Krypskytt mot Spion-uppdateringen

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Denna artikel handlar om innehållet släppt med uppdateringen. För själva patchen, se Maj 21, 2009 Patch
Sniper vs Spy titlecard.png
You've met the Scout, the Soldier, the Demoman, the Heavy, the Engineer, and the Sniper. Then, for some reason, a sandwich. But now it's time to meet the stealthiest, shiftiest, most secretive, suit-wearing TF team member of all... ...again...
TF2 Officiella Blogg

Krypskytt mot Spion-uppdateringen var den första två-klasspatchen och den femte stora innehålls uppdateringen släppt för Team Fortress 2.

Initiellt var fokuset av uppdateringen Krypskyttklassen, och dag-för-dag processen gick bra. Ett tillkännagivande på Dag 4 avslöjade att även Spionen skulle få fördelar från uppdateringen. Varje klass gavs tre nya vapen tillsammans med framsteg.

Uppdateringen annonserades den 1 April, 2009, och släpptes den 21 Maj, 2009.

Tillkännagivanden

Krypskytt mot Spion-uppdateringens sida startade officiellt den 12e Maj, 2009, annonserat av den officiella bloggens inlägg "G'day". Uppdateringen släpptes den 21a Maj.

Det var ett 2-dagars mellanrum mellan tillkännagivandena på grund av helgen. Tillkännagivandena återupptogs som vanligt den 18e Maj.

  • Dag 5: Spionframstegen avslöjades, så väl som att Möt Spionen annonserades officiellt. Möt Spionen-videon hade läckt ut på Youtube dagen innan, 17e Maj, på grund av en bugg som tillät iPhones att se på videoklipp markerade som "Privat".
  • Dag 6: Ambassadören annonserades.
  • Dag 7: Jarate annonserades tillsammans med Krypskyttframstegen.
  • Dag 8: Krypskytt mot Spion-uppdateringen släpptes officiellt.
  • Dag 9 (Bonusdag): Gemenskapskartan Hoodoo annonserades tillsammans med tillägget av hattar.

Tillägg

Vapen

Huntsman Jägaren
Razorback Razorback
Jarate Jarate
Ambassador Ambassadören
Dead Ringer Dödsringaren
Cloak and Dagger Dolken och Manteln

Hattar

Batter's Helmet Slagmanshjälm
Soldier's Stash Soldatens Gömma
Pyro's Beanie Pyrons Propellermössa
Demoman's Fro Demomans Afro
Football Helmet Amerikansk Fotbollshjälm
Mining Light Gruvlampa
Prussian Pickelhaube Preussisk Pickelhuva
Trophy Belt Trofébälte
Fancy Fedora Flådig Fedora

Kartor

Namn Bild Spelläge Filnamn
Pipeline Pipeline.jpg Bomblopp
RED Bombcart.pngBLU Bombcart.png
plr_pipeline
Sawmill
(Arena)
Sawmill.PNG Arena
Controlpoint.png
arena_sawmill
Nucleus
(Arena)
Arenanucleus.jpg Arena
Controlpoint.png
arena_nucleus
Hoodoo Plhoodoo.jpg Bomb
Hoodoo Bombcart.png
pl_hoodoo

Referenser för förannonser

Medan uppdateringen officiellt annonserades den 2a Maj, 2009, hade Valve gett ledtrådar till detta före släppet.

"Jarate: The Jar-Based Karate"-flygbladet

Jarate: The Jar Based Karate

Den 1 April, 2009, publicerade Valve ett inlägg på den officiella bloggen, A sneak preview of the next class update!, vilket visade en beställningsorder för Krypskyttens nya vapen, Jarate. På grund av datumet som inlägget publicerades, Första April, trodde många att reklambladet skulle vara ett skämt.

Bekräftandet av Krypskyttuppdateringen

Nästa dag, den 2a April, 2009, publicerade Valve ytterligare ett inlägg på den officiella bloggen, Wave goodbye to yer head, wanker, vilket bekräftade att Krypskytten faktiskt skulle bli den nästa klassen att få en uppdatering. Inlägget gav även ledtrådar till ytterligare 2 uppdateringar, en som skulle färdigställas innan Krypskyttuppdateringens släpp, och en annan som skulle inkludera nytt material för alla klasser. Dessa visade sig senare vara Spionuppdateringen respektive tillägget av hattar.

Krypskyttens Primärvapenutforskning

Den 5e Maj, 2009, gjorde Valve ett inlägg med titeln You better hold onto your head, mate vilken förklarade tankegången för hur Krypskyttens nya primärvapen blev påhittad. Den förklarade att en av de huvudsakliga anledningarna till det nya upplåsbara vapnet var på grund av spelares hat mot Krypskyttar, eftersom att de bar skulden för dödsfall utanför deras verkningsarea. Artikeln avslutade med att ange att Krypskyttens nya vapen skulle främja Kryppskyttar att röra sig närmre sina fiender och ge dem en chans i strid.

Kuriosa

  • Krypskytt mot Spion-uppdateringen implementerade även föremålssystemet. Under en kort period kunde de nya Krypskytt- och Spionvapnen endast införskaffas genom att slumpmässigt hitta dem, oavsett hur många framsteg som hade uppnåtts. Detta ändrades tillbaka en vecka senare med 29e Maj, 2009 Patchen, som förde tillbaka Milstolpesystemet tillsammans med föremålssystemet.
  • Sawmill (Arena) var den första kartan för Team Fortress 2 som skapats och släppts av Valve med en atmosfärisk effekt, med introduktionen av ambient regn. Tillsammans med Pipeline, var den även den första officiella kartan som utspelar sig på natten.
  • En BLU Spion visade sig periodiskt bakom REDs Krypskytt på Dag 3 av Krypskyttuppdateringen, innan Spionuppdateringen tillslut avslöjades.
  • Genom att räkna alla dagar som tillkännagivanden gjordes, helguppehållet och bonusdagen, är Krypskytt mot Spion-uppdateringen den längsta stora uppdateringen som Team Fortress 2 har haft.
  • Kameraskägget kan ses innan den släpptes, listad i katalogen på Dag 4, med en anteckning från Spionen som kallar den "löjlig".

Uppdateringsgalleri

Externa länkar