsinriktad

Meet Your Match.png
Huvudartikel: Competitive Mode
Åtminstone så svek du mig inte mer än vanligt.
Administratören

Tävlingsinriktad är ett officiellt spelläge för Team Fortress 2. Detta läge är tillgängligt för de som har ett Premium TF2 konto och Steam Guard Mobile Authenticator (Engelska) på, äga ett Competitive Matchmaking Pass, eller äga ett Gemenskap eller Självjord kvalité föremål. Om en spelare har ett Premium konto men har blivit men har fått en VAC avstängning, det ända sätta att ha tillgång till Tävlingsinriktad är att köpa ett pass från Mann Co. butiken. "Tävlingsinriktad" knappen kommer bara synas för spelaren om spelaren har Steam Guard aktiverad med dess Steam konto och har gått med i Team Fortress 2 Tävlingsinriktad Steam Grupp (Engelska), även om de möter kraven. Likt vanliga matcher, det finns inga restriktioner om vilka vapen eller klasser som kan användas.

Tävlingsinriktade kartor:


Kontrollpunkter

Gametype cp.png
Huvudartikel: Control Point (spelläge)
Se även: Control point (objective)
Punkten kommer inte fånga sig själv! Kom hit!
Teknikern

Det finns två olika spellägen för Kontrollpunkter.

Kontrollpunkter är en cirkelplatfrom med ett lagfärgad ljus och hologram i mitten (neutrala punkter kommer ha ett vitt ljus och hologram). För att fånga en punkt som ägs av fiende laget, spelaren måste bara stå på punkten tills mätaren fylls med spelarens lagfärg. Ju mer spelare på punkten, ju snabbare kommer den erövras, dock begränsad till en gräns. Spanre, och Soldater/Demoman med Plågtåget utrustad, räknar som 2 spelare som erövrar en punkt. Ervöringsframsteg kommer inte fortsätta om spelare från båda lagen står på punkten. Om alla spelare är dödade eller drivs av punkten innan den erövras, framsteg på punkten kommer inte startas om omedelbart, men kommer att minska under tiden.

Det finns tre olika stadier på en kontrollpunkt:

Det finns fem typer av Kontrollpunktskartor totalt – Symmetriska Kontrollpunkter, Dominations Kontrollpunkter, Attack/Försvar, Medeltida Attack/Försvar, och End of the Line Attack/Försvar.

Symmetriska Kontrollpunkter

I Symmetriskt Kontrollpunkt, båda lagen startar med två kontrollpunkter, och mittenpunkten är neutral. Lagen som fångar alla punkter vinner. Traditionella kontrollpunktskartor kommer gå in i Sudden death (eller Dödläge) om inget lag lyckas fånga punkterna innan tiden tar slut. Kontrollpunkter nära lagets återskapningsrum är snabbare att erövra av fiendelaget.

Symmetriska Kontrollpunkts kartor:

Dominations Kontrollpunkter

Dominations Kontrollpunkts kartor är symmetriska. Båda lagen startar utan kontrollpunkter, och alla punkter är neutrala. Laget som fågar alla kontrollpunkter vinner. Traditionella Kontrollpunkts kartor kommer gå in i Sudden Death (eller Dödläge) om inget lag lyckas fånga alla punkter innan tiden tar slut. När ett lag fångar alla tre punkter, kommer de vinna oavsett hur mycket framsteg på en erövring på en punkt det andra laget har gjort.

Dominations Kontrollpunkts kartor:

Attack/Försvar

Gametype ad.png
Nästa gång ska du fråga innan du står på min jävla punkt.
Demoman

Attack/Försvar kartor är oftast osymmetriska. RED börjar med alla punkter erövrade. BLU vinner om de fångar alla REDs punkter. Punkter kan bara fångas i en ordning (dock några kartor som Gravel Pit och Steel spelar olikt). RED vinner om de hindrar BLU från att fånga alla punkter innan tiden tar slut. Punkter som fångas av BLU an inte erövras av RED igen.

Attack/Försvar kartor kan variera. Kartor som Dustbowl eller Egypt, kräver att lag BLU erövrar två kontrollpunkter på tre olika områden för att vinna. Om det attackerande laget inte lyckas erövra alla punkter i ett område, lagen kommer ändras och det skyddande laget blir det attackerande laget, från början i område 1. Kartor som Gravel Pit och Junction tillåter det attackerande laget att fånga två punkter i vilken ordning som helst (punkt A eller B) innan det attackerande laget kan erövra sista punkten (punkt C). Steel är en unik Attack/Försvar karta är att erövrade punkter (punkt A, B, C, och D) öppnar upp område till huvudpunkten (punkt E), som att öppna upp vägar till punkt E eller förlänga broar till punkten så att klasser som inte kan hoppa till punkten kan fånga den. Detta betyder att en omärkt Spanare kan fånga punkten och vinna utan att laget vet om.

Attack/Försvar kartor:

Medeltida Attack/Försvar

Gette It Onne!
Huvudartikel: Medieval Mode
Hur blev manliga men av Team Fortress 2 skickade till medeltida slagfältet? Enkelt. Soldaten upprörde en trollkar. (Engelska)
Valve

Medeltida Attack/Försvar är en del av Medeltida läge, som lades till i Australisk Jul uppdateringen och lades till i Valve servar i April 25, 2016 Patch. Det spelas som vanligt Attack/Försvar, men en tvist: alla pistoler är borttagna, och bara Gammeldags vapen är tillåtna. Spelare tappar små hälsokit när de dör och en mellan ammuntionslåda. Textchatten är filterad till (Gamelgas språk) till att likna språket som användes under den tiden (dock inte helt rätt) och kartan har ett medeltida tema. En annan sak som läget lägger är facklor som är satta på stategiska ställen; dessa facklor kan tända Jägaren (Förstärkta Föreningen) pilar när de rörs (innan man skjuter pilen).

Medeltida Attack/Försvar kartor:

End of the Line Attack/Försvar

End of the Line Attack/Försvar lades till i Gun Mettle Uppdateringen. Till skildnad från traditionella Attack/Försvar kartor, målet är ett tåg som har en Bomb, dock det funkar inte som en vanlig Bomb karta. Lag BLUs mål är att leda tåget till slutet av kartan genom att fånga punkter vid varje område, sex punkter totalt. Vid varje punkt, tåget hindras av ett stopp, där REDs enhet attackerar tåget varje 35 sekunder när den är stationär. Nedräkningen pausas när en punkt erövras, och startar om när kontrollpunkten erövras av BLU.

För varje 35 sekunder som BLU inte lyckas erövra eller håller på att erövra, tåget tappar 10% av dess hälsa. När BLU lyckas erövra en kontrollpunkt, 10% av tågets hälsa återsätlls och förstör hindret, och en ny nedräkning börjar. Tågets hälsa går över till andra områden, den återställs inte är man klarar av första orådet. BLU vinner om de erövrar alla punkter i varje område, medans RED vinner om de skyddar alla konrollpunkter länge nog tills enheten förstör tåget.

End of the Line Attack/Försvar kartor:

Herre på Täppan

Gametype koth.png
Huvudartikel: King of the Hill
Sedans den upptäcktes år 1895, kullar har fascinerade kungar.
Klasslösa Uppdateringen


Herre På Täppan är likt Arena. Herre På Täppan fokuserar på en enda punkt på mitten av kartan, vilket är neutral och är låst på början av rundan. Båda lagen måste ta sig till kontrollpunkten och erövra den när den är tillgänglig. När punkten är erövrad av ett lag, deras lag timer kommer starta en tre-minters nedräkning. Om fiendelaget lyckas erövra punkten, deras timer kommer räkna ner medans andra lagets timer stannar på tiden punkten blev erövrad. Ett lag vinner när de har punkten tre-minuters timern räknat klart och andra lagets framsteg på punkten är borta.

Herre På Täppan kartor:


Mann mot Maskin

Huvudartikel: Mann vs. Machine (spelläge)
Main menu button mvm.png


Mera rubbel, mindre trubbel!
Den Tunga Artilleristen


Mann mot Maskin är ett spelläge som släpptes i i uppdatringen med samma namn. I detta spelläge, ett lag ax sex spelare måste försvara Mann Co. från robotar som bär en bomb. Uppgraderingar och Kanin power-ups kan köpas från återskapninggsrummet med pengar som mar får när man förstör en robot (alla robotar tappar inte pengar, och värdet på pengarna kan variera beroende på roboten). Ett bonus värde av pengar gess till hela laget om alla eller en hel del pengar togs upp.

Alla klasser och de flesta vapen har olika uppgraderingar som snabbhet, ökad laddning, eller ökad ammo kapacitet. Överlever man alla vågor klarar av ett uppdrag. När spelaren är klar med sitt första uppdrag, kommer de täna en Kantin.

Det finns 5 opperationer och 29 uppdrag (några uppdrag är inte en del av nån opperation) i Mann mot Maskin.

Mann mot Maskin kartor:


Mannskraft

Gametype mannpower.png
Huvudartikel: Mannskraft
Jag hoppas att jag inte skrämde dig med mitt ansikte-till-ansikte slagsmål!
Demoman


Mannskraft är en modiferad version av Erövra flaggan där båda lagen måste fånga fiendens portfölj ett visst antal gånger (vanligtvis 7) medans man stoppar fiendelaget till att göra dessamma. Spelläger är sorterat med använding av änterhakar och tolv unika Uppgraderingar.

Änterhake används genom att byta till den eller genom att trycka åtgärdsknappen, kommer de fästa sig på ytan som spelaren kollar på, en vägg, marken taket eller en fiende. När man är fäst, spelaren kommer automatiskt dras in, åka upp i luften i en rak väg till dess position. Om änterhaken fästs på en fiende, kommer fienden ta skada från blödningar tills spelaren dör eller om änterhaken släpps. Spelare kan hoppa med änterhaken, vilket gör att man kan passera större hinder. Medans spelaren använder änterhaken kommer de inte kunna använda deras vapen.

Uppgraderingar ger passiva buffs (förutom Supernova) till spelare som tar upp den. Dessa buffs kan variera från snabbhet och att reflektera skada tillbaks till fienden. På början av rundan, ett visst antal Uppgraderingar skapas runt kartan och kan plockas upp av spelare från båda lagen. När en Uppgraderad spelare dör, kommer de tappa uppgraderingen med uppgraderingen med fiendelagets färg, vilket hindrar lagkamrater till att plocka upp den direkt efter spelarens dött. Om färgade uppgraderingar in plockas efter en stund, kommer de återskapas på dess plats. Spelare kan tappa uppgraderingar genom att trycka samma knapp som man tappar portföljen med. Om man gör så kommer uppgraderingen vara neutral istället för lagfärgad.

Mannpskraft använder en modifierad ctf_ version av Gorge, Foundry, och Thunder Mountain, och kartor som är gjord för läget, Hellfire. När en spelare återskapas, kommer de få några sekunder av osårberhet. Till skildnad från vanliga CTF kartor, portföljen ligger ute i det öppna istället för i itt egna rum. Hur som helst, tiden som syns över portföljen när den tappas startar inte om när man tar upp den igen, vilket gör att det blir svårare att erövra. Spelare som har uppgradering har 25% fart på änterhaken om de bär flaggan, och spelare utan en kommer få hälsoåterställning. Efter att ett lag erövrar flaggan kommer båda lagens zoner vara avaktiverade i 30 sekunder. Om lagen är obalancerade, kommer det förlorande laget få en "Hämnd" uppgradering, vilket ger temporära kritiska träffar, ökad eldgivingshastighet, och ökad ammonitionscapacitet. Flaggan kommer bli förgiftad och markerar bäraren för död i 90 sekunder efter den blir stulen. Om båda flagorna är stulna och förgifta, kommer de återställas när de tappas.

Alla närstidsvapen gör 30% mera skada. Demomen utrustade med en sköld för inte denhär bonusen. Slumpmässiga kritiska träffar.

Lista över Uppgraderingar:

 • Styrka - Dubblar skadan för alla vapen. Distant skade fall-off immunitet. Staplas inte met kritiska träffar.
 • Resistens - Minskar skadan tagen med 50%. Immun mot Pesten, Reflektera och blockerar rygghugg.
 • Vampyr - All skada ges tillbaks som hälsa. Eldkastarna och Miniguns får mindre hälsa från skada. Närstridsvapen ger 1.25x skada som häsla. 25% skademotstånd. Max hälsa ökad med 80.
 • Reflektera - 80% av skada refklekteras tillbaka till attackernaren (reflekterad skada kan inte döda). Max hälsa ökad med till 400. 100% av Vaktgevärsskada reflekteras tillbaka till Vaktgeväret.
 • Hast - Dubblar eldgivningshastighet och omladdningshastighet. Dubblar magasinstorleken. Gör dig snabbare med 30%. Klistebombersarmeringstid är minskad. Dubblad ÜberLaddningshastighet.
 • Regeneration - Ammo, hälsa, och metall regenereras. Mängden hälsa regenererad är beroende på max hälsa.
 • Precision - Mera träffsäkra kulor. Distant skada falloff immunitet. Snabare Rakteter och granater ökad med 250%. Krypskyttsgevär har snabbare skada ramp-up och omzoom efter man har avfyarat, och har dubblad skada. Ökad explosiva vapens magasinstorlik med 50%. Explosiva projektiler har ingen minskad skade falloff. Immun mot explostioner mot sig själv.
 • Agility - Rörelsehastighet ökad med 50%. Ökad fart på Änterhaken. Hopphöjd ökad med 80%. Vapen dras fram omdelerbart. Immun mot skada orsakad av fall. Minskad änterhake fart bonus när man bär portfölen.
 • Knockout - Restrikterar bäraren till närstridsvapen och änterhaken. Max hälsa ökad med 150 förutom Tunga Artilleristen och Demomen som använder ett svärd, en sköld eller båda, vilket får 120 hälsa, 130 hälsa, 80 hälsa, och 20 hälsa. Immun mot lusttryck och skadeknuff. Närstridsvapen gör 190% av bassakdan och knuffar offret (Staplar inte med kritiska träffar). Närstridsvapen tvingar fienden att tappa uppgraderingar eller flaggan om de har den. 4x närstridsvapenskada mot byggander. Samlar häslokit utan att miska deras häslobonus. Sköld omladdning är ökad.
 • Kung - Ökad max hälsa. Liten generation av hälsa, eldgivning och omladdning är ökad. Alla effekter förutom max hälsa delas med nära lagkamrater, dock regenrerations buffen läggs på lagkamrater och fiende Spioner som har en Uppgradering. Regeneration effekten är propitionell till max hälsan.
 • Pest - Räckvid hälsokit upplock. Fiender som du ger spelaren och dess lag pesten. Offer under pesten kommer blöda till döds om 10 sekunder om de inte tar upp ett hälsokit eller rör återställningsskåpet. Pesten blockerar Kungens häslo generation och lag buffs.
 • Supernova - Urladda din supernova attack (änterhakens alternativattack) till att bedöva fiender. Kräver full uppgraderingsmätare. Uppgraderingen fyll på över tiden, eller genom att orsaka skada. Bedövade fiender tappar deras uppdrageringar, och puttas port från attackeraren. När den är urladdad, Supernova uppgraderginen försvinner och återskapas. När uppgraderingsmätaren är fylld, diender kommer lysa när de är i din räckvid.
 • Kritiska träffar - Temporära kritiska träffar i 30 sekunder. Återskapas i samma plats efter 60 sekunder.

Mannskraft Kartor:

PASS Time

Huvudartikel: PASS Time
Gametype passtime.png
Play ball!
Spanaren

PASS Time är ett spelläge för Team Fortress 2 som kombinerar traditionellt slagsmål i spelet med sporter som, fotboll, hockey och basketboll. Det är ett lagbaserat spelläge och krävs att du jobbar med dina lagkamrater. Det finns många förmåner och hopplator till att hjälpa dig. Om matchen slutar som oavgjort, då börjar Dödsläge. PASS Time ger den ett röstkommande till att få ditt lag att passa bollen till dig, vilket ger dig ökad rörelsehastighet och helande till nära lagkamraten när den hålls.

PASS Time kartor:

Bomb

Gametype payload.png
Huvudartikel: Bomb
Framåt, stora Bomb!
Den Tunga Artilleristen


I Bomb kartor, lag BLU måste putta en vagn med explosiva varor genom en räls av punkter och till REDs bas i en viss tid. BLUa lagkarmater puttar vagen genom att stå vid den, ju mer folk ju snabbare (max tre erövringshastighet). En spelare från RED kan stoppa vagnen, oavsett hur många spelare som puttar vagnen. Om inga spealre från BLU puttar vagnen i 30 sekunder, vagnen kommer du långsamt gå backåt till den når en punkt, BLUs återskapningsrum, en backe eller ramp (på vissa kartor), eller om den puttas av BLU igen, vilket startar om timern. Bomben fungerar dom en level 1 Utmatare för lag BLU (och förklädda fiende Spioner) till att få hälsa och ammunition till de som puttar den. Ammunition fylls inte på till spelare som står framför vagnen.

Det finns två olika typer Bomb uppdrag; typen beror på kartan. Några Bomb kartor, som Gold Rush, Hoodoo, och Thunder Mountain, har flera områden och spelas som Dustbowl att de separerar kartan i olika sectioner, var och en har punkter. När man erövrar den sista punkten, skapas en explosion på REDs bas, oftast med explosion som dödar alla runt bomben. Tid läggs till när BLU erövrar en punkt som inte är en slutpunkt på en secktion. Andra Bomb kartor som Badwater Basin, har ett område, likt Mountain Lab, som har alla punkter i ett område, med en större tidsbonus när en punkt erörvras. Det finns färre punkter, så det krävs tre eller fyra punkter och en sista punkt, där BLU kan vinna och spränga REDs bas.

Singulär-område Bomb kartor:

Flera-område Bomb kartor:


Bomblopp

Gametype plr.png
Huvudartikel: Bomblopp
Två lag. Två vagnar. Två spår. Glädje uppstår.
Spel-sammanfattning


Till skildnad från vanlig Bomb kartor, Bomblopp kartor har både en RED och BLU bomb; lagen har inga roller som försvar eller attackerare. För att vinna måste båda lagen putta deras bomb samtidigt till andra lagets terrotoium och nå punkten. Likt Bomb, lagkamrater puttar bomben genom att stå vid den, ju mer spelare ju snabbare och andra laget kan stoppa den.

Till skildnad från Bomb läge, vagnen kommer inte åka backåt efter en viss tid och det finns ingen tidsgräns; kartan kommer avslutas när ett lag lyckas putta deras vagn till slutet. Båda vagnar funkar som en level 1 Utmatare för laget (och förklädda spioner), återställer hälso och ammunition till spelare som puttar vagnen. Delar av spåret kan vara lutde och vagnen kommer rulla ner till botten om den inte puttas konstant.

Bomblopps kartor kan eller kan inte separeras till i flera rundor.

Bomblopp kartor:

Spelarförstörlse

Gamemode invasion.png
Huvudartikel: Spelarföstörelse
Jag tror jag kommer köpa en öl!
Teknikern om fulla UFO piloter

Spelarföstörelse är ett gemenskapsskapat spelläge som var en del av Invasionsuppdateringen. Spelläget fokuserar på att samla ölflasker genom att död fiender och hoppa in i UFOns stråle på mitten av kartan till att få poäng till ditt lag, de kommer tappa alla flaskor som de har, vilket kan plockas av båda lagen.

Spelaren kommer ha en markör med antal flaskor, lysa och ge ut hälsa och ammunition likt en Level 1 Utamatre till nära lagkamrater, antalet flaskor kommer kunna ses av båda lagen.

Spelarförsörelse kartor:

Specialleverans

Gametype sd.png
Huvudartikel: Specialleverans
Herrar, idag avfyrar vi en apa till rymden.
Administratören


Specialleverans är ett spelläge släppt på Pyromania Update. I detta spelläget, en neutral portfölj av Australium måste leveras till Poopy Joes raket innan det andra laget gör desamma.

Om en spelare tar upp Australiumet och dör medans man har den, bara spelare på samma lag kan ta upp Australiumet igen. Om ett lag inte tar upp portföljen inom 45 sekunder, Australiumet kommer skickas tillbaka till dess originala position och blir neutral.

Spelaren som håller Australiumet måste stå på platformen, som kommer höjas till luckan på toppen av raket. Spelaren måste vara kvar på platformen till luckan öppnas och kan ta emot Autraliumet. När Australiumet läggs in i luckan, raketen kommer avfyran och laget vinner. Raketen kommer explodera med Poopy Joe inuti, vilket får honom att dö och leder till historian för WAR!-Uppdateringen.

Specialleverans kartor:

Territoriell Kontroll

Hydro kartan
Huvudartikel: Territoriell Kontroll
Vi har dig omringad, åtminstånde från den här sidan!
Soldaten

I Territoriell Kontroll, målet är att ta över hela kartan genom att erövra "territorium". Varje match väljer sex punkter slumpmässigt i en 'pukt mot punkt' spel där båda lagen måste erövra det motsatta lagets punkt medans man skyddar sitt egna lags punkt. Efter en punkt har erövrats, den nästa rundan kommer spelas i ett annat område som väljs slumpmässigt. Efter ett lag erövrar alla fyra teritorium, det laget måste fånga punkten på fiendens bas. Om punkten är erövrad, det attackerande laget vinner. När nästa runda börjar, territorierna startas om och ett nytt område väljs.

I alla spel i TK (förutom i RED och BLUs bas), om en kontrollpunkt inte fångas efter åtta minuter, spelet kommer gå in i Dödläge.

Territoriell Kontroll kartor:

Träningsläge

Training basic.png
Training offlinepractice.png
Huvudartikel: Träningsläge
Mitt 11e PhD är att att sparka din bak!
Teknikern

Träningskarotr är menat till att lära sig hur man sig spela och anvancerade tekniker på måltavor på trä och bottar. Träningsläge kom med Macuppdateringen, som introducera två officiella träningskarotr. Offline Träning låter nya spelare träna på specifika spellägen och kan öka svårighetsgraden på bottarna till att anpasa till spelaren.

Training kartor

Brandon Reinhart indirekt tillkännagav på den Officiela TF2 Bloggen på 28e July, 2010, att Corey Peters jobbat på en annan oficiell träningskarta ,[1] odetaljerade detaljer för vilka klasser som skulle fokueras på.

Det finns träningsklasser för:

Highlander

Highlander turnerings pris
Det kan bara finnas en!
Demoman

Highlander läger begrännsar varenda lag till 9 spelare och kan bara använda en klass per person. Det krävs att man skriver mp_highlander 1 i konsolen för att aktivera läget.

Idén om Highlander läge existerade innan dess officiella utsläpp i server med mods i. Highlander läge lades till officiellt i Februari 3, 2010 Patch.

Läget är en referns till film serien Highlander, där frasen "Det kan bara finnas en" oftast repeteras; som är en referens till en klass per spelare.

Duelleringsminispel

Dueling Mini-game
Huvudartikel: Duelleringsminispel
Låt oss ordna det här som men!
Spionen

Ett minispel släpptes i Mann-Konomi Uppdateringen, Duelleringsminispel är ett Åtgärdsföremål som kan köpas i Mann co- butiken, skaffas via byte, eller hittas via föremålssystemet. När den utrustas i åtgärds platsen, föremålet kan användas på en spelare från andra laget, om de accepterade utmaningen. Tills slutet av rundan, poöng tjänas gneom att döda eller assistera mot den andra spelaren. Dödade mellan spelarna spåras, och spelaren med mest poäng vinner "duellen" när rundan avslutas. Om en av spelarna lämnar matchen, en kort duel avstängning kommer sättas på den spelaren. Föremålet har 5 användningar och kan användas på alla officiella kartor. Efter du har kört din första duel, ett Duelleringsminispel kommer ges till spelaren, som kan levlas upp till Silver, Guld, och till sist Platina ju mer vinster du får. För varje 10e vinst, en extra Duelleringsminispel tjänas. Varje dag, spelet kommer ge Duelleraren hatten till spelaren som har vunnit mest dueller på dagen innan.

Turneringsläge

Tournament Mode header
Huvudartikel: Turneringsläge
Dominerad, hippi! Skaffa ett jobb!
Soldaten

Turneringsläge används oftast i tävlingsrinktiktade serverar. Det gör att man kan skapa anpassade lag och hålla koll på poängen över ett lag över olika spel. Ett textruta kmmer finnas för att namnge lagen, och när lagen är organiserade, lagen måste vara redo till att starta spelet. I Turneringsläge, det finna inte begränsnsningar för spelare i ett lag och igen autobalancering.

Likt Highlander, Turneringsläge kan sättas på genom att skrive mp_tournament 1 i konsolen.

Gemenskaps spellägen

TF2Ware, ett gemenskapsskapat läge av Mecha the Slag
Huvudartikel: Anpassade lägen
Ta aldrig med ett slagträ till ett slagfält, krig är ingen lek.
Soldaten

Gemenskapsspellägen är icke-officiella spellägen som skapas av spelare från gemenskapen. De kan variera från återksapning av Team Fortrss Classic spellägengame till originala spellägen Saxton Hale och kan ändra hur en klass fungerar från deras funktioner till deras vapen. Några kägen lägger till nya fiender för RED och BLU till att slås emot eller lägga till nått nytt som de inte kan spela i ett officiellt läge. Några spellägen har nämnts av Valve på TF2s officiella blog.

Oanvänt innehåll

Courier

 • Det fanns ett planerat Courier spelläge som var under utveckling som var utan anledning slängd. Det finns röstlinjer i filerna som skulle användas i detta läge och Civilian klassen kunde man bli med kommandon. December 20, 2007 Patch patchen gjorde det omöjligt till att göra det.

Robotförstörelse

Huvudartikel: Robotförstörelse
Beta rd blueprints.png
Oh, jag kommer ta isär dig, bult för bult!
Sjukvårdaren

Robotförstörelse är ett spelläge som har inte blivit släppt officiellt. Dock det kan spelas genom att starta en beta server. Det finns en känd karta med detta spelläge. Denna kartan tar plats på en bas på månen. Valve nämnde konceptet och visade konceptbilder i en tidigare TF2 uppdateringsinlägg. Detta läge är likt Erövra flaggan, men involverar att man förstör robotar och själa deras kärnor. När man har tagit kärnorna, (till skildnad från en normal portfölj) bevaras i valvet när de har blivit rörda. Fienden kan gå till deras motståndares valv och stjäla deras kärnor tillbaka. Kartan är inte klar, för att det saknas texturer men inkluder de nya NPC:erna som har nya texturer (förutom några som använder ÜberLaddnings texturen som visar att den är låst, men är spekulerad att vara en platshållare).

Robotförstörelse kartor:

Raid

Huvudartikel: Raid

Det finns flera oanvända logike som är lämnade i Hammer. tf_logic_boss_battle, används för ett Raid spelläge, eller tf_logic_raid. I detta spelläge, en spelare skulle skulle vara i samma lag med 4 andra spelareoch slså mot robotar, likt Left 4 Dead.

Gasworks

Det enda beviset av detta speläge finns är en logik som heter tf_logic_gasworks, som togs bort i December 22, 2014 Patch, skulle möjlitvis vara en deathmatch-ish läge som var släng för balanceringssvårigheter, givet att det ett namn likt Gasworks.

Se även

Referenser