Föremålssystemet

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Yes. I like this new weapon.
The Heavy
Backpack case.png

Föremålssystemet är ett system som blivit introducerat till TF2 för att göra det lättare att få en stor mängd saker och för att hålla klass balansen under klass specifika uppdateringar. Den blev först introducerad under Sniper vs. Spy uppdateringen och har sedan dess blivit ändrad ett flertal gånger för att göra det mer rättvist för de som spelare mycket och lite, samt att försöka att få bukt med idling problemet.

Nuvarande systemet

Den 20 April, 2010, blev drop system ändrat.[1] Istället för att systemet kollar om spelaren fått ett drop, koller den nu när nästa drop kommer. Med detta system blir spelare garanterade att få drops på en reguljär bas. Under det gamla system kunde vissa spelare få längre perioder då de inte hittade något alls, dock har det nya systemet tagit bort detta och get en större chans till att spelare får drops.

Det finns ingen gräns för hur många saker en spelare kan få per vecka, utan istället finns det en begränsning baserat på speltid. Om spelaren fortsätter att spela när gränsen har nåtts, kommer denne helt enkelt inte att få några fler drops. Om en spelare inte spelar länge nog för att nå gränsen under en vecka, kommer istället de oanvända drops som spelaren har att följa med över till nästa vecka, vilket gör att spelaren då får mer drops under en vecka. Det sägs att cirka 6 - 12 saker är den begränsning som finns just nu. Systemet återställer allas gränser omkring 22 - 22:30 varje Onsdag. Ca 5 - 5:30 PM I Valves tidszon.

De saker som spelaren får genom drops finns I spelarens ryggsäck efter att denne har dött, gjort en byteshandel eller om spelaren besöker Mann Co. Butiken.

För- och nackdelar

En positiv syn på drop systemet är det att både gamla och nya spelare kan få upplåsbara vapen genom att investera tid I spelet. Det tillåter ochså spelarna att spela vilken klass de vill, då drop systemet inte är bundet till den klass som spelaren väljer.

Många spelare fick dubletter som de inte ville ha, vilket senare blev fixat med hjälp av hantverk och en tid senare byteshandel. [2]

Även fast det nya systemet har blivit introducerat, vilket har försökt att stoppa idling, existerar det fortfarande. Dock är det nu möjligt att använda offline mode ( -textmode start parametrar tillsammans med -novid och -nosound för att stänga av audio och video proccessing), vilket lämnar mer plats åt serverar att ge plats till andra spelare.

Milstolpar hos Framsteg

Den 29 April, 2008, avtäckte Valve ett set av tre upplåsbara vapen som en del av deras Gold Rush uppdatering. Dessa vapen kunde låsas upp genom att spelaren utförde vissa framsteg, vilket resulterade I milstolpar, vilket resulterade I att spelaren fick ett upplåsbart vapen. Det fanns tre milstolpar allt som allt, där varje krävde att fler framsteg gjordes. Kraven för att spelaren skulle få ett upplåsbart vapen reducerades dock för att dra fokusen ifrån spelare som vara spelade för att låsa upp vapnen.

Den 21 Maj, 2009, lade Valve in ett system för de upplåsbara vapnen och skrotade milstolps systemet. Dock gick Valve tillbaka till milstolps systemet för Krypskyttens samt Spionens vapen under Maj 29, 2009 Patch uppdateringen. Milstolps systemet har sedan dess använts I KRIG! Uppdateringen samt Ingenjörens uppdatering.

Det gamla systemet

Ryggsäcks ikonen, som användes före Mann-Conomy uppdateringen.

Medans milstolps system fanns för Spanaren, Pyromannen, Tunge artelliristen samt Sjukvårdare, ladde Valve till ett system för att hålla balansen mellan klasser ifall fler klass specifika uppdateringar skulle bli släppta. Systemet blev inlagt I och med Sniper vs. Spy uppdateringen.

Valve kalkylerade den vanliga speltiden för Team Fortress 2 spelare spelade, och ladde sedan till en okänd tid som blev använd som en markerare. Varje gång en spelare hade spelat I 25 minuter, gjorde spelet ett val åt denne. Om spelaren hade tur, så fick de en slumpmässig vald hat eller vapen. Om spelaren hade otur, fick de inget vapen eller hat. Det fanns ochså en separat timer som räknade var 15,430 sekund, 4 timmar, 17 minuter och 10 sekunder, då vilket spelaren hade en 1 på 28 chans att få en huvudbonad. Den genomsnittliga tiden för spelare att få en slumpmässig vald sak var 1 timme och 40 minuter. Eftersom vapen drops använde en slumpmässigt nummer generator, kunde det dock variera.

När systemet först blev släppt, fick spelaren bara ett objekt om denne hade en anslutning till Steam Community. Om spelaren inte var inloggad till dennes vänlista, eller om Valve gjorde underhåll på Steam, fick spelaren inga drops under den tiden. Dock ändrade Valve detta, och drops händer nu även om spelaren inte är inloggad på Steam Community.

Ryggsäck

Huvudartikel: Backpack

Externa länkar